题目内容

【题目】根据短文内容选择最佳答案。
Ms. Smith lived in a small village. She was born with a silver spoon. When her parents died, they left her a lot of money. After that, she lived on her own. Unfortunately, she became blind after a serious illness. She went to see lots of famous doctors, hut nobody was able to cure her eyes. She felt very sad.
One day, a man named Tom came to the village where Ms. Smith lived. He heard about her illness and came to her house. He told Ms. Smith that he had much experience. He was sure to cure her eyes. But she must pay him a large amount of money. Ms. Smith agreed. “But you can't get a penny if you fail," said the lady.
During the treatment, Tom found Ms. Smith was very rich. There were plenty of good thing in her house. He stole many valuable things from the house. Several weeks later, Tom cured Ms. Smith. The lady could really see with her eyes. When Tom asked for moneys. Ms. Smith refused. She said. '*You haven't cured my eyes. Before I was blind, I could see all the things in my room.
Hearing that, Tom stood there and couldn't say a word.
(1)The underlined sentence "She was born with a silver spoon.” most probably means .
A.she had poor parents
B.she was born in a rich family
C.she had meals with a very expensive spoon
(2)Tom came to visit Ms. Smith for the first time because he
A.wanted to steal her money
B.wanted to help her for free
C.wanted to cure her illness in order to make money
(3)After Ms. Smith was cured, ________.
A.Tom paid her a lot of money
B.she refused to pay Tom any money
C.she paid Tom lots of money at once
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Ms. Smith was horn blind.
B.Many valuable things were stolen from Tom' 8 house.
C.It took Tom several weeks to cure Ms. Smith.
(5)"_______ can be the missing sentence in the passage.
A.What a colorful world!
B.But now I can't any of them.
C.Thank you for curing my eyes.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
(4)C
(5)B
【解析】这篇短文主要介绍了史密斯女士出生在一个富有的家庭,不幸的是她因病致盲。汤姆一开始想通过治愈她的眼睛赚钱,但是后来他偷走了女士家里之前的东西。当女士眼睛治愈后,她拒绝付给汤姆钱。
(1)句意猜测题。根据短文中When her parents died, they left her a lot of money.可知她是含着金汤匙出生的,即她出生在富有的家庭,故选B。
(2)细节理解题。根据短文He was sure to cure her eyes. But she must pay him a large amount of money.可知汤姆最初的目的就是想通过治疗史密斯女士的眼睛赚钱,故选C。
(3)细节理解题。根据The lady could really see with her eyes. When Tom asked for moneys. Ms. Smith refused.可知史密斯女士在眼睛治愈后拒绝给汤姆钱,故选B。
(4)细节理解题。根据短文描述可知史密斯女士不是一出生就是盲的,汤姆从史密斯女士的家里偷了东西,所以AB错误。根据Several weeks later, Tom cured Ms. Smith. The lady could really see with her eyes.可知C正确,故选C。
(5)推理判断题。根据上文 “在我盲之前,我能看的我房间内的所有的东西”及故事的发展,可知下句是“但是我现在看不到他们当中的任何一件东西”故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In a room full of people,you can still feel lonely. Loneliness is a state (状态) of mind usually caused by feelings of being misunderstood,or having no friends or persons to talk to during a difficult time. There are many things that make one feel lonely,like going to a new school where he doesn’t know anyone. There are a lot of reasons for people to feel lonely,but there are also many ways to stop the feeling of loneliness.

Ask yourself why you are feel lonely. This is the first thing you should do when you feel lonely. Write down your feelings and thoughts. Take time to find out if you always feel lonely or you feel lonely just because something happened in your life recently.

If your loneliness is internal (固有的)find a psychologist that you can talk to about your feelings.

Communicate with others who share the same interest with you by joining a club or surfing the Internet and getting into chat rooms.

Go to different places and do something different. This will provide you with opportunities to meet new people and make new friends.

Give a hand to those who are in trouble. I think this is the best way to stop your lonely feelings. By doing so,you’ll know loneliness isn’t the terrible thing.

1To stop feeling lonely, what should you do first

A.Find someone in trouble and help him.B.Find out the reasons for our loneliness.

C.Travel to some interesting placesD.Communicate wit others.

2The underlined word “share” means ________ in Chinese.

A.培养B.放弃C.发明D.分享

3According to the passage,travelling to a new place can help us ________.

A.have a good restB.make new friends

C.forget our lonelinessD.enjoy the beautiful world.

4In the writer’s opinion, which is the best way to stop feeling lonely

A.Helping others.B.Keeping busy

C.Chatting with friendsD.Travelling to new places

5The passage is probably helpful to those who ________.

A.feel lonelyB.want to make friendsC.often surf the InternetD.always make trouble

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网