题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Some people learn a foreign language easily. Others may not. How can you help yourself learn English? I think there are two ways to make English learning a little easier and more interesting,
First, you should build up confidence(建立自信). If you believe that you can, then you will learn. When you read or listen to something , you may not be able to understand it all. Don't worry. You can use a dictionary to help you. You can ask your teacher or friends to help you. Do not be afraid of making mistakes. You can learn from mistakes.
Second, practice using English. For example, write a diary in English every day, and you will be able to write better. Speak English whenever you can. You may practice with your friends after class. Then you will be able to speak better.
Remember the famous saying, “Practice makes perfect.” The more you practice using English, the better you will learn it.
(1)What is main idea of the passage?
A.It is very important and useful to learn a foreign language.
B.Some people learn a foreign language more easily than others.
C.There are different ways to help you learn a foreign language more easily.
D.You should build up confidence before you learn a foreign language.
(2)What is the first way to help you learn English?
A.Try not to make any mistakes.
B.Try to build up your confidence.
C.Try not to ask others for help.
D.Try to make English learning interesting.
(3)What is the second ways to help you learn English?
A.Practice using English.
B.Practice writing English.
C.Practice speaking English.
D.Practice listening to English.
(4)What does “Practice makes perfect” mean?
A.The more you practice your English, the less you will enjoy it.
B.The more you practice your English, the more mistakes you will make.
C.The more you practice your English, the better you will learn it.
D.Perfection is practice.
(5)What can you do when you meet some new words?
A.We can use a dictionary to help us.
B.We can ask our teacher or friends for help.
C.We need to be very afraid of making mistakes.
D.Both A and

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)C
(5)D
【解析】本文叙述如何学好一门外语的两个好方法。
(1)C主旨大意题。根据I think there are two ways to make English learning a little easier and more interesting,故选C。
(2)B细节理解题。根据First, you should build up confidence(建立自信).可知第一是建立自信。故选B。
(3)A细节理解题。根据 Second, practice using English.故选A。
(4)C 细节理解题。根据“Practice makes perfect.” The more you practice using English, the better you will learn it.故选C。
(5)D细节理解题。根据You can use a dictionary to help you. You can ask your teacher or friends to help you.可知A和B都正确,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Every four years, people will look forward to the biggest sport game, the Olympic Games.
Rio 2016 organizers have revealed(揭露) the medals that will be competed for at this summer's Olympics. A total of 2,488 medals, each weighing 500g, have been produced - with 812 gold medals, 812 silver medals and 864 bronze medals. They were made with "sustainability(可持续性) at their heart", say organizers.,the silver medals and bronze medals are made from 30% recycled materials, and half of the plastic in their ribbons is from recycled plastic bottles.
, more problems of this big project have been revealed. It is known to all that a city will be given the right to hold the Olympic Games at least 8 years ahead, so that the government will have enough time to prepare. But the biggest problem is still the unfinished buildings..Rio is not the developed city, its health care can't compare with the developed countries. As its hot weather and other reason, some diseases are easily to spread. It has been reported that some athletes have dropped out of this coming event, for there exists a kind of virus(病毒) which will make people sick badly.
, we have to admit(承认) that it is still a successful Olympic Games.

A. The second problem is the health.
B. This year, The Rio held the 31th Olympic Games.
C. The gold medals are free from mercury(汞)
D. Though facing so many problems
E. As the media much pay attention to report the progress

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
The city Bank was broken into yesterday at 8 p.m. The police were asking two men, John Smith and his brother Joseph Smith.

A policeman interviewed John Smith
John Smith was asked, “What did you do last night?” He answered, “ I was with my brother, Joseph, all the time. I arrived at my brother's house at about 6:45 and we watched TV until about 7:30. We watched the news and a baseball game. Then we walked into the town centre and had a meal at a restaurant. I can't remember the name of the restaurant. It was a big one, but it was almost empty. We both had fish and chips. We left there at 8:40 and walked back to Joseph's house.”
The statement is true.
Signed: John Smith

A Policeman Interviewed Joseph Smith
Joseph Smith was asked,” What did you do last night?” He answered, “I was with John all the time. John came to my house at fifteen to seven, and then we watched TV for about 45 minutes. We watched a movie about a basketball player, but I can't remember the name of the movie. Then we took a taxi to a restaurant. I forget what the restaurant is called. There were not many people there. I had steak and chips, and John had chicken. We left there at twenty to nine and we went back to my house.”
The statement is true.
Signed: Joseph Smith


(1)The policeman wanted to find the person who _____
A.told a lie
B.knew the thief
C.went into the bank
D.stole the baseball
(2)John and Joseph are ________
A.boss and worker
B.workmates
C.policeman and thief
D.brothers
(3)The two men told the police the same thing about __________
A.How they got to the restaurant
B.The time they left the restaurant
C.What they ate
D.The TV programmes
(4)The two men didn't ________
A.eat at a restaurant last night
B.watch a movie on TV
C.know the name of the restaurant
D.like to eat chips

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Dear Abby,
I am a helpless(无助的)mother, my son is 15 years old. I find out that the older he grows, the less we talk. I feel very worried and I really need help.
My first problem is about his hobbies, he seems to spend too much time on computer games. As soon as he gets home, he always turns on the computer, closes the door and locks others out. I am getting worried about him, especially when his English teacher told me he always fails(失败,不及格) in the English exam.
Secondly, it seems that he is crazy (疯狂的)about the new technology. However, to be honest, I don't have enough money and I can't afford all the things he wants.
Recently, I have found that he seems to be always alone. I have never seen him talking to his friends on the phone or going out with anyone on weekends. That is the last problem I have.
Do all the boys behave this way? What should I do to help him?
A helpless mother
(1)How many problems does ”a helpless mother” have?
A.One
B.Two
C.Three
D.Five
(2)It seems that her son spends too much time.
A.playing computer games
B.watching TV
C.playing with new technology
D.talking to his friend
(3)What does her son always do as soon as he gets home?
A.He goes out with friends
B.He does his homework in his bedroom.
C.He closes the door and calls his friends.
D.He turns on the computer and plays with it
(4)What does the underlined word mean in Chinese?
A.购买
B.付得起
C.理解
D.支持
(5)Which of the following is True according to (根据)the passage?
A.Her son is 14 years old.
B.Her son likes English and he is good at English.
C.Her son does not like to talk to his friends.
D.Her son does not like to play with the new technology.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网