题目内容
【题目】People often say “We want to make the world a better place.” But how? Let’s meet the children and see what they do. Maybe we can get some ideas.
Lalana lives in Chiang Mai, Thailand. She knows that many schools in her city haven t got money to buy books. Lalana and her friends ask people to donate(捐赠) books. They collect the books and take them to schools in their city. Many schools have now got more and better books.
![]()
Marcus lives in a small town near Melbourne, Australia. Every morning he walks to school. He sees a lot of rubbish along a the road. He and his friends have a contest. They pick up the rubbish and they see who can collect the most. They clean up the streets and they have fun, too.
![]()
Carla lives in Barcelona, Spain. A lot of tourists visit her city every year and they often get lost. Carla likes helping people and she’s proud of her city. At the weekends, she and her big sister Anita help the tourists find the places they’re looking for. When the tourists go back home, they tell their friends that Barcelona is a wonderful place!
![]()
See? It isn’t difficult. When every one of us does one little thing, we make he world a great place to live in.
【1】What does Lalana do for the schools in her city?
A. She buys some books .
B. She asks people to donate books.
C. She takes her books to the schools.
D. She asks her friends to donate money.
【2】Who collects rubbish along the road to school?
A. Lalana.B. Carla.C. Marcus.D. Anita.
【3】How does Carla help make the world a great place?
A. She takes the tourists to her school.
B. She helps the tourists find their way.
C. She tells the tourists stories about the city.
D. She asks the tourists to keep the city clean.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【解析】
本篇文章难度适中,主要通过三个小孩的事例告诉我们,让地球变得美好很容易,只要我们做一些小的事情即可。
【1】细节理解题。根据Lalana and her friends ask people to donate(捐赠) books可知,拉拉纳让人们为学校捐书,故选B。
【2】细节理解题。根据Marcus lives in a small town near Melbourne, Australia. Every morning he walks to school. He sees a lot of rubbish along a the road. They pick up the rubbish and they see who can collect the most可知,马库斯收集垃圾,故选C。
【3】细节理解题。根据A lot of tourists visit her city every year and they often get lost. Carla likes helping people and she’s proud of her city可知,卡拉帮助游客找到他们的路,故选B。
细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。
【题目】
Where to go? | |
| Guilin is one of China's top tourist destinations(目的地)where visitors can explore the beautiful scenery along the attractive Li River and countryside of Yangshuo as well as the best of Cuilin City. 4 Days Guilin and Yangshuo From US $ 394 per adult Destination: Guilin (3 nights) , Yangshuo Duration(持续时间) : 4 Days& 3 Nights Tour Type: Multi-City Tour Tour Code: GLCP-3 |
| Chengdu is full of history and culture. Dujiang Yan, a 2500-year water conservation system that works as well today as it did when it was set up, the mystical(神秘的) temples which housed some of China's great philosophers and of course the panda, alljust waiting to be explored. 4 Days Chengdu and Giant Pandas From US $415 per adult Destination: Chengdu (3 Nights) Duration: 4 Days & 3 Nights Tour Type: Multi-City Tour Tour Code: CDCP-2 |
| Lhasa, the capital city of Tibet, belongs to the highest cities in the world at an attitude of 3490 meters. 5 Days Holy Tibet From US $ 848 per adult Destination: Lhasa (4 Nights) Duration : 5 Days & 4 Nights Tour Type: Multi-City Tour Tour Code: LSCP-1 |
【1】If Ann's parents go on a visit to G.uilin. the tickets will cost them______
A. $ 830 B. $ 788 C. $ 1696 D. $ 394
【2】Tom is searching for the information about the tour code on the Intemet. The tour code ofChengdu is ___
A. CDCP-2 B. CLCP-3
C. LSCP-l D. CDCP-3
【3】Steve is interested in history and culture, he had better go to______according to theinstructions above.
A. Lhasa B. CuiLin
C. Chengdu D. Yangshuo
【4】If David goes to Lhasa for a visit, the whole jouney will last______ .
A. 5 Days & 5 Nights B. 4 Days & 3 Nights
C. 3 Days & 2 Nights D. 5 Days & 4 Nights
【5】Which of the following is Not true?
A. In Guilin, you can enjoy the best city attractions.
B. In Chengdu, anyone can live in the mystical temples.
C. Lhasa is the capital of Tibet.
D. Dujiang Yan has worked well since it was set up.