题目内容

【题目】 Do you want to do well in exams? Sometimes your knowledge is not enough, you also need good strategies. Here are some for you:

*Before you answer the questions, if you feel a little nervous, take a few deep breaths to help you relax.

*Always read the question carefully and make sure that you understand it. Read it a few times if possible.

*Find out how much each question is worth or how many points you need.

*If it asks to give one answer, only write one.

*If there is a difficult question, don’t worry. Go on to the next question and come back to it if you have time later.

*Try not to leave questions unanswered when you finish the test. Sometimes a guess may get your points.

*When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing or spelling mistakes.

1From the passage, we know we can to help ourselves relax if we feel a little nervous.

A.tell ourselves not to be nervousB.ask the teacher for help

C.go out for a walkD.take a few deep breaths

2To make sure we understand the question, we had better .

A.read it fastB.read it till we finish it

C.read it a few times if possibleD.read it slowly

3When we finish answering all the questions, we need to .

A.hand in at onceB.check spelling mistakes

C.worry about our pointsD.check with classmates

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Find out how many points we need or how much each question is worth.

B.Try not to leave questions unanswered when we finish the test.

C.If it asks to give one answer, we’d better write more.

D.Sometimes we should guess the answers to get points.

5The underlined word “strategies” in the passage means .

A.策略B.思维C.思想D.智慧

【答案】

1D

2C

3B

4C

5A

【解析】

这篇短文主要讲述了在考试中感觉自己的知识不足时,应该如何应对,一是在感觉紧张时做深呼吸,二是仔细阅读问题;三是找出每个问题有几个方面的知识点,四是如果遇到不会的或难的问题,可以跳过去;五是不会的题,要猜测一下答案;六是最后检查自己的拼写错误。

1细节理解。根据文中“Before you answer the questions,, if you feel a little nervous, take a few deep breaths to help you relax”可知,在你回答问题之前,如果你感到有点紧张,深呼吸几次,帮助你放松。.故选D

2细节理解。根据文中“Always read the question carefully and make sure that you understand it. Read it a few times if possible. 一定要仔细阅读这个问题并确保你理解它。如果可能的话,读几遍。故选C

3细节理解。根据文中“When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing or spelling mistakes.”可知,完成后,回去检查你的答案。你需要检查你的书写或拼写错误。故选B

4推理判断。根据文中“Find out how much each question is worth or how many points you need. 找出每个问题值多少钱或者你需要多少分。选项A正确的;根据文中“Try not to leave questions unanswered when you finish the test.”可知,考试结束后,尽量不要留下没有答案的问题。选项B是正确的;根据文中“Sometimes a guess may get your points.”可知,有时候一个猜测可能会得到你的分数。选项D是正确的;根据文中“If it asks to give one answer, only write one.”可知,如果它要求给出一个答案,只写一个。选项C是错误的。故选C

5词句猜测。根据上文“Do you want to do well in exams? Sometimes your knowledge is not enough, 你想考好吗?有时候你的知识还不够,可知下文是说你也需要好的策略。下文就是针对策略来说的。strategies的意思是“策略”。根据题意,故选A

我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速阅读全文,了解文章大意;在了解文章的基础上,抓住首尾句;认真仔细、逐步答题;平心静气,不急躁,仔细检查,减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节;2.既理解具体事实,也理解抽象的概念;3.既理解字面意思,也理解深层含义,包括作者的态度以及意图等。如第3小题就是考查细节理解。根据文中“When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing or spelling mistakes.”可知,完成后,回去检查你的答案。你需要检查你的书写或拼写错误。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the question in COMPLETE sentences:

The American newspaper has been around for about three hundred years. In 1721, the printer James Franklin, Benjamin’s older brother, started the New England Courant, and that was what we might recognize today as a real newspaper. He filled his paper with stories of adventure, articles on art, on famous people, and on all sorts of political subjects.

Three centuries after the appearance of Franklin’s Courant, few believe that newspapers in their present printed form will remain alive for long. Newspaper companies are losing advertisers, readers, market value, and in some cases, their sense of purpose at a speed that would not have been imaginable just several years ago. The chief editor of the Times said recently, “At places where they gather, editors ask one another, ‘How are you?’ as if they have just come out of the hospital or a lost law case.” An article about the newspaper appeared on the website of the Guardian, under the headline “NOT DEAD YET”.

Perhaps not, but the rise of the Internet, which has made the daily newspaper look slow and out of step with the world, has brought about a real sense of death. Some American newspapers have lost 42% of their market value in the past three years. The New York Times Company has seen its stock drop by 54% since the end of 2004, with much of the loss coming in the past year. A manager At Deutsche Bank suggested that stock-holders sell off their Times stock. The Washington Post Company has prevented the trouble only by changing part of its business to education; its testing and test-preparation service now brings in at least half the company’s income.

1What can we read in the first real newspaper?

2People don’t think that newspapers in their present printed form will last for long, do they?

3Why has the Internet been a great threat to the development of newspapers?

4Which newspapers was found a new way for its development, the New York Times or the Washington Post?

5How does the writer seem to feel about the future of newspapers?

【题目】第二节 阅读填空

Every morning, the newspaper chief editor (主编) holds a meeting with the reporters. They discuss the main events of the day. 1

As soon as the reporters know what to write about, they get down to work. They telephone people and fix a time for a face-to-face interview with them. 2

Checking information is very important. They go to the newspaper’s own library to look up any information that they need. At the same time, the picture editor decides which photographs will be used.

3 Reporters have to stop working on one story and start working at once on the important new one. They must find out the new information as quickly as possible. Later in the day, everything is put together at the news desk. Reporters return, type their stories into the computer and hand them to the editor.

The chief editor decides which will be the most important story on the front page. 4 Other editors read the stories which the reporters have written and make any necessary changes.

Finally, there is no more time left for adding new stories, and the time for printing the newspaper has come. This is done on fast-moving printing machines. The newspapers are then delivered (发送) by truck, plane or rail. Speed is important. 5

A. Sometimes this will have to be changed if something more important happens late in the day.

B. All the people who work on a newspaper must be able to work fast.

C. People want to buy the latest newspaper; nobody wants to buy yesterday’s.

D. Sometimes they do telephone interviews.

E. Reporters are then sent to cover the events.

【题目】 Last autumn, my 80-year-old grandmother was having problems with her heart. My family sent her to the ______.

After a careful examination, a famous doctor told my grandmother, “You have such a ______ heart condition that you should have an operation.”

“But the complications(并发症) can happen.” The doctor ______ my grandmother and looked at her worried face.

The doctor went on to say that she would have a 40 percent possibility of having a heart trouble during the operation, a 35 percent possibility of being unable to stand up, and even a 20 percent of ______ on the operating table because of her old age.

My grandmother was ______ surprised and quickly said, “Doctor, since you’re talking about these ______. I have one for you: there is a 100 percent possibility that you won’t operate on me!” With these words, my grandmother got up and ______ the doctor’s office.

The next day, my grandmother went to another doctor’s office. There she was also told she needed an ______. The doctor also said that her ______ might cause some problems, but he was quite sure about the success of the operation.

My grandmother might be brave, but she is not silly. She then asked the doctor, “If I am your mother, what will you ______?”

The doctor walked up to her, smiled, put his arms around her, and said, “Mom, let’s have the operation!”

My grandmother had the operation and came out fine! Her positive attitude added many wonderful and happy years for her to enjoy life with my family.

1A.restaurantB.hotelC.hospital

2A.fantasticB.seriousC.proper

3A.encouragedB.warnedC.promised

4A.fightingB.hurtingC.dying

5A.terriblyB.nearlyC.simply

6A.conditionsB.changesC.possibilities

7A.leftB.reachedC.entered

8A.operationB.experienceC.examination

9A.weightB.heightC.age

10A.includeB.recommendC.promise

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网