题目内容

【题目】 The Silk Road was first travelled by Zhang Qian in the 2nd century BC. This great route flourished (繁华的) for over a thousand years in Chinese history. Zhang Qian was a pioneer in setting up the Silk Road. He was an official in the Han Dynasty. (A) ________ that time, China knew little about the lands in the far west. The emperor sent Zhang Qian to explore and open routes to the outside world. Zhang Qian travelled to many countries and made useful reports on the people and cultures there.

The Silk Road got its name from the Chinese silk trade. It was started over 2,000 years ago. (D) It was called a “road”, but the Silk Road was actually many different routes, (B) ________ on land and by sea. These routes spread from East, South and West Asia to North and East Africa as well as Europe. (C) They allowed people to carry goods between countries, and helped spread knowledge and ideas across the world. The Silk Road played an important part in the development of countries such as China, India and Egypt.

1在文中(A)(B)的空白处分别填入适当的词:________ ________

2文中划线部分(C)指代的是:________________

3将文中划线部分(D)改写为:

________ it was called a “road”, the Silk Road was actually many different routes.

4从文中找出两个表示国家的名词:________ ________

5从文中找出能说明本文中心大意的单词或短语:________

【答案】

1At both

2The routes

3Although /Though /Even though

4India/China Egypt(三个写出两个即可)

5The Silk Road

【解析】

本文介绍了丝绸之路。

1A)句意:在那个时候,中国对遥远的西部土地知之甚少。短语at that time:在那时,在那个时候;注意:句子开头第一个字母要大写;结合句意可知答案是At。(B)句意:它被称为“路”,但丝绸之路实际上是许多不同的路线,不仅在陆上而且在海上。短语both…and…:两个都,不仅…而且…;结合句意可知答案是both

2根据上文These routes spread from East, South and West Asia to North and East Africa as well as Europe.(这些路线从东亚、南亚和西亚延伸到北非、东非以及欧洲。)结合此句They allowed people to carry goods between countries, and helped spread knowledge and ideas across the world.(他们允许人们在国家之间运输货物,并帮助在全世界传播知识和思想。)句意可知“They”指上文的路线,故答案是The routes

3此句It was called a road, but the Silk Road was actually many different routes(它被称为“路”,但丝绸之路实际上是许多不同的路线)是but连接的并列句,but但是,表示转折关系,此句可以改为Although (虽然,尽管)/Though(虽然,尽管)/Even though(即使,尽管)让步状语从句(尽管/虽然丝绸之路被称为“路”,但实际上它是许多不同的路线。);故答案是Although /Though /Even though

4题意:从文中找出两个表示国家的名词。根据第2段最后1The Silk Road played an important part in the development of countries such as China, India and Egypt.(丝绸之路在中国、印度、埃及等国家的发展中发挥了重要作用。)可知答案是India/China/ Egypt(写两个即可)

5题意:从文中找出能说明本文中心大意的单词或短语。本文主要介绍了丝绸之路,根据题意可知答案是The Silk Road

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Every Saturday night Mama would sit down by the table and count out the money Papa had brought home. Mama would carefully divide big groups for the housing, and food, and one or two coins for Nels or me — Katrin to buy notebooks.

With ___________ interest we would watch the money becoming less and less. At last Papa would ask, “Is that all?” When Mama nodded, we could relax a little. For Mama would look up and smile, “It's good.” she’d say. “We do not have to go to the Bank.”

It was a wonderful thing, that bank account (银行账户) of Mama’s. We were all so proud of it. It gave us such a warm,_____________ feeling.

When finishing school Nels wanted to go on to high. “It will cost a little money,” Nels said to Mama. We gathered around the table watching a box in front of Mama. This was the “Little Bank” — used for unexpected situations. Nels had it all written out. So much for what he would need. Mama looked at the ____________ for a long time. Then she counted the money in the Little Bank. There wasn’t enough. “We do not,” she said to us gently, “want to have to go to the Bank.” We all ____________ our heads.

“I’ll work in Dillon’s shop after school,” Nels _____________.

Mama smiled at him. Papa said, “It's not enough.” Then he took his pipe out of his mouth. “I give up smoking,” he said. Mama ____________ the table and touched Papa’s hand, but she didn’t say anything.

“I will mind the Elvington children every Friday night,” I said. “It's good,” Mama said.

We all felt very good. We had passed another milestone (绊脚石) without having to go downtown and draw money out of the bank.

So many things, I remember, came out of the Little Bank during the past 20 years. Even during the Strike () , Mama wouldn’t let us worry too much. We all worked together so that the important trip downtown could be put off.

The day the Strike was over and Papa went back to work, I saw Mama stand a little straighter, as if to get a kind out of her back.

Last year I sold my first story. I hurried to Mama’s and showed her the check. “For you,” I said, “to put in your Bank Account.”

“There is no ______________,” Mama said. “In all my life, I’ve never been inside a Bank.”

And when I didn’t — couldn’t — answer, Mama said _____________, “It's not good for little ones to be afraid — to not feel safe. ”

1A.endlessB.hopefulC.breathlessD.doubtful

2A.comfortableB.safeC.easyD.pleasant

3A.priceB.moneyC.objectsD.numbers

4A.noddedB.shookC.loweredD.raised

5A.decidedB.volunteeredC.suggestedD.mentioned

6A.reached acrossB.sat besideC.walked toD.moved around

7A.accountB.needC.goodD.check

8A.quicklyB.seriouslyC.warmlyD.politely

【题目】 A violin was up for auction(拍卖)one day. The violin was very old and dusty. It didn' t look like it was even playable. The auctioneer(拍卖商)didn't feel like it was worth his time. But he still held it up with a smile.

" Who' ll start the bidding for the volin?" he shouted.

"One dollar? One dollar. Thentwo! Only two? Two dollars,and who'll make it three? Three dollars, once; three dollars, twice, "Going for three——But no.

" Wait a moment!" a gray-haired man came forward. He said," May I play a song for you?" The people in the auction hall gave him little applause(掌声)as he picked up his bow(琴弓)and wiped the dust off the violin. But when he started playing, the audience enjoyed the music, for the man played quite beautifully.

Then, he stopped playing. The auctioneer held the violin up again and announced, " Who would like to bid for the violin?"

"One thousand dollars, and who’ll make it two? Two thousand! And who’ll make it three? Three thousand, once; three thousand, twice; going and gone" he said.

Some of the people there felt quite puzzled(困惑的). They weren' t sure what had changed the violin's worth. The person who bid 3000 dollars for the violin explained—it was the " touch"of a master’s hands.

根据材料内容选择最佳答案。

1At first people offer low bids for the violin because of the flowing things except .

A.It was oldB.It was dusty

C.It didn' t look playableD.It couldn't make any sound

2Why did the old man play the violin?

A.He wanted to tell the people the violin was his.

B.He wanted to tell the people the violin was broken.

C.He wanted to tell the people the violin was still playable.

D.He wanted to tell the people he was a great musician.

3What does the underline word " bidding" mean?

A.修理B.出价C.体验D.弹奏

4According to the story, the violin' s price became higher because of .

A.the touch of many famous musicians' hands

B.the way that the auctioneer introduced the violin

C.the violin 's cleaning

D.the beautiful song that the old man played with it

5What's the best title?

A.The auction of a violinB.An old violin

C.The change of the priceD."Touch" of a master

【题目】 In the eyes of many foreigners, Chinese are the best hosts and the worst guests in the world. They’re not really bad guests, but because the guest-host relationship in China is much different than in some western counties, it appears they are not nice guests. 1

2 Whenever I enter a Chinese person’s home, there is always fruit on the table for me, and someone is quick to bring me a cup of tea or water. In the west, generally the guest is not a god. 3

My wife’s mother, a very kind elderly Chinese lady, doesn’t smoke. When I see some of her guests smoking in her house. As a non-smoker, I feel unhappy. Usually I want to stop them directly, but I must realize that in China, to be a good host, she must not do that. In most North America homes, if you are a guest, and the hosts are not smokers, you should not smoke in their house. 4 But, don’t be surprised if they say, “No, you can’t smoke.”

5 Some western people may not adapt to these habits very soon. Thankfully my wife is Chinese, so whenever we visit a Chinese family she tells me to buy them a gift. However, giving a gift to a host is not always necessary in my country. So, if you invite international guests to your home, don’t be too surprised if they don’t bring you a gift.

In China, you probably won’t need to change the guest-host relationship very much because you will probably only be the host, and Chinese are naturally very good hosts. If western hosts invite you to their house, try not to be too surprised if their style of treating you is not what you have expected.

A. In China, guests are almost like gods.

B. Guests in China also have special habits.

C. At the very least, you could ask, “Is it OK if I smoke?”

D. Acting according to the host’s way of doing things is usual behavior for a guest.

E. And western guests sometimes look impolite or even rude in the eyes of Chinese guests.

【题目】 It's no secret that laughter works wonders for us. And much research has been carried out into the good that laughter can do for our general health and well-being. It has been found to release endorphins (释放安多芬), our bodies’natural“feel-good"chemicals, into our blood. But as we grow older, we are more likely to find fewer things funny. A child will laugh on average 300 times a day. By the time we reach adulthood, this number is around 20. But what's behind this? One theory(理论) suggests that it's not a problem of us losing our sense of humor but rather, as we grow older, we're socially conditioned to take things a bit more seriously.

Laughter is very much something we do with others. Studies have shown that we are 30 times more likely to find something funny when we are with others than when we are by ourselves. But to laugh with others, we do need to feel a connection to them. We need to feel comfortable in their company. That's why it can be difficult to laugh in the presence of strangers. Laughter is also very contagious and one person's laugh can spread quickly throughout a group of people. But often what makes us join in is the fear of standing out and being different. We laugh, even if we don' t really get the joke, especially in groups controlled by a powerful person. When the head teacher tells a joke, for example, you laugh, even though later you might wonder if the joke was really that funny at all.

There are many different reasons why we laugh. Here are three widely accepted theories:

The Incongruity Theory: It's often the unexpected that makes us laugh. When things that we are familiar with suddenly take a turn into the unknown, our expectations are challenged and that often results in laughter.

The Superiority Theory: We often find the mistakes and misfortunes of others funny. This would explain the popularity of online videos showing pranks (恶作剧).

The Relief Theory:Laugh offers light relief. It explains why there are so many jokes about the darker things in life. By being able to laugh at them, we are able to face them more easily.

1According to the theory in Paragraph 1, why do we laugh less as we grow older?

A.There are fewer funny things.

B.We take things more seriously.

C.Our body releases less endorphins.

D.We gradually lose our sense of humor.

2What can we learn from Paragraph 2?

A.More funny things happen when we are with others.

B.It's difficult to build up connections with strangers.

C.We laugh sometimes because of social needs.

D.Powerful people are more likely to be funny.

3What is the passage mainly about?

A.The science of laughter

B.the power of laughter.

C.The sign of laughter.

D.The art of laughter

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网