题目内容

【题目】Have you heard about “Survival Holidays”? “Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities. Now about 1,100 companies are allowed to take children into the great outdoors without their parents.

The reason why people like “Survival Holidays” is that they think being close to nature is good for children. Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games. “Survival Holidays” gives them an important change.

Is “Survival Holidays” a wonderful idea? Maybe it is. Children need more free time to play. They need to be left on their own, without adults disturbing(打扰) them. Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities that are controlled by adults, but children don’t know what to do when they are in danger. Even something like crossing a small river seems to be a challenge. Children are not comfortable with danger. Even small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them.

Many people think the survival activities are good for children. Even years later, they will still remember what they have learned. Some have learned to stay calm in different tunes. Some have learned how to keep safe. Others have learned how to work in a team. All these skills will help them a lot in their lives.

1Is “Survival Holidays” for children or parents?

______.

2Why do people like “Survival Holidays”?

Because they think ______.

3What do the children in big cities usually do?

They usually ______.

4How do children feel when they are in danger?

They feel ______.

5What three skills can children learn in the survival activities?

They can learn ______.

【答案】

1 Children

2 being close to nature is good for children.

3 watch TV and play computer games.

4 uncomfortable.

5 to stay calm in different tunes,keep safe and work in a team

【解析】

文章介绍了生存日的概念、设置的理由以及给孩子们带来的好处等。

1细节理解题。根据“Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities.可知是给孩子的;故答案是Children

2细节理解题。根据The reason why people like “Survival Holidays” is that they think being close to nature is good for children.故答案是being close to nature is good for children.

3细节理解题。根据Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games.可知是经常看电视玩电脑游戏;故答案是watch TV and play computer games.

4细节理解题。根据Children are not comfortable with danger.可知有危险时感觉不舒服;故答案是uncomfortable.

5主旨大意题。根据Some have learned to stay calm in different tunes. Some have learned how to keep safe. Others have learned how to work in a team.可知三种技能是to stay calm in different tunes,keep safe and work in team.

练习册系列答案
相关题目

【题目】We're trees. We've lived on the earth with you for thousands of years. Each day we give out oxygen and make air fresh. We can cool the air _____ you don't feel hot all the time; We help to ___ the soil(土壤)from being washed ____ . We give all kinds of fruits and wood to you. We are your friends. But you've never been interested in us, or pay any attention to us, so you hardly know _____about us.

We are now in great danger because of you humans. You're destroying us _____ a terrible speed. You're burning and cutting down millions of us each year. Every day one tree is ___but 30 trees are cut down. What would you do ____ all of us died? Without us, you wouldn't get the ingredients for some of your important medicine, you wouldn't have enough material for buildings, furniture, ____ products. Therefore, air pollution and noise pollution would become more and more______·

The best thing for you to do now is to stop destroying us and start protecting the environment, because we are the best fighters ______pollution!

1A. because of B. as soon as C. even though D. so that

2A. support B. operate C. prevent D. produce

3A. away B. below C. around D. back

4A. anything B. something C. nothing D. everything

5A. in B. for C. at D. on

6A. built B. lost C. dropped D. planted

7A. before B. unless C. if D. whether

8A. flower B. paper C. water D. glass

9A. unfair B. serious C. seriously D. kindly

10A. through B. across C. against D. except

【题目】阅读下面短文,根据提问回答下面的问题。

Chris is not a traditional explorer(探险者)—he usually works in an office for a large organization.Yet his job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer.

Chris works for MSF, an organization also known as Doctors Without Borders (无国界医生).MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster.Chris is a doctor from France who has travelled to many places to organize programmes that help people.

At the moment, there are over 27,000 trained medical staff taking part in MSF projects and tasks.The organization received the Nobel Peace Prize in 1999.All kinds of doctors can volunteer for MSF.They need to be prepared to go almost anywhere in the world and, of course, they should expect difficult conditions.Doctors with experience in tropical(热带的) diseases are especially useful because most of MSF’s work is in Africa.When MSF accepts a doctor for a task, he has to go for at least six months.When doctors have completed a few tasks, they might be sent on an emergency task following a disaster, such as an earthquake.

But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF? According to Chris, the experience you gain is a great help in your career.Besides, just like the explorers of the past, you need to keep an open mind and learn to mix well with the people you meet.Most importantly, at the end of each task, you have made a real difference to people’s lives.

1When does MSF send trained doctors all over the world to help people? (no more than 6 words)

2How many trained medical staff are taking part in MSF projects and tasks now?

3What kind of doctors are greatly needed in Africa?(no more than 6 words)

4According to Chris, what is the most important after finishing a task of MSF?

5Why is a MSF doctor’s job exciting and dangerous? (请自拟一句话作答)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网