题目内容
【题目】
![]()
New Zealand is in the Pacific Ocean and it is made up of islands. The largest island is the South Island and the North Island is the second largest.
Most people live on North Island. 85% of New Zealanders are “pakeha” (“white people”), which means their “great grandfathers” came from Europe. The “pakeha” started to arrive in New Zealand from Europe about 200 years ago as farmers and businessmen. 10% are Maoris. The Maoris came to New Zealand from the Polynesian Islands probably around the tenth century.
When the Maoris first arrived in New Zealand, they lived in villages and were excellent fishermen, hunters and farmers. Now many Maoris live and work in the large cities and take jobs in govemment, industries, medicine and education. They are proud of their culture and keep up many of the traditions which are part of their way of life.
New Zealand has three official languages: English, Maori and New Zealand Sign Language. Many places in New Zealand have Maori names.
In 1865, Wellington took Aucklands place and became the capital of New Zealand, but the largest city is Auckland. The two cities are on the North Island.
New Zealand has high mountains, active volcanoes, lakes, rainforests and beautiful sandy beaches, which made it a location for the movie The Lord of the Rings.
New Zealand has mild (温和的) temperatures and lots of sunshine. January and February are the warmest months of the year, while July is the coldest.
New Zealand has many special birds. the best known is the kiwi. The kiwi, about the size of a large chicken, cannot fly. It is the symbol of the country and you can find pictures of kiwis on New Zealand stamps and coins. The kiwi is named after its calls-kewe, kewe. New Zealanders are also called Kiwis, but very few New Zealanders have ever seen a kiwi bird in the wild!
【1】When did the Maoris arrive in New Zealand?
A.About 10 years ago.B.About 85 years ago.
C.About 200 years ago.D.About 1,000 years ago.
【2】Why do the Maoris keep up many of their traditions now?
A.Because their “great grandfathers” came from Europe.
B.Because they were excellent fishermen, hunters and farmers.
C.Because they are proud of their culture and way of life.
D.Because they all live and work in the large cities now.
【3】Which of the following is NOT the official language of New Zealand?
A.French.B.English.C.Maori.D.New Zealand Sign Language.
【4】What do we know about the capital of New Zealand?
A.The capital is on the South Island of New Zealand.
B.At first Wellington was the capital but now Auckland is.
C.Wellington was not the capital ofNew Zealand until 1865.
D.The capital of New Zealand is the largest city in the country.
【5】What can we infer (推断) from the sentence “very few New Zealanders have ever seen a kiwi bird in the wild”?
A.Many New Zealanders like the kiwi birdB.The kiwi bird is actually a kind of animal in danger
C.The local people can see kiwi birds in the zoo.D.The kiwi bird doesn’t live in the wild any more.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
本文介绍了新西兰的人口,语言,城市,地形和气候。
【1】推理判断题。根据“The Maoris came to New Zealand from the Polynesian Islands probably around the tenth century”.可知,毛利人大约在10世纪左右从波利尼西亚群岛来到新西兰。因此在大约1000年以前,故选D。
【2】细节理解题。根据“They are proud of their culture and keep up many of the traditions which are part of their way of life”.可知,毛利人为自己的文化和生活方式感到自豪,因此他们保留了许多传统的生活方式。故选C。
【3】细节理解题。根据“New Zealand has three official languages: English, Maori and New Zealand Sign Language”.可知,新西兰有三种官方语言:英语、毛利语和新西兰手语。因此不包括法语,故选A。
【4】细节理解题。根据“In 1865, Wellington took Aucklands place and became the capital of New Zealand, but the largest city is Auckland”.可知,直到1865年,惠灵顿才成为新西兰的首都,故选C。
【5】推理判断题。根据句意,很少有人在野外看见几维鸟,因此表示它们处于危险中,故选B。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据“They are proud of their culture and keep up many of the traditions which are part of their way of life”.可知,毛利人为自己的文化和生活方式感到自豪,因此他们保留了许多传统的生活方式。故选C。