题目内容
【题目】James William comes from America. People call him “Big Cat” because he’s two meters tall. He is famous because he plays for the Chicago Bears, an American football team . American football is different from European* football . American football players need to be big and strong , so James needs to eat a lot .
Every day James has three big meals . For breakfast ,he has orange juice , fruit , bread , milk , eggs and cakes. For lunch , he has fish , meat ,vegetables and ice cream. He loves ice cream best.
In the evening he has his big meal, tomato soup, pork and beef, potatoes, chicken, rice and his favorite chocolate cakes.
But that isn’t everything , James also eats between meals, bread, hamburgers, sweets and two or three bars of chocolates.
【1】James come from _______.
A. USA B. UK C. France D. Canada
【2】He eats___________ between meals.
A. Bread, eggs, milk, fruits and orange juice
B. Rice , potatoes, chicken and tomato soup
C. Bread, milk, eggs, cakes and vegetables
D. Bread , sweets, hamburgers and chocolates
【3】According to the passage, which of the following is true ?
A. He only eats three meals.
B. He is good at playing basketball.
C. He eats different kinds of food.
D. He likes bread and chocolate cakes best.
【4】James eats a lot because _____________.
A. he’s two meters tall and he is very strong
B. he likes eating and playing football every day
C. he wants to be a famous player two years later
D. American football players should be big and strong.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】D
【解析】本文主要介绍了美国足球运动员詹姆士.威廉的饮食习惯。
【1】题意:詹姆士来自 ____________。考查细节理解题。A. USA 美国; B. UK英国; C. France法国; D. Canada加拿大。根据文中第一句James William comes from America.(詹姆士.威廉来自美国。)结合题意和选项可知选A。
【2】题意:在两餐之间他吃________________。考查细节理解题。根据最后一段But that isn’t everything , James also eats between meals, bread, hamburgers, sweets and two or three bars of chocolates.可知选D。
【3】题意:根据这篇文章,下面哪一个正确?考查判断理解题。A. He only eats three meals.(他仅仅吃三顿饭。)根据第二段第一句Every day James has three big meals .和最后一段ut that isn’t everything , James also eats between meals, bread, hamburgers, sweets and two or three bars of chocolates.可知他不止吃三顿饭。故A错误;B. He is good at playing basketball.(他擅长于打篮球。)根据第一段第三句He is famous because he plays for the Chicago Bears, an American football team .可知B错误;D. He likes bread and chocolate cakes best.(他最喜欢吃面包和巧克力。)根据第二段最后一句He loves ice cream best.(他最喜欢吃冰激凌。)可知D错误。C. He eats different kinds of food.(他吃各种各样的食物。)根据最后三段可知C正确。故选C。
【4】题意:詹姆士吃的多因为________________。考查细节理解题。A. he’s two meters tall and he is very strong他身高两米,非常强壮;B. he likes eating and playing football every day每一天他喜欢吃和踢足球;C. he wants to be a famous player two years later两年后,他想成为一名著名的球员; D. American football players should be big and strong. 美国足球运动员应该又大又强壮。根据第一段最后一句American football players need to be big and strong , so James needs to eat a lot . (美国足球运动员需高大强壮,所以杰姆斯需要吃很多。)结合题意和选项可知选D。
【题目】根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整,正确。(每个词只能用一次)
quick, popular, call, funny, like, hold, fast, possible, it, they, relax, member, rise, increase |
Speed reading is an important skill in the Internet age. We read articles, e-mails and other things 【1】________ to try to know the meaning of a certain text. To get information from the Internet, it would be 【2】_________ to go on fast with our work if we read word by word, line by line. But a new idea 【3】________ on people to enjoy reading slowly.
“The Wall Street Journal” recently reported a story about a book club in Wellington, New Zealand.
【4】________ of it meet in a cafe and turn off their phones. They sit in soft chairs and read in silence for an hour.
【5】__________other traditional book clubs, the purpose of the Slow Reading Club isn’t sharing ideas about a certain book. It just wants 【6】________ readers to get away from the Internet and read in a quiet and 【7】________ environment. According to the Journal, the Slow Reading Club is just an example of a movement 【8】_________ by book lovers, who miss the old-fashioned way of reading.
Slow readers say the habit of slow reading has many advantages. It develops the mind, 【9】____________ attention, reduces stress levels and improves the ability of doing things. Now slow reading is becoming 【10】___________ than before in some parts of the world. Lots of people join it.