题目内容

【题目】One day, a little mouse jumped onto a sleeping lion. The lion woke up. "Got you!" he said. "Eee-eee!" said the mouse." Please let me go!" Please let me go! One day I may help you."

"Ha-ha-ha," laughed the lion." A little mouse like you can't help a lion like me!" But he let the mouse go.

"Thank you," said the little mouse, and away she ran to her hole. The lion laughed at the little mouse. He laughed and laughed. He did not see the big net by the trees, and he walked into it.

"Help!" he roared." I can't get away! Who will help me? Who will come and help me?" But no one came, all day.

Then, after the sun went down, the mouse came out of her hole.

"The lion is roaring for help!" she said." I'm coming!"

The mouse ran to help the lion. "I can make a hole in that net with my teeth." she said. And she did.

"You can get out now," said the mouse." See! Little mouse like me did help a big lion like you."

"Yes, I see," said the lion. "Yes, a mouse can help a lion.

Thank you, little mouse, " "I am pleased I let you go, little mouse," said the lion. "So am I," said the mouse.

【1】The lion was ______when the little mouse came.

A. playing B. swimming C. sleeping D. eating

【2】The mouse ran into______ after the lion let her go.

A. a box B. a hole C. a room D. a hill

【3】The lion was in the net for _______.

A. some hours B. half a day

C. all day D. a few days

4The mouse made a hole in the net with ________

A. her teeth. B. her mouth

C. her legs D. her head

【5】From the story, we know we can________ each other.

A. dislike B. love C. study D. help

【答案】

【1】C

【2】B

【3】C

【4】A

【5】D

【解析】

试题分析:本文主要讲述了一只老鼠知恩图报,救了一只狮子的故事,告诉我们即使生活中被人们认为是微不足道的人,有时也会给人们很大的帮助。

【1】C 细节理解题。题意:当小老鼠到来时,狮子在干什么?A. playing玩耍;B. swimming游泳;C. sleeping睡觉;D. eating吃东西。由短文第一句:One day, a little mouse jumped onto a sleeping lion. 可知,小老鼠跳到了一个睡觉的狮子身上,故选C。

【2】B细节理解题。题意:当狮子让老鼠走后,老鼠跑到发哪儿?A. a box一个盒子里;B. a hole一个洞里;C. a room一个房间里;D. a hill一座山上。由文中的:"Thank you," said the little mouse, and away she ran to her hole. 可知老鼠逃进了自己的洞里。故选B。

【3】C 推理判断题。题意:狮子在网里多长时间?A. some hours几小时;B. half a day半天;C. all day整天;D. a few days几天。根据短文,狮子在睡觉时被小老鼠弄醒,得意忘形时误入了网,太阳下山时小老鼠救了他。因此,他在网里待了一天。故选C。

4A 细节理解题。题意:老鼠用什么在网上弄了一个洞? A. her teeth.牙齿;B. her mouth嘴;C. her legs她的腿;D. her head 她的头。由文中的: "I can make a hole in that net with my teeth." she said. And she did.可知老鼠用牙齿咬了一个洞。故选A。

【5】D 推理判断题。题意:从这个故事里,我们知道我们可以互相做什么?A. dislike讨厌;B. love爱;C. study学习;D. help帮助。本文中,狮子放走了老鼠,老鼠知恩图报,最后救了狮子,告诉人们要互相帮助。故选D。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网