题目内容
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
D
Christopher Columbus is famous because he found something he wasn't looking for.
In 1492, Columbus sailed across the Atlantic Ocean in order to reach India. What he found was something far different. He found the New World. How did this come about? It all started in Italy.
Christopher Columbus was born in Genoa in 1451. His family didn't have a lot of money, and Christopher wasn't an only child. He didn't have much of an education until he was much older. Instead, he went to sea. He sailed around the Mediterranean(地中海) and as far north as England and Ireland.
During his travels, Columbus heard the reports of land to the west of the Madeira and Azores Islands. They were in the Atlantic Ocean west of Portugal. He wanted to know more and got maps and books on geography.
Marco Polo said that Japan was only 1,500 miles east of China. As a result, Columbus thought that Japan was only 3,000 miles west of Portugal. And 3,000 miles was a distance that ships could travel in those days.
So, Columbus decided that he wanted to get to the East by going west. He thought that if he sailed far enough west, he would sail around the world enough to reach the East. Based on his calculations(计算), Japan was only 3,000 miles away, after all.
(1)Where did Columbus want to go when he sailed across the Atlantic Ocean in 1492?
A.America.
B.India.
C.Japan.
D.China.
(2)Which of the following is true according to the third paragraph?
A.There were many people in Columbus' family.
B.Columbus was an only boy of his parents.
C.Columbus did well in school when he was young.
D.Columbus once traveled to Ireland.
(3)During his travels, Columbus was interested in .
A.geography
B.physics
C.chemistry
D.history
(4)We can infer from the passage that .
A.Columbus had a dream to visit America
B.Marco Polo was a great traveler from Portugal
C.Columbus had the idea that earth was round
D.nobody believed Columbus could reach China
(5)The passage is mainly about .
A.Columbus's childhood
B.the reports of Azores Islands
C.how Columbus began his sail
D.what Marco Polo said in his book
【答案】
(1)B
(2)D
(3)A
(4)C
(5)C
【解析】1.文章第二行In 1492, Columbus sailed across the Atlantic Ocean in order to reach India.1492年,哥伦布横渡大西洋为了到达印度。故选B。2.文章第三段的大意:克里斯托弗哥伦布于1492年出生在热那亚。他的家人没有很多钱,克里斯托弗不是独生子。直到他长大了才有很多教育。相反,他去了海。他航行在地中海沿岸,远至英国和爱尔兰。A选项There were many people in Columbus' family.在哥伦布的家庭里有许多人。B选项Columbus was an only boy of his parents.哥伦布是他父母的唯一男孩。C选项Columbus did well in school when he was young.哥伦布在学校做得很好,当他年轻的时候。D选项Columbus once traveled to Ireland.哥伦布曾经去过爱尔兰。故选D。3.文章倒数第五行He wanted to know more and got maps and books on geography.他想了解更多,得到了地理上的地图和书籍。故选A。4.A选项Columbus had a dream to visit America。哥伦布有一个访问美国的梦想。文章没有提到,故排除A。B选项Marco Polo was a great traveler from Portugal马可波罗是来自葡萄牙的伟大旅行家。然而马可波罗是意大利的旅行家,故排除B。D选项nobody believed Columbus could reach China。没有人相信哥伦布能到达中国。文章没提到,故排除D。C选项Columbus had the idea that earth was round哥伦布认为地球是圆的。 文章倒数第二行So, Columbus decided that he wanted to get to the East by going west. He thought that if he sailed far enough west, he would sail around the world enough to reach the East.所以,哥伦布决定通过向西到达东方。他认为,如果他航行到足够远的西方,他将周游世界,到达东方。故选C。5.A选项Columbus's childhood哥伦布的童年。B选项the reports of Azores Islands阿索雷斯的报告。C选项how Columbus began his sail哥伦布是如何启航的。D选项what Marco Polo said in his book 马可波罗在他的书中说了些什么。根据文章内容,讲了哥伦布是如何启航的。故选C。
【题目】Some birthday customs are quite similar in many parts of the world---- birthday candles(蜡烛), birthday games,and birthday cakes. Here are some children talking about their customs.
Linda---I am fourteen. I come from Aruba. In our country, Children take something special to school for their classmates and all teachers. Each teacher gives the birthday child a small gift like a pencil, an eraser or a postcard. The birthday child is also allowed to wear special clothes instead of the school uniform.
Lucy---I am one year older than Linda. Denmark is my country. A flag is put outside a window to show that someone who lives in that house is having a birthday. Presents are placed around the child's bed while they are sleeping so they will see them at once when they wake up.
Tom---I am as old as Linda. I am from Brazil. The birthday child receives a pull on the earlobe(耳垂) for each year in my country. The birthday person also gives the first piece of cake to his/her mom or dad.
Names | Countries | Ages | Special customs |
Linda | Aruba | Fourteen | Children take something special to teachers and classmates. Each teacher gives 【1】 a small gift. |
Lucy | Denmark | 【2】 | If you see 【3】 outside a window, you may know someone in that house is having a birthday |
Tom | 【4】 | Fourteen | 【5】 of the birthday cake is given to Mom or Dad. |