题目内容
【题目】阅读理解。
Last weekend I went camping with my dad and my brother, Jim. We took a tent, sleeping bags, flashlights, water and food. We reached the campsite (营地)on Saturday afternoon. There was enough room to build a campfire. Jim and I collected some dry leaves, small sticks and Dad started a campfire. Then we cooked potatoes and cabbages for our supper and had some apple cakes. Everything tasted delicious.
Soon it was time to put up the tent. We helped Dad pull the tent out of the bag, but unluckily, we found no poles (杆子)to hold it up. “Oh,” cried Jim, “I left them at home.” What could we do? Dad looked up the starry (星光璀璨的)sky. The night was clear and the air was warm. “It's OK, we don't need a tent.” Then he put the sleeping bags on the ground.
We slept well that night. The sun was shining on us when we woke up the next morning. I think it was my best camping trip.
(1)What did they forget to take with them?
A.The tent
B.The sleeping bags
C.The matches
D.The poles
(2)Which is the correct order of what they did at the campsite?
①building a campfire
②putting the sleeping bags on the ground
③cooking supper and enjoying it
④failing to put up the tent
A.①③④②
B.④①③②
C.④②①③
D.③④①②
(3)Which of the following is true about their camping trip?
A.They went camping on a sunny winter day.
B.Dad thought they didn't need to take a tent.
C.They spent the Saturday night at the campsite.
D.They woke up the next morning before sunrise.
【答案】
(1)D
(2)A
(3)C
【解析】文章大意:文章作者介绍了上个周末他和他的爸爸、他的弟弟一起去野营的故事。他们认为那是他们最好的野营旅行。
(1)细节理解题。根据but unluckily, we found no poles (杆子)to hold it up. “Oh,” cried Jim, “I left them at home.”故选D。
(2)细节理解题。根据第一二段描述可知其顺序,故选A。
(3)推理判断题。根据We reached the campsite (营地)on Saturday afternoon.及最后一段We slept well that night.,可以推断是周六的晚上,故选C。