题目内容
【题目】阅读短文,回答下面的问题。
There was a little boy whose name was Peter. He lived in a village close to the sea. The villagers built sea walls to keep sea water from the doors of the houses. But once the sea walls almost put the village in great danger.
One day Peter was walking on his way back home along the sea wall when it began to rain. All of a sudden, he saw a hole in the wall, from which the sea water was running. Peter shouted for help because he know the hole meant that the sea was making its way through the sea wall, but no answer came. He realized he should do something else as quickly as possible, or the sea water could be pouring over the whole village. He started to rush towards his village. At the same time, the rain became heavier and heavier.
It was getting dark, but Peter rushed on and on. He felt cold and hungry. In the rainstorm, he fell down over and over again. Many times he thought about giving up, but he fought on. He remembered his father's words, "Lots of strong men have made every effort to build the walls which can keep the village safe from danger. The sea walls are really important."
Finally when the boy's father saw him, Peter had been black and blue all over The boy told the villagers what had happened to the sea wall. They repaired it in time. "Thank God! He saved the village, "they praised Peter. All the villagers called him "Peter the Guard" from then on. Peter's parents were really proud of him !
【1】Where did Peter live?
【2】Wnat did Peter do first after he saw a hole in the wall? (No more than four words)
【3】How did Peter feel when he rushed on and on?
【4】Who told Peter about the importance of the sea walls? ((No more than two words))
【5】Why did the villagers call Peter"Peter the Guard"?
【答案】
【1】In a village close to the sea
【2】He shouted for help
【3】He felt cold and hungry
【4】His father. / Peter's father
【5】Because he saved the village / villagers.
【解析】本文介绍了彼得发现海堤上有个洞,他担心一旦海堤被破坏,这个村庄将被海水淹没。于是,他匆忙地跑回村里,告诉村民大堤上有个洞,村民们及时修补了那个洞。他救了这个村庄。因此村民称他为“彼得警卫”。
【1】根据There was a little boy whose name was Peter. He lived in a village close to the sea. 可知彼得住在靠近大海的一个村庄里,故为In a village close to the sea 。
【2】根据All of a sudden, he saw a hole in the wall, from which the sea water was running. Peter shouted for help 可知当彼得刚开始看见海堤上的洞时,他大喊求助,故为He shouted for help 。
【3】根据It was getting dark, but Peter rushed on and on. He felt cold and hungry. 可知当彼得不断地向前冲,他感到又冷又饿,故为He felt cold and hungry 。
【4】根据He remembered his father's words, "Lots of strong men have made every effort to build the walls which can keep the village safe from danger. The sea walls are really important."可知彼得的父亲告诉他这个大堤的重要性,故为His father. / Peter's father
【5】根据Thank God! He saved the village, "they praised Peter. All the villagers called him "Peter the Guard" from then on. 可知因为彼得救了这个村庄或者他救了村民们,因此他被称为“彼得警卫”,故为Because he saved the village / villagers.