题目内容
【题目】What do you eat every evening? Do you eat meat? Do you eat vegetables? Do you eat fruit or dessert (甜点) after dinner? We asked the 55 students of Class 1, Grade 7 in Sunshine School. Here is the result (结果).
![]()
【1】 There are ________ girls in Class 1, Grade 7.
A. 20 B. 25 C. 30 D. 35
【2】All the students in the class eat ________ for dinner.
A. meat B. vegetables
C. fruit D. dessert
【3】Only five boys eat _________ after dinner.
A. meat B. fruit C. dessert D. vegetables
【4】In the class, _________ boys like fruit after dinner.
A. 15 B. 20 C. 25 D. 30
【5】In the class, 10 students don’t eat _________ for dinner.
A. vegetables B. dessert
C. fruit D. Meat
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】A
【5】A
【解析】
试题分析:本题主要通过一个条形统计图介绍了七年级一班晚餐的用餐情况.
【1】B细节理解题。根据We asked the 55 students of Class 1, Grade 7 及第一组图示,可知这个班有25名女生,故选B。
【2】A细节理解题,根据第一组图示,可知这个班所有的学生完成都要吃肉。故选A。
【3】C细节理解题。根据第四组图示可知这个班有5个男生吃甜食,故选C。
【4】A细节理解题。根据第三组图示可知在这个班有15个男生饭后喜欢吃水果,故选A。
【5】A细节理解题。根据第二组图示,可知这个班有10个学生晚餐不吃蔬菜。故选A。
【题目】任务型阅读:根据短文内容,完成下列表格。
Helen Keller was a great American woman.
![]()
When Helen was a baby, she got very sick. After many weeks, the doctor said,” She is better, but now she can't see and she can't hear.” Her parents were very sad.
After a few years, things got worse. There was no way for Helen to speak to other people. She heard nothing. She saw nothing. She didn't understand anything.
Then one day a teacher came to live with Helen and her family. The teacher helped Helen learn words. Helen was a very bright child and soon she learned to spell her first word. When she was older, she went to college(大学).
Helen was very famous. she helped many blind(盲) and deaf (聋) people. She traveled around the world and helped many people.
Helen was a very old woman when she died. The world remembers her today as a brave and wonderful person. She was blind and deaf, but she found a way to see and hear.
Where was Helen Keller from? | She was from【1】_____. |
When did she got ill? | When she was a 【2】_____. |
Who 【3】___ Helen Keller her first word? | Her teacher did. |
Why was she famous? | Because she learnt to read and write and helped many 【4】____people in the world. |
Helen Keller was blind and deaf, but she was very【5】_____. | |