题目内容
【题目】Many people like animals such as dogs and cats and keep one or more of them as pets. If you keep a dog or a cat as a pet, you must know how to look after it.
A grown-up dog needs two meals a day —not more. It can eat meat, fish, rice and some other things. Dogs like large bones(骨头), but you can’t give them chicken bones. Remember to give them much clean water.
A dog should have a clean, dry box for sleeping. Washing it once a week is good for its health. If it is ill, take it to a doctor. A healthy dog will bring you more pleasure.
Be careful when you choose a cat. A cat has two meals a day with some meat or fish. It drinks a little milk every day. Sometimes you can give it vegetables to eat. Don’t forget that it needs clean water to drink.
Take good care of your pets, they will be your good friends. Maybe they can give you some help when you are in need.
【1】Many people keep ________ as pets.
A. pandas B. elephants
C. chicken D. cats
【2】What do dogs like eating?
A. All the bones. B. Big bones.
C. Chicken bones. D. Small bones.
【3】A healthy dog can make you _______.
A. happy B. trouble
C. cry D. ill
【4】Cats usually drink _______.
A. orange B. red ink
C. apple juice D. milk and water
【5】Will pets be people’s friends according to the article?
A. No, I don’t think so. B. Yes, but only a little.
C. Yes, they will. D. No, they won’t.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】试题分析:这篇短文主要告诉人们怎样照顾自己的宠物。以及宠物给我们带来的欢乐和帮助。
【1】D细节理解题,根据文中语句“Many people like animals and keep one or more as pets—dogs, cats and some kinds of birds.”理解可知,人们经常把狗,猫或一些小鸟作为宠物,故选D。
【2】B细节理解题,根据文中语句“Dogs like large bones(骨头), but don’t give them chicken bones.”理解可知,狗喜欢吃大骨头,故选B。
【3】A细节理解题,根据文中语句“A healthy dog will bring you more pleasure.”理解可知,一只健康的狗可以给我们带来许多快乐,故选A。
【4】D细节理解题,根据文中语句“Cats drink a little milk every day. Don’t forget that they need clean water to drink.”理解可知,猫不仅要喝牛奶还要喝水,故选D。
【5】C细节理解题,根据文中语句“Take good care of your pets. They will be your good friends.”理解可知,人和宠物可以成为好朋友,故选C。
【题目】配对阅读。左栏是学生遇到的问题,右栏是7个建议。请将问题与有针对性的建议配对, 并将答案的字母编号填写在答题卡上。
【1】My American friends invite(邀请) me to their dinner party. I don’t know what to bring. 【2】One of my American friends invites me to dinner at eight tonight. Should I arrive earlier? 【3】I’m going to a dinner party held by Americans, but I don’t know how to use the forks (叉子) and knives. 【4】I’m going to an American friend’ s party. I’m not sure what to dress. Should I dress formally(正式)? 【5】An American family invite me to their home for dinner. How can I let the family know that I’m thankful for their kindness after dinner? | A. Never accept(接受) an invitation unless you really plan to go. You may refuse(拒绝) politely. B. Just watch the other people, and follow them. If you still have no idea of what to do, ask the person next to you. C. If you accept a dinner invitation of your friend, tell him or her what you like and don’t like to eat. D . You should arrive on time. Don’t get there early. If you’re going to be more than fifteen minutes late, you should call and tell them. E. Flowers are always nice, or you may bring a bottle of wine (酒) if you know that your friends drink it. F. Everyday dress is Ok for most visits to an American’s home. G. You should thank them for the meal and for their kindness. It’s also a good idea to send a thank you card the day after. |