题目内容
阅读理解
It was half past five.Everything was ready.All the food was on the table.The sandwiches were on the plates(碟子),and the candles(蜡烛)were on the cake.Kate felt very happy.
“We’re ready!” she said, “Where is everyone?” “That’s the doorbell.”said Kate’s mother, “They are here.”
Kate ran to the door, and found Bob outside.“Happy birthday!” he said.“Here’s your present.”“Oh, thank you!” said Kate, “Look at the beautiful paper.Can I open it now, or later?” “There’s no time!” laughed Mother.“Here are the twins.”“Happy birthday!” said the twins, and gave her a big red box.
But there was no time to think.All her other friends were now outside the door.“Happy birthday to you, Kate!” they said.“Thank you, everyone.Please come in,” said Kate.“Is everyone here?” asked Mother.“No.Where’s Jim?” asked Kate.“I’m here!” said Jim.“Here’s your birthday present.I hope you like it.”Kate opened it.It was a CD.
“Wow! What a nice present! I like it very much!” said Kate with a big smile.
根据短文内容回答下列问题
1.Whose birthday it was?
_____________________
2.When did the children come?
_____________________
3.Who was the last one to come?
_____________________
4.Was there a sweater in the big red box?
_____________________
5.Who gave Kate a CD?
_____________________
解析:
|
1.It was Ann’s birthday.(点拨:由全篇文章内容知。) 2.About half past five.(点拨:由文章第一句知。) 3.Jim.(点拨:由文章第四段内容知。) 4.Sorry, I don’t know.(点拨:文章中没有提及) 5.Jim.(点拨:由文章第四段内容知。) |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||