题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Uncle Lee is coming to have dinner with us. Mom and I go shopping. We don't have any meat. We need to buy some. It's ten yuan a kilo before. But now two kilos are sixty yuan. I say, "Mom, let's buy some fish." Mom answers, "OK." Fish is Uncle Lee's favorite food. We buy one kilo and a half. We also buy some vegetables and some chicken, but we don't buy any hamburgers. Uncle Lee doesn't like them at all. Mom also wants to buy some apples for me. You know, I like bananas, oranges and peaches, but I like apples best. But we can't find any. We go home at a quarter to five in the afternoon.
(1)How much is meat now?
A.Ten yuan a kilo.
B.Fifteen yuan a kilo.
C.Thirty yuan a kilo.
D.Forty yuan a kilo.
(2)What doesn't Mom buy?
A.Vegetables.
B.Chicken.
C.Hamburgers.
D.Fish.
(3)Uncle Lee's favorite food is .
A.fish
B.chicken
C.meat
D.vegetable
(4)The author's favorite fruit is .
A.apples
B.bananas
C.oranges
D.peaches
(5)What time do they go home?
A.At 5:15.
B.At 4:45.
C.At 5:45.
D.At 6:00.

【答案】
(1)C
(2)C
(3)A
(4)A
(5)B
【解析】本文叙述了李叔叔要来作者家里吃晚饭,妈妈去购物,李叔叔最喜欢吃的是鱼,作者最喜欢的是苹果。
(1)C细节理解题。根据But now two kilos are sixty yuan.两千克60元,所以一千克30元,故选C。
(2)C细节理解题。根据but we don't buy any hamburgers.妈妈没有买汉堡包,故选C。
(3)A细节理解题。根据Fish is Uncle Lee's favorite food.可知,李叔叔最喜欢吃的是鱼,故选A。
(4)A细节理解题。根据but I like apples best.作者最喜欢的是苹果,故选A。
(5)B细节理解题。根据We go home at a quarter to five in the afternoon.可知,在下午4:45回家的,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解(A)
The Browns have a very nice garden around their house. It has some tall trees and many flowers. Mr. and Mrs. Brown work hard in their garden. Now Mrs. Brown is in the garden getting some flowers. She will put the flowers in the dining room and the sitting room.
Susan is sitting in a chair in the garden. She is reading a book. Susan doesn't go to work today. So she is at home. David is saying goodbye to his mother. He is running through the gate. He is going to school. He will go to school by bus. At school he studies with his friends. He has lunch at school. Mrs. Brown and Susan will have lunch at home. Mr. Brown went to London yesterday. He is in London now and will have his lunch there. This afternoon he will come back by train and he will drive from the station to his house in his own car. Mrs. Brown will be at home. Susan and her friend Tom will go to the town this afternoon, and have tea there.
(1)There is ________.
A.a beautiful house near the garden without trees and flowers
B.a nice garden near the Browns' house
C.a big park a round the house
D.a nice garden with some tall trees around the Browns' house
(2)Mrs. Brown is getting some flowers to _________.
A.give them to Susan
B.put them in the sitting room and the dining room
C.take them to school
D.send them to her friends
(3)Susan is _______.
A.looking at a picture-book
B.sitting in a chair and reading a book
C.reading the newspaper
D.putting the flowers in her bedroom
(4)David is _________.
A.having his lunch
B.going to school by bike
C.reading a book
D.going to school
(5)Mr. Brown will __________.
A.have his breakfast in London
B.have his lunch in London
C.have his supper in David's school
D.have tea in his office

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网