题目内容

【题目】阅读理解
My grandfather is seventy-five years old this year. But he looks very young. He looks like a sixty-year-old man. Now he can do everything all by himself. For example, he cooks, washes clothes, does the housework and so on.
Every morning, my grandfather goes out with a radio. He listens to the music or the news and goes to the park to play taijiquan. In the park, he talks and laughs with other old people. After coming back from the park, he begins to have breakfast and then he goes to the university (大学) for the old. He learns drawing there. In the afternoon, he plays on the computer for about one or two hours. After supper he watches TV and learns about the world. He goes to bed at about eight o'clock. He never stays up. He likes to share his ways of keeping healthy with others.
Are you healthy? If not, what do you learn from my grandfather's secret of keeping healthy?
(1)The writer's father will be years old next year.
A.60
B.61
C.75
D.76
(2)The passage doesn't tell us whether the writer's father can .
A.play taijiquan
B.swim
C.wash clothes
D.cook
(3)The writer's father after breakfast.
A.listens to music
B.plays taijiquan
C.talks to other old people
D.goes to learn drawing
(4)Which of the following is TRUE?
A.The writer's father is a young man.
B.The writer's father goes to bed early.
C.The writer's father doesn't play computers.
D.No one knows why the writer's father looks young.

【答案】
(1)D
(2)D
(3)B
(4)B
【解析】这篇文章主要讲了,作者的父亲是一个75岁的老人,但是他看起来很年轻,他每天的活动都很丰富,他坚持锻炼自己,所以他很健康,他喜欢和人们分享健康。
(1)细节理解题。根据第一段,My father is seventy-five years old this year可知 明年我的父亲就76岁了。可知选D。
(2)细节理解题。通读全文可知这篇文章并没有说道作者的父亲是否会游泳。可知应选D。
(3)细节理解题。根据文中第二段he begins to have breakfast and then he goes to the university (大学) for the old. He learns drawing there.可知作者的父亲吃过早饭去学画画。故选B。
(4)细节理解题。通读全文可知只有B是正确的,作者的父亲睡觉很早。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Some Advice on Travel
Forget fashion(时尚)! Always wear your most comfortable clothes when going on long journeys(旅行).
Traveling on trains and buses can be boring, so take a good book to read.
If you're going somewhere cold, remember to put on your warm clothes!
If you are going somewhere sunny, remember to bring your sun-block(防晒霜) and sunglasses.
Always take a camera with you to capture those special moments.
Be careful with your things whenever you go to a busy place, like a train station. There are many thieves(小偷) there!
Most countries have lower prices for students, so if you are a student, take your student card with you.
(1)If you go to Hainan Island(岛) for a trip in summer, you should take ____ with you.
A.warm clothes and sports shoes
B.sunglasses and sun-block
C.fashionable clothes and a big bag
D.some fruit and drinks
(2)According to the passage, ____ is a good way to keep away from boredom(单调) while you're on a train or a bus.
A.taking a camera
B.reading a good book
C.listening to music
D.sleeping for some time
(3)If a student wants to buy some presents at lower prices while traveling, he should show ____ to the shop assistant.
A.prices
B.his things
C.his passport
D.his student card
(4)The underlined word “capture” in this passage means ____.
A.看到
B.感受
C.捕捉
D.控制
(5)You must ____ while you are at busy places because there are often thieves there.
A.put your things away
B.look after your things well
C.give your things away
D.get your things ready

【题目】任务型阅读
As you know, homework is a big part of going to school. Luckily, here are several suggestions for you to make homework easy.
Make a homework plan
Most middle school students have two or three hours of homework a night. If it is a heavy homework day, you may need to spend even more time. It is a good idea to come up with some kind of homework schedule(进度表), especially if you are going to do sports or other activities after school.
Watch where you work
A bedroom, study or any room where you can get away from noise is good for you to do your homework. But don't study on your comfortable bed, or you might fall asleep there.
Take a break
Most people's attention (注意力) don't last very long, so take some breaks while doing your homework. Sitting for too long without relaxing will make you less productive(多产的) than if you stop to take a break regularly. Taking a 15-minute break every hour is a good way for most people.
Get help when you need it
Sometimes even though you are listening carefully in class, some subjects seem too hard. The first person to ask for help is your teacher. He or she may be able to work with you before or after school and explain things more clearly. Your classmates may also be able to give you a hand. However, this might not give you the results you want. Lots of people understand something well but are not able to explain it.

Title: Homework Help

Topic

Homework can be quite hard, but there is something you can do to make homework much .

Useful

Making a
homework plan

Heavy homework meansmore time on your study, so it is a good idea to have a homework plan so that you can in all kinds of after-school activities.


where you work

It is necessary for you to study in a place, so a bedroom or a study is a good choice.

Taking a break

If youtoo long without relaxing, your mind may wander. To keep productive,it is a good idea for most people to have a rest for 15 every hour.

Getting help

Theone you can ask for help is your teacher.
You may also getfrom your classmates but this may not give you what you want.

【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。D
How much do you know about London? Now let me tell you.
London has about 7, 000, 000 people. About the year 1800, London was a very big city in the world.
London is famous for many things. Tourists come from all over the world to visit its famous buildings and listen to the famous clock, Big Ben.
Like many big cities, London has problems. there are too many cars and people. Every day about 1, 000, 000 people come and go by underground, but there are still too many cars and buses in the streets. So the air isn't clean. However, it is cleaner than it was 100 years ago.
For me, the best things in London are the parks. There are five parks in the city centre. But my children's favourite place is Hamleys, the biggest toy shop in the world.
(1)Maybe London became a very big city in the world in __________.
A.1750
B.1820
C.1950
D.1980
(2)What does the underlined word "underground" mean?
A.Ship.
B.Car.
C.Subway.
D.Taxi.
(3)What are the best things in London for the writer?
A.Famous buildings.
B.Parks.
C.Cars and buses.
D.Toys.
(4)—What's Hamleys in London according to the passage? —It's a __________.
A.toy shop
B.museum
C.park
D.clock
(5)Which of the following sentences is NOT TRUE? ________.
A.London has a population of about 7, 000, 000
B.London is famous for buildings and Big Ben
C.The traffic in the city is easy because of the underground
D.The air in London is cleaner than 100 years ago

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网