题目内容
【题目】
These new gloves are expensive, but they take the term “handsfree” to a new level. People can talk into them as they make a call. The gloves are known as “Talk to the Hand” and cost 1000 pounds a pair.
They come with a speaker unit embedded (把……嵌入) into the thumb(拇指) and a microphone built into the little finger that can be connected to any mobile handset using Bluetooth. Mobile phone users will be able to keep their hands warm while they chat without taking their phone out of their pocket or handbag.
Artist Sean Miles, form Winsor, designed the great gloves that double as a phone in part of his project. He combines(使……结合) gloves with parts from mobile handsets recycled through O2. Mr Miles designed two pairs of the new gloves: one in pink and the other in brown and yellow. They will appear in an exhibition this July and visitors will be able to win the gloves. If need is great, they will then be produced at a larger amount.
O2 Recycle, which backed the project, says that there are already 70 million unused mobiles handsets in the UK. Bill Eyers, head of O2 Recycle, asks people to recycle their phones responsibly.
Designer Sean Miles, the 41-year-old man behind the designs, said, “I hope that my Talk to the Hand project will get people to think again about the waste created by not recycling gadgets(小器具). If a few more people recycle their gadgets rather than throw them away as rubbish, I think this project will have lived up to its aim(目标).”
Miles is now working on combining phones with handbag. So people don’t spend time rummaging around in their bags to find a phone when it rings.
【1】These new gloves are special because ____________.
A. they can keep hands warm in winter
B. they are pink
C. people can use them to make a call
D. they haven’t been produced on a large scale.
【2】What does Paragraph 2 mainly tell us ?
A. How the gloves work as “Talk to the Hand”.
B. What the gloves are made of
C. Who designed the great gloves
D. Why the gloves are very popular with people
【3】How did O2 Recycle back Sean Mile’ project?
A. It helped Sean Miles to have the new idea.
B. It recycled parts from mobile handsets for Sean Miles.
C. It had an exhibition to show the new gloves.
D. It asked people to sell old phones to Sean Miles.
【4】Which of the following is true according to the passage?
A. The new gloves will not be on market at a big amount before this July.
B. Sean Miles hopes that people will throw away their old mobile phones.
C. The new gloves are made from recycled gloves and parts of mobile handsets.
D. The more users of the new glove there are, the more waste it will cause.
【5】What does the underlined word “Rummaging” probably mean?
A. 翻找B. 回收C. 着急D. 絮叨
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】A
【5】A
【解析】
文章大意:文章介绍了一种新型的手套,可以当作是手机使用,可以省得人们打电话的时候把手机拿出来,很方便,但是最重要的是它是在鼓励人们回收一些不用的手机或电子设备。
【1】细节理解题。根据These new gloves are expensive, but they take the term “handsfree” to a new level. People can talk into them as they make a call.可知,这些新手套很特别是因为人们可以用它们来打电话,故答案选C。
【2】段意归纳题。通读第二段可知,本段主要是介绍了新手套的工作原理,结合选项可知A选项符合题意,故答案选A。
【3】细节理解题。根据He combines gloves with parts from mobile handsets recycled through O2.可知,它为Sean Miles回收了手机的零部件,故答案选B。
【4】推理判断题。根据They will appear in an exhibition this July and visitors will be able to win the gloves. If need is great, they will then be produced at a larger amount.可知,这些手套将在今年7月的一场展览中展出,如果需求很大就会大量生产,所以在今年7月份之前不会大量上市,故答案选A。
【5】词义猜测题。根据上文Miles is now working on combining phones with handbag. Miles正在努力把手机和手提包结合起来。结合语境So people don’t spend time rummaging around in their bags to find a phone when it rings. 这样,人们就不会在电话铃响的时候,花时间在他们的包里去…一个电话,可知此处表达的是“翻找”的意思,故答案选A。