题目内容

【题目】Do you know that each child in school catches six to ten colds every year? Though there is no cure (治愈)for colds, there are some suggestions for you to avoid getting a cold.

First, you can avoid catching a cold by practicing healthy habits. Begin by eating healthy foods. Eat lots of fruits and vegetables and drink milk and juice. Other healthy habits include getting plenty of sleep at night and lots of exercise.

Next, you should try to avoid contact with the viruses (病毒)that cause colds. If you can, stay away from large crowds. When people cough(咳嗽) and sneeze(打喷嚏), the cold virus goes into the air. Do not share a drinking cup, fork, or spoon with someone else because that could spread the virus.

Washing you hands is also a good way not to catch a cold. The cold virus may be on the things like telephones and money. Shaking another person’s hand could even spread the virus. By washing your hands, you can stop the virus from infecting(传染).

Following the suggestion above until doctors find a way to stop the viruses that cause colds.

阅读上面短文,根据短文内容完成任务。

任务一:根据短文完成句子(不超过两个词)

1Eating healthy foods _________ a good way____________getting a cold.

任务二:把处画线的句 子译成汉语。

2________________________________________________________________________

任务三:用一个恰当的单词替换处划线单词,使句意不变。

3_____________

任务四:回答问题How many suggestions to avoid a cold are mentioned?

4_____________

任务五:请给短文拟一个适当的标题。

5_________

【答案】

1 is to aviod

2 不和其他人共用水杯、餐叉和勺子,因为那能传播病毒。

3 prevent

4 Three/3

5 How to avoid getting a cold

【解析】

文章讲述了孩子每年感冒610次,那么怎么避免感冒呢,首先有一个健康的习惯,多吃水果和蔬菜,充足的睡眠,多运动,其次避免接触感冒病毒,少去人多的地方,不和他人共用餐具,再就是勤洗手,通过洗手避免病毒。

1根据句意吃健康的食物是一个避免感冒的好方法。根据主语Eating healthy foods所以谓语用单数is,根据 a way to do做某事的一个方法;故填(1) is (2)to aviod

2根据share sth with sb和某人分享某物;故答案是:不和其他人共用水杯、餐叉和勺子,因为那能传播病毒。

3根据stop --- from doing sth阻止做某事,prevent---from doing sth阻止做某事,故填prevent

4根据First, you can avoid catching a cold by practicing healthy habits.Next, you should try to avoid contact with the viruses (病毒)that cause colds.以及Washing you hands is also a good way not to catch a cold.可知是3个;故填Three/3

5根据文章讲述了孩子每年感冒610次,那么怎么避免感冒呢,首先有一个健康的习惯,多吃水果和蔬菜,充足的睡眠,多运动,其次避免接触感冒病毒,少去人多的地方,不和他人共用餐具,再就是勤洗手,通过洗手避免病毒。可知文章主要讲怎么避免感冒;故填:How to avoid getting a cold

练习册系列答案
相关题目

【题目】It was very windy when I woke up last Tuesday morning. As soon as I set off for the airport, it began to rain heavily. What a great way to start a holiday!

While I was driving to the airport, the storm got worse. Suddenly, a huge flash of lightning struck a tree. It came straight down just meters in front of my car. The fallen tree completely blocked(堵塞)the road, so I was stuck. I tried to call for help on my mobile, but the line was dead.

I was sure that I’d miss my plane, so I turned on the radio and tried to get used to the idea. Soon there was a loud knock at the window. To my surprise it was a young man in leather clothes, “ Need a ride?” he asked. My plane was leaving in an hour so I didn’t think twice. I took my bags, climbed carefully onto the motorcycled and shouted, “ To the airport please!”

It was my first time on a motorcycle so I was badly frightened. The young man drove so fast that I kept my eyes shut all the way. Suddenly, the motorcycle came to a stop. “ Here we are, sir!” he said. I looked at my watch and there was only ten minutes left. I was just in time for my flight. The young man wished me a nice trip, then quickly drove away.

1What was the weather like when the writer woke up last Tuesday morning?

_________________________________________________.

2What did the writer do first after the fallen tree blocked the road?

________________________________________________________.

3The writer thought he would miss his plane before the young man appeared, didn’t he?

________________________________________________________.

4How did the writer feel when he was riding on the motorcycle?

________________________________________________________.

5How long did it take the young man to drive the writer to the airport?

________________________________________________________.

6What do you think of the young man? Give your reason(s).

________________________________________________________.

【题目】In days gone by, Chinese women could not go to school. _____ this doesn' t mean they made no efforts to learn. One proof is nüshu(女书), meaning “female script”.

Nüshu is a written _____ created by women in Jiangyong county, Hunan. Hundreds of years ago, it was used and passed on _____ among women. Men could not understand those words.

Elderly women _____ nüshu to girls at home. They used it to write poems or song lyrics. They wrote it on pages, in books, on paper fans and _____ stitched() it in clothing. In them they showed the feelings they were hiding from men. They also talked about difficultics in life and _____ They made it through.

But today, not many women can write nüshu anymore. Some people worry that this ancient culture will soon _____. Zhao Liming, a professor at Tsinghua University, is one of them. She works with an online education app, called Talkman. Since September, users can learn nüshu through this app.

The local government is also working hard to _____ nüshu. Some high schools in Jiangyong offer niishu courses. More young people, including boys, have started to learn this written language.

According to Zhou Youguang, a famous linguist(语言学家), nüshu helped women get freedom. They didn't have the _____ of education, so they made their own written language.

Even though nüshu is not so ______ anymore, this idea is still important today.

1A. Or B. So C. But

2A. poem B. song C. language

3A. only B. really C. nearly

4A. told B. brought C. taught

5A. ever B. even C. still

6A. how B. what C. when

7A. work out B. die out C. break out

8A. save B. learn C. write

9A. time B. right C. money

10A. difficult B. beautiful C. useful

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网