题目内容
【题目】 As you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot of changes. The changes may seem difficult and they may seem to happen quickly. Don’t panic(恐慌)! You will deal successfully with them! You are a young adult now!
With more responsibility, you will find more freedom to make your own choices. This is a time to be well informed(知晓)about your choices so that you can make healthy balanced decisions that will help shape your future. You may already know your career path or you may have no idea at all what you want to do. Both situations are fine! Work hard and the right opportunity will present itself to you.
Young adulthood means greater freedom and more choices. You will probably want to be independent. But try not to shut your family out of your life. You should learn to think of others even though you are old enough to look after yourself. Your family have been with you since you came into this world.
It is also perfectly natural in this time for you to spend more time with your friends than your family. Choose your friends wisely. A true friend will stand by you no matter what happens. This period is part of the life cycle. There are some people who will be with you throughout life’s journey and there will be some people with whom you part(分离)and go separate ways. Leaving school can be hard. The reality is that you may not ever see all of your classmates again.
You are a young adult. It is your life. No one can live it for you. The choices that you make from now on will be your choices. So making the right choices will be important to you. Life is for living. Enjoy your life wisely!
【1】Who do the underlined words“some people”(Paragraph 4)probably mean?
A.your parentsB.your classmatesC.true friendsD.your relatives
【2】In the writer’s opinion, teenage years are ________.
A.a period of complete freedom
B.too hard for young people to get through
C.an important time for the young to make the right choices
D.a very important period for young students to leave their parents
【3】Who is the passage mainly written for?
A.Teenagers.B.Teachers.C.Young parents.D.Adults.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【解析】
文章指出了青少年时期的变化,鼓励青少年们努力克服自己的恐慌,并自觉承担起责任,通过叙述青少年们要面临的选择指出了正确明智选择的重要性。
【1】考查细节理解题。根据上文“A true friend will stand by you no matter what happens” 真正的朋友不管发生什么事都会支持你,与本句“who will be with you throughout life’s journey” 那些将伴随你一生的旅途的人,两句话相对应推断出这里的“some people”指的是上文的“a true friend”,故选C。
【2】考查细节理解题。根据最后一段“The choices that you make from now on will be your choices. So making the right choices will be important to you” 从现在起,你所做的选择就是你的选择。所以做出正确的选择对你来说很重要,可以判断出C是正确的。而文中所提到的自由都是“more freedom”“greater freedom”,没有提到“complete freedom”,故A错误;文章第一段就提到了“You will deal successfully with them!”,故B错误;第三段第三句“But try not to shut your family out of your life” 但是不要把你的家庭排除在你的生活之外,可以得出D错误,故选C。
【3】考查推理判断题,从文章的开头“As you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot of changes.” 当你在青少年时期快速成长时,你会经历很多变化,以及整篇文章都用的第二人称you,可以推断出这篇文章就是针对青少年所写的,故选A。
【题目】
【1】 Mr. Gang A good teacher. He always catches up with the latest developments(动态)in teaching. 【2】 Deng Qi A 14-year-old girl. She is learning English, but she is bad at listening. 【3】 Tom He is 13 years old and interested in reading and learning American news. 【4】 Jane A 17-year-old student. She loves English stories and enjoys listening to it, too. 【5】 Mrs. Gen She travels a lot from one country to another. Her hobby is collecting pictures of flags. | A. http://www.imagesof.net/flags/search.htm/ National flags of all over the world. B. http://multimedia.alltheweb.com/ Pictures, sounds like animals, film editing(剪辑). C. http://www.nytimes.com/learming/ Read and learn New York Times(《纽约时报》). D. http://ioy.luohuedu.net/special/subiect/CZYY/TL/ Listening materials for junior students can be found here. E. http://www.cycnet.com/englishcorner/listening/index.htm/ Listen to English stories, famous lectures and special English programs by Voice of America. F. http://dailynews.yahoo.com/pr Watch and listen to the news with video frequency(视频), just like watching a TV set. G. http://www.eichk.sheisnet.sh.cn/english/default.asp Education resources(资源), teaching and research resources. |