题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
E
Feeling sad? Go shopping, because it really can make you happy again.
Scientists interviewed hundreds of shoppers at shopping centers, and they asked them to keep diaries of their shopping trips. The people who were unhappy on their way into a shop, they all became happy after the shopping. This is called “retail therapy”.
Shopping is good for your health. Walking between shops and carrying heavy shopping bags burns 385 calories(卡路里) a week for a British woman, according to a study. The study tested 10 shoppers—five men and five women. It found that women cover an average of nearly three miles during the 2.5 hours they spend walking in me shopping centers every week. But men spend just 50 minutes shopping and cover just 1.5 miles.
(1)What's the main idea of the first paragraph?
A.When you are happy, you should go shopping.
B.Shopping can help you be happy.
C.People should keep diaries of their shopping trips.
D.Unhappy people are more likely to buy things.
(2)Which one is TRUE according to the second paragraph?
A.Shopping is good for people's health.
B.The study tested 50 shoppers in all.
C.British men shop more than women.
D.Shopping bums 385 calories a month for a British woman.
(3)According to the passage, we know that when we are sad, we had better_______________.
A.argue with others in the family
B.stay at home and watch TV
C.go out for a party in the neighborhood
D.go shopping with your friends
(4)The passage can be titled as___________________.
A.Benefits of Shopping
B.Shopping and Mood
C.Shopping and Health
D.A Study about Shopping

【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)A
【解析】本文讲购物可以让人开心。
⑴段落大意。第一段说感到伤心?去购物吧,因为那可以让你再高兴。所以购物可以让你高兴。故选B。
⑵推理判断。根据第二段 they all became happy after the shopping.可知购物对人的健康有好处,故选A。
⑶推理判断。根据文章叙述购物对健康有益,所以伤心的时候最好跟朋友去购物。故选D。
⑷主旨大意。通读文章可知本文谈购物对健康的好处。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
A
Zeb Hogan is always traveling around the world to save endangered fish.
This famous ecologist(生态学家) grew up in a city in Arizona, America, but he had a big backyard with lots of trees. He spent his free time climbing trees and catching animals with his brother. They each had their favorite places in the biggest tree and they worked out ways to climb from tree to tree without ever touching the ground. Their family went camping in the summer and they would usually visit zoos and aquariums(水族馆) on their family vacations. His clearest memories as a child all had to do with animals and the outdoors. As he was older, he became interested in animal shows on TV and he would wake up early to watch Wild, Wild World of Animals before the other family woke up.
One day when we talked about fish, he said, “As an ecologist, Mr. White, you should know that fish in most parts of the world have a hard life, such as the Mekong giant catfish, the Chinese paddlefish, taimen, and the Murray cod. They are all in danger and have to do with all kinds of challenges all by themselves. Water pollution is one of them. So these fish really need our help."
(1)Zeb Hogan travels a lot_________________.
A.to find funny animals
B.to save fish in danger
C.to do business
D.to know more about animals
(2)When Zeb was young,he often played with his brother__________.
A.in water near his house
B.on the street in the city
C.in a city in Arizona
D.in a backyard with lots of trees
(3)From Paragraph 3 we know that Mr. White is________________.
A.an ecologist
B.Zeb's brother
C.a famous swimmer
D.a reporter
(4)Which of the following is TRUE according to this passage?
A.Zeb Hogan thinks fish need help because they are facing all kinds of challenges.
B.Water pollution is the biggest problem for fish.
C.In fact, fish in most parts of the world are having an easy life.
D.When Zeb grew older, he began to become interested in animals.

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

One of the strangest jobs at the Oscars(奥斯卡) is that of a seat-filler(填补座位的人). When one of the stars needs to go to the bathroom, a seat-filler sits in the star’s seat. That way, the TV cameras won’t show any empty seats. Kathy Muller talks about her night as a seat-filler.

I was told to reach the theater in the middle of the day, wearing my dress or the evening. There were about 200 of us, seat-fillers, all very excited. We were told what we should and shouldn’t do(for example, “Don’t talk to the stars”), and then we waited until 5 o’clock.That’s when the stars started coming.

The show started at six o’clock. We had to stand outside the doors. Then, when someone came out to go to the bathroom or have a cigarette(抽烟),we were told to go and sit in their seats. The show was three hours long, and I only sat down five times. In the end, I was really tired, but I was happy because, during the evening, I sat behind Jim Carrey (he’s very tall!) and close to Denzel Washington, Nicole Kidman and Julia Roberts. It was an exciting night, but I think next year I’ll watch the Oscars on TV at home like everyone else!

1What does a seat-filler do when a star needs to go to the bathroom?

___________________________________________________________________________

2Can the seat-fillers talk to the stars?

___________________________________________________________________________

3When did the show start?

___________________________________________________________________________

4How many times did Kathy sit down?

__________________________________________________________________________

5How was Kathy at the end of the show?

___________________________________________________________________________

【题目】 An old man lived with his little grandson. Every day the old man got up early to read books. His grandson wanted to be just like him and tried to copy him every _______ he could.

One day the grandson asked, "Grandpa, I want to read books as you do, but I don't understand them. And I always forget _______ I close the book. What are the advantages of _______?”

The grandfather was just putting some _______ in the stove at that time. He didn't answer the question, but said to the boy, "Take this little coal basket to the river and bring back a basket of water for me."

The boy did as his grandpa said, but all the water leaked out before he got back home. The boy was _______.But the grandfather laughed and said, "You'll have to walk faster next time."

The next time, the boy ran faster, but the basket was still empty before he returned home. The boy said, "See, Grandpa. It's_______ to finish this task."

“Is it no use?” The old man said, “_______ the basket.” The boy looked at the basket and found that the basket was _______. Instead of a dirty coal basket, it was _______ inside and out.

"My child, that's what happens when you read books. Maybe you can't understand or remember everything. But __________ will change in your mind after you read. Just like the basket."

1A.wayB.bookC.table

2A.untilB.whenC.since

3A.reading booksB.getting up earlyC.sitting at the desk

4A.waterB.bookC.coal

5A.sadB.happyC.excited

6A.difficultB.differentC.impossible

7A.Look forB.Look atC.Look after

8A.newB.differentC.wonderful

9A.brokenB.oldC.clean

10A.somethingB.nothingC.anything

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网