题目内容

【题目】Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone

do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said, “Happiness depends upon ourselves.” In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.

The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about

the future —for example, getting into college or getting a good job —that we fail to enjoy the present. You should enjoy life’s simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with

close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.

Another secret to living a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time.

Many people experience this dancing, or playing a sport, such as swimming. You can forget about your problems, and only think about the activity.

Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.

【1】The best title(标题)of the passage is ________.

A. Money Makes You Happy

B. The Secrets of Happiness

C. Ideas for Helping Other People to Be Happy

D. Good Friends Make You Happy

【2The second paragraph tells us that ________.

A. the more friends you have, the happier you will be

B. we shouldn’t think about our future

C. happiness is to enjoy the simple things in life.

D. some people fail to live a happy life

【3】The passage gives us ________ pieces of advice on happiness.

A. one B. two C. three D. four

【4】The writer thinks that ________.

A. everyone knows how to live a happier life

B. it’s wrong to spend time on work

C. hobbies take up too much time

D. doing good things for someone can make you happier

【5】Which of the following is not mentioned in the passage?

A. Reading a good book. B. Traveling to a foreign country.

C. Playing a sport. D. Spending time with close friends.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】C

【4】D

【5】B

【解析】

试题分析:本文大意:大多数人想要快乐但很少有人知道如何找到幸福.钱和成功本身不带持久的幸福希腊思想家,亚里斯多德说"幸福取决于我们自己"本文从几个方面给人们提供了建议。

【1】B 题目归纳题。题意:短文最好的标题是什么? A. Money Makes You Happy金钱使你快乐;B. The Secrets of Happiness 快乐的秘诀;C. Ideas for Helping Other People to Be Happy 帮助别人是快乐的事;D. Good Friends Make You Happy好朋友使你快乐。本文给人们提供了快乐的几条建议,故主题为快乐的秘诀。所以选B。

【2】C 细节理解题。题意:第二自然段告诉我们什么? A. the more friends you have, the happier you will be 朋友越多,你就快乐;B. we shouldn’t think about our future 我们不应该考虑我们的未来;C. happiness is to enjoy the simple things in life. 快乐就是享受生活中的简单事;D. some people fail to live a happy life 有些人生活不快乐。从第2自然段的第一句话可知本段主要告诉人们快乐就是享受生活中的简单事,故选C。

【3】C 细节理解题。题意:本文给了我们多少条有关幸福的建议? A. one一条;B. two 二条;C. three三条;D. four 四条。根据短文内容first, another, finally一共三条,故选C。

【4】D 细节理解题。作者认为:A. everyone knows how to live a happier life 每个人都知道怎样过更快乐的生活。B. it’s wrong to spend time on work 把时间花在工作上是错误的;C. hobbies take up too much time 爱好占用了太多的时间;D. doing good things for someone can make you happier 为某人做些好的事情使你更快乐。从短文最后一自然段可以知道,作者认为助人为乐。故选D。

【5】B 细节理解题。下面哪一个在本文中没有提到?A. Reading a good book.读好书。第一条建议中有提到; B. Traveling to a foreign country.到外国旅游; C. Playing a sport.做运动;第二条建议中有提到。D. Spending time with close friends. 和好朋友一起度过时光。最后一自然段有提到。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A group of swans flew down to a beach where a crow was jumping around. The crow watched them with distain. (鄙视)。

“You have no flying skills at all!” he said to the swans. “All you can do is to move your wings. Can you turn over in the air? No, that’s beyond you. Let’s have a flying competition. I’ll show you what real flying is!”

One of the swans, a strong young male, took up the challenge. The crow flew up and began to show his skills. He flew in circles, performed other flying tricks, and then came down and looked proudly at the swan.

Now it was the swan’s turn. He flew up, and began flying over the sea. The crow flew after him, making all kinds of comments about his flying. They flew on and on till they couldn’t see the land and there was nothing but water on all sides. The crow was making fewer and fewer comments. He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air, and had to struggle to keep himself from falling into the water.

The swan pretended not to notice, and said, “Why do you keep touching the water, brother? Is that another trick?”

“No,” said the crow. He knew he had lost the competition. “I’m in trouble! If you don’t help me, I’ll lose my life…”

The swan took pity on him, took him on his shoulders and flew back to the beach.

1Why did the crow keep touching the water?

A. It was showing another flying skill.

B. It was struggling to keep itself from falling into water.

C. It was thirsty and wanted to drink some water.

D. It was enjoying itself by doing so.

2What does the underlined word ‘exhausted” in Paragraph 4 mean?

A. tired B. angry

C. frightened D. unhappy

3 What can we infer from the passage?

A. The crow didn’t know flying.

B. Flying skills were useless.

C. The swan saved the crow because they were good friends.

D. The swan was better at long-distance flying than the crow.

4What’s the correct order of the following event?

a. The crow showed off its flying skills.

b. The swan felt pity for the crow and saved it.

c. The crow laughed at the swan’s flying.

d. The crow followed the swan and got into trouble.

e. The crow challenged the swans and a strong young swan accepted it.

A. c, e, d, a, b B. a, e, c, d, b

C. c, e, a, d, b D. e, a, d, c, b

5What does the story tell us?

A. Pride goes before a fall.

B. The early bird catches the worm.

C. No pains, no gains.

D. Practice makes perfect.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网