题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

World Kindness Day is a celebration which takes place on 13 November each year. It was introduced in 1998 by the World Kindness Movement. It is celebrated in many countries, including Canada, Japan, Australia and some other countries. World Kindness Day is celebrated to highlight acts of kindness passing on the positive(正面的)power.

Why be kind? Few people would disagree with the idea that a kind action is good for the soul(灵魂). It is a win-win situation because it leads to a sense of well-being both for thereceiver of this kind action, as well as for the person who does the action. As a simple example,let's imagine you have a workmate who always does a very good job. How about taking a moment to mention this to them, just in conversation or perhaps by email? The effects of this will probably be quite clear: your workmate will be happy to receive some praise and, in addition, you will probably feel good about yourself for having spread a little joy.

Many organisations try to encourage people to be kind, wherever and whenever they can. Perhaps the strongest supporters of this idea are the Random Acts of Kindness (RAK) Foundation. The RAK website suggests some ways to show kindness. Generally, these fall into three categories. The first is interpersonal kindness. Some examples are giving old clothes to charity(慈善机构) or writing a good comment about a restaurant that you like. The second is environmental kindness, which could mean simply recycling or organising a group event to clean a local park or beach. The third category is less obvious: personal kindness, which means treating yourself kindly. Some examples are taking a walk in nature or setting yourself an objective to complain less. The logic is that by being kind to yourself, you will surely be kinder to the world around you.

Most experts on kindness agree that it has a sort of ripple effect. This means that one kind action is more likely to lead to more and more. So don't wait for kindness to find you today, go and start a new ripple!

1When is World Kindness Day?

2Why is World Kindness Day celebrated?

3Why should people be kind?

4According to RAK, what does"personal kindness” mean?

5What does the passage mainly tell us?

【答案】

1It's on 13 November each year.

2To highlight acts of kindness(passing on the positive power).

3It is good for the soul. /It is a win-win situation./ It leads to a sense of well-being both for the receiver of this kind action, as well as for the person who does the action.

4Treating yourself kindly.

5What World Kindness Day is, why and how to be kind.

【解析】

本文介绍了世界慈善日。它在每年1113日。它起源于1998年世界慈善运动,在许多国家都很受欢迎。庆祝世界慈善日是为了突出的慈善行为。仁慈的行为有益于灵魂。它既能给这种行为的接受者带来幸福感,也能给做这种行为的人带来幸福感。慈善基金会提供了一些表示善意的方法,主要分为三类:人际友好、环境友好、善待自己。

1题意:世界慈善日是什么时候?考查细节理解。根据第1段第1World Kindness Day is a celebration which takes place on 13 November each year.(世界慈善日在每年1113日庆祝。)可知世界慈善日是每年1113日;故答案是It's on 13 November each year.

2题意:为什么要庆祝世界慈善日?考查细节理解。根据第1段第4World Kindness Day is celebrated to highlight acts of kindness passing on the positive(正面的)power.(庆祝世界慈善日是为了突出传递积极力量的慈善行为。)可知答案是To highlight acts of kindness(passing on the positive power).

3题意:为什么人们要友善?考查细节理解。根据第2段第23Few people would disagree with the idea that a kind action is good for the soul(灵魂). It is a win-win situation because it leads to a sense of well-being both for thereceiver of this kind action, as well as for the person who does the action.(很少有人会反对这样一个观点:仁慈的行为有益于灵魂。这是一种双赢的局面,因为它既能给这种行为的接受者带来幸福感,也能给做这种行为的人带来幸福感。)可知答案是It is good for the soul. /It is a win-win situation./ It leads to a sense of well-being both for the receiver of this kind action, as well as for the person who does the action.

4题意:根据慈善基金会的说法,“个人的善良”是什么意思?考查细节理解。根据第3段第8personal kindness, which means treating yourself kindly(个人的善良,这意味着善待自己。)可知答案是Treating yourself kindly.

5题意:这篇文章主要告诉我们什么?考查主旨理解。本文介绍了世界慈善日。第1段介绍了什么是世界慈善日,第二段介绍了为什么要慈善,第三段介绍了如何慈善,最后介绍慈善会激起涟漪反应。故 “这篇文章主要告诉我们什么是世界善日,为什么要慈善,如何慈善。”答案是What World Kindness Day is, why and how to be kind.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Today there are more than 6 million people on the earth. By the year 2050 there may be 12.5 billion. This means we need more food.

One way to produce more food is by growing stronger plants. For thousands of years, farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. It works very lowly. Since 1983, scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic material (遗传物质). Foods from plants grown in this way are called genetically modified foods (转基因食品), or GM foods.

By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. They make plants which are strong against plant diseases. They can also help in our diseases: a kind of rice is being prepared, for example, which stops people from becoming blind.

Rich countries produce GM foods because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food. GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. Making GM foods is only one way of feeding people in 2050. There are strong feelings against them, because they are unnatural. They may feed people, then hurt them or their children later. But, both rich and poor countries are very interested in their use, and they are not going to go away. In 2050 we may think differently about them.

1What does the underlined word “GM foods” in paragraph 2 mean?

A.Genetic material of a plantB.Genetic material

C.DiseasesD.Genetically modified foods

2How many people will there be by the year 2050?

A.6 billion.B.Perhaps 12.5 billion.

C.Less than 6 billion.D.We have no idea.

3Does anyone know how good or bad GM foods are?

A.No, no one knows.B.Yes, no one does.

C.No, someone does.D.Yes, someone knows.

4Why do rich countries produce GM foods?

A.Because they work very slowly.

B.Because poor countries are not interested in this kind of foods.

C.Because GM foods are easy to grow and bring in more money.

D.Because GM plants are not natural.

5The best title of this passage is ________.

A.Dolphin’s life and foodB.Amy’s job at a marine park

C.Education in parkD.GM foods

【题目】 English people are well known for plenty of tea that they drink. Per person in the UK consumes (消费) around 1.9 kg of tea every year. Tea is drunk by all sections(阶层) of society.

But tea is not native to Britain. Most of the tea is grown in India and China. Tea first arrived in London in the 1600s. At this time, British ships were exploring the world and came across the drink in China. It was not long before green tea was available to buy. However, this was only available to the rich.

At the beginning of the 1700s, the amount of tea arriving in Britain increased slowly. Black tea arrived at this time.At first people drank this tea exactly as it was in China. They soon discovered that it mixed really well with a little milk and sugar, giving the drink a special British characteristic .

In the 1800s tea was still a product enjoyed only by people with money. At this time they began to have “afternoon tea”. This includes drinking tea with a snack around 4 p.m. to avoid

feeling hungry. It is a tradition that is still going today but has become less popular in recent times.

In the late 1800s, the price of tea dropped a lot as more tea began to arrive on ships from India and China. It was no longer a drink just for rich people. Tearooms-shops where you could buy and drink tea-started to appear across the country. People enjoyed drinking tea and social activities in these places. At the start of the 20th century, Englishmen began to make tea in their homes whenever they felt like it. Kettles (烧水壶) became necessary in every kitchen.

(No more than 6 words)

1How much tea does per person in the UK consume every year?

2When did black tea reach the UK?

3Why did English people first have“afternoon tea”?

4What kind of people could enjoy tea before the late 1800s?

5What did people enjoy in the places like tearooms?

【题目】 Researchers in the 1960s found bilingual (双语的) people scored higher on intelligence (智力) tests than monolinguals—people who speak only one language. The latest studies show that being bilingual does not necessarily make people cleverer, but it probably does make you better at certain skills.

Imagine driving down the highway. There’re many things that could attract your attention and you really need to be able to watch all of them. Why would bilingualism make you any better at that?

The answer is that bilingual people are often better at controlling their attention—a function (功能)called the executive control system. It’s quite possibly the most important system we have because it’s where all of your decisions about what to attend to, what to ignore (忽略), what process are made.

The best method to measure (测量) the executive control system is called the Stroop Test. Suppose you would have the word “blue” written in red, but you have to say the color red. But “blue” is so eye-catching, and you really want to say “blue”. You need to ignore it so that you can say the color red. That’s the Stroop Test.

Bilingual people continually practice this function. They have to, because both languages are active in their brain at the same time. They need to ignore one to be able to speak in the other. This exercise might help in other ways, too. Researchers say bilingual children are more likely to have friends from different cultures. Bilingual adults are often four to five years later than others in developing Alzheimer’s disease.

1完成句子

Bilingual people are often better at controlling ________.

2用英语表达文中画线单词it所指代的内容

________

3简略回答问题

What is the Stroop Test?

___________

4找出并写下全文的主题句;

___________

5将文中画线句子译成汉语。

___________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网