题目内容

【题目】D. 根据短文内容回答下列问题

My mom hates to cook. She'd rather ride her motorcycle or practice rock climbing. She also spends a lot of time with me. Every morning Mom takes me to school by motorcycle. Occasionally I'll come home to find her scaling(攀爬)the side of the house.

As her daughter, I used to feel embarrassed that my mom was so different. But now_________.

It all started with a cooking project. Every student in Mrs. Maitland’s home-economics class was supposed to create an original dish, then present it at school the following Tuesday morning. Mom and I spent hours in the kitchen. We tried jelly-filled hot dogs, baked ham with chocolate sauce, and hard-boiled eggs rolled in coconut. We eventually agreed on chocolate cakes with bright green pepper mint frosting. I was satisfied. It beat hot dogs, anyway.

The big day came. Our parents appeared, bringing many tasty dishes. Finally, I saw Mom, empty handed! I met her at the door. "You forgot it, didn’t you?

Mom's eyes opened wide. "I’m sor--"She couldn't finish her apology. A loud alarm cut her off. Mrs. Maitland yelled, "Fire! This is not a drill! Everyone out of the building!"

We all headed for the stairs and gathered at the parking lot. Smoke started to curl out of one of the third-floor windows. Mom held my hand tightly. I forgot about my cake.

Suddenly, we heard a scream. We looked up and found Danny Patterson was trapped in the burning building! Mom disappeared. She grabbed her climbing tools from her motorcycle and walked quickly toward the building.

She scaled the huge pine tree next to the school. At the top, she started to throw her weight back and forth. The tree swung toward the window, and she hopped onto the ledge and into the building.

Mom's ropes flew as she created a harness. She secured one end, and then lowered Danny safely to the ground. Everyone cheered!

Who cares if my mom hates to cook?

1The writer’s mom doesn't like cooking, does she?

_____________________________________________________

2How does the writer go to school every morning?

_____________________________________________________

3Why did the writer and Mom spend hours in the kitchen?

_____________________________________________________

4What did Mom bring to school on the big day?

_____________________________________________________

5How did the writer and Mom feel when they saw the smoke?

_____________________________________________________

6What can be filled in the blank in Paragraph Two? Give your reason.

_____________________________________________________

【答案】

1No, she doesn’t.

2The writer goes to school by motorcycle every morning.

3Because the writer was supposed to creat an original dish and present it at school.

4Nothing.

5They were worried and surprised.

6I am so proud of her. Because she saved Danny Patterson’s life, she is a brave woman.

【解析】

本文作者讲述了自己的妈妈。她开始讨厌她的妈妈,因为她妈妈与众不同:不喜欢做饭、喜欢骑摩托车、练习攀岩。但她看到她妈妈在爬上大楼救下丹尼的时候,感觉不是一样了。她以她妈妈为骄傲。

1题意:作家的妈妈不喜欢做饭,是吗?考查细节理解。反义疑问句根据事实回答。根据第1段第1句“My mom hates to cook.(我妈妈讨厌做饭。)”,可知他妈妈不喜欢烹饪。故答案是No, she doesnt.

2题意:作者每天早上怎么去上学?考查细节理解。根据第1段第4Every morning Mom takes me to school by motorcycle.(每天早上妈妈都骑摩托车送我上学。)可知答案是The writer goes to school by motorcycle every morning.

3题意:为什么作家和妈妈要在厨房里呆上几个小时?考查细节理解。根据第3段中It all started with a cooking project. Every student in Mrs. Maitlands home-economics class was supposed to create an original dish, then present it at school the following Tuesday morning. Mom and I spent hours in the kitchen.(这一切都是从一个烹饪项目开始的。梅特兰夫人家政课上的每个学生都应该做一道原创菜,然后在下周二早上把它送到学校。我和妈妈在厨房里呆了好几个小时。)可知答案是Because the writer was supposed to creat an original dish and present it at school.

4题意:妈妈那天带什么来学校?考查细节理解。根据第4段第2Finally, I saw Mom, empty handed!(最后,我看见妈妈,两手空空!)可知妈妈什么也没带。故答案是Nothing.

5题意:当作家和妈妈看到烟的时候,他们感觉如何?考查细节理解。根据第6段第2-4Smoke started to curl out of one of the third-floor windows. Mom held my hand tightly. I forgot about my cake.(三楼的一扇窗户开始冒烟。妈妈紧紧地握着我的手。我忘了我的蛋糕。)可知“他们既担心又惊讶。”故答案是They were worried and surprised.

6题意:第二段的空白可以填什么?给出你的理由。考查主旨理解。此段是承上启下的作用。此句又是下文的主题句,要根据下文内容回答。根据下文作者妈妈在爬上大楼救下丹尼,可知“作者为她妈妈感到骄傲。”故答案是I am so proud of her. Because she saved Danny Pattersons life, she is a brave woman.(答案不唯一,符合主题即可)。

练习册系列答案
相关题目

【题目】C. 在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给。

I like to travel. I have been fortunate enough to make trips to half a dozen countries in Europe. I enjoy seeing new things, experiencing other cultures and m 1new people. My wife and I recently came back from a driving trip that covered more than 17, 000 kilometers and a little more than six weeks on the road. It was a wonderful adventure filled with new sights and s2.

We're home now and have settled back into our daily routine of life. We live in a small town, so there are not the same sorts of attractions o3in a big city. That does not, of course, mean there is nothing to do, just that we don’t have the big shows and all the shops and other activities a city can provide. Actually, our town is a f4place where people say hello to you on the street whether they know you or not, a place where you can walk to almost anywhere you want to go and leave the car at home and a place where being outside is usually very nice because we have generally good weather.

I find that when I am at home, particularly for a while when we have just r5from a trip, I feel very pleased. Perhaps it is because everything around me is familiar and the daily routine is so much the same that I can move through it almost without thinking. Perhaps it is because our friends are here, because we can have meals at home instead of always being in restaurants a6it's nice to let someone else do the cooking and because I can sleep in my own bed. There are times I think it would be nice to simply stop travelling and stay home.

We will travel again and we feel fortunate to be able to do so. It's a wonderful world and we want to see as much of it as we can. S7, one of the best things about travelling for me is coming home. I'm very content here even if it is difficult to say exactly why.

【题目】

Over seven years ago when I first started rock climbing I was frustrated(挫败的). I thought I would be natural for climbing. I was always an athlete and naturally good at sports. So, I didn’t understand why I was so bad at rock climbing.

I went to the rock gym and climbed all the time, and everyone kept telling me “just climb more and you’ll get better.” “Well, however, nothing I did was working. It felt like the harder I worked at it, the less progress I was actually making. After a while, I even started hating any climber who was stronger and better than me---especially the climbers who made it look so easy.

After a long time, I started making friends with some of the most experienced climbers around… professionals(专业人员)and full-timers. In fact, I felt so comfortable with them that one afternoon I just came out and simply asked for help.

There is a saying, “If you want a shortcut to success, find someone who is successful and ask them to show you how to get there.” It is true in just a few short months. I learned far more from these climbing professionals than what I had learned during the previous(之前的) years of struggle on my own. My climbing changed…my strength, skills, mental toughness, formwork, confidence, everything.

I was no longer the average climber that no one knew. I discovered that climbing like the experts is more about working smarter, not harder(no training 7 days a week). What I discovered is so simple that, looking back now, I realized the biggest thing holding me back from being a better climber and having more fun doing it…was Me!

1According to the passage, we can learn that _____.

A. the writer had no gift for rock climbing

B. the writer didn’t get the skill of rock climbing at first

C. the writer didn’t work hard at rocking climbing

D. the writer thought too much of himself

2The writer once hated other good rock climbers because _____.

A. they didn’t want to teach himB. they always made fun of him

C. he envied their good skillsD. he began to dislike rock climbing

3Which of the following statements is TRUE?

A. The writer never lost heart when he studied rock climbing.

B. It took several years for the writer to become a good climber.

C. The writer felt uncomfortable staying with those climbing experts.

D. The writer hated to learn from those better than him.

4What the writer wants to tell us is that _____

A. the more you climb, the better you’ll be.B. mends always make you progress

C. the way of learning is importantD. it’s not necessary to work hard

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网