题目内容

【题目】阅读下面材料, 从每题所给的A, B, C, D四个选项中选出最佳选项。A
Imagine that you are going on a trip to Ireland. The first three days of your trip are planned below. Read the schedule and use it to answer the questions below.

Day 1
Morning: Your trip begins in the capital city, Dublin. There you will visit Temple Bar, an area famous for its brightly colored buildings, busy stores and restaurants. Stop by the outdoor market for some cheese and homemade bread.
Afternoon: Walk to Dublin Castle. Visit the Throne Room to see the golden chair where the kings and queens from England once sat.
Evening: Watch an Irish step-dance performance.

Day 2
Morning: Ride the train to the city of Limerick. Take a tour of King John's Castle, which has built about 800 years ago.
Afternoon: Ride a boat along the River Shannon.
Evening: Enjoy a nice Irish meal.

Day 3
Morning: Ride the train to the city of Cork. Walk along St. Patrick's Street, known for its many stores. Feel free to buy souvenirs.
Afternoon: Take a bus to nearby Blarney Castle. Climb the tower to see the famous Blarney Stone, which is thought to give those who kiss it good luck. Then return to Cork.
Evening: Watch a Gaelic football match. Rest for the next day's horseback riding lesson.


(1)How many cities will the tourists see during the trip?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(2)Where can the tourists see the golden chair?
A.At Temple Bar.
B.In Dublin Castle.
C.On St. Patrick's Street.
D.In Blarney Castle.
(3)What will the tourists do in the evening of the third day?
A.Ride a horse.
B.Enjoy a meal.
C.Watch a football match.
D.Watch a performance.
(4)What kind of transportation will the tourists use during the trip?
A.Train, bus and boat.
B.Bus, train and plane.
C.Horse, bus and bike.
D.Boat, car and bus.
(5)How many days will the trip probably last?
A.Only one day.
B.No more than three days.
C.Exactly two days.
D.At least four days.

【答案】
(1)B
(2)B
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】文章大意:文章介绍了爱尔兰之旅的三天安排。
(1)归纳总结题。根据文中原句Your trip begins in the capital city, Dublin. Ride the train to the city of Limerick. Ride the train to the city of Cork.可知游客在旅程中参观三个城市Dublin, Limerick, Cork, 故选B。
(2)细节理解题。根据文中原句Walk to Dublin Castle. Visit the Throne Room to see the golden chair where the kings and queens from England once sat. 可知游客能在都柏林城堡看见金椅子,故选B。
(3)细节理解题。根据文中原句Evening: Watch a Gaelic football match. Rest for the next day's horseback riding lesson. 可知第三天的晚上游客看一个足球比赛。故选C。
(4)细节理解题。根据文中原句Ride the train to the city of Limerick. Ride a boat along the River Shannon. Take a bus to nearby Blarney Castle. 可知游客在旅程中用的交通方式是乘火车,乘船,乘公共汽车,故选A。
(5)推理判断题。根据文中原句 第三天晚上Rest for the next day's horseback riding lesson. 可知第四天还有活动,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A.B.C三个选项中选出一个最佳选项。
Traveling to every part of the world gets easier, but how well do we know and understand each other. Here's a simple test. Imagine you are planning to hold a meeting at four o'clock. What time should you expect your foreign business friends to arrive? If they are Germans, they'll arrive on time. If they are Americans, they'll probably be 15 minutes early. If they are Englishmen, they'll be 15 minutes late, and you should allow up to an hour for the Italians.
The British seemed to think since the English language was widely used in the world, people would always understand what they do. However, they found they were completely wrong. For example, the British are happy to have a business lunch and discuss business matters and have a drink during the meal. The Japanese prefer not to work while eating. Lunch is a time for them to relax and get to know each other and they don't drink at lunchtime. The Germans like to talk business before dinner. The French like to eat first and talk afterwards. They have to be well fed and watered before they discuss anything.
(1)What do the Germans prefer when they go to a meeting?
A.They prefer to be on time.
B.They prefer to arrive very early.
C.They prefer to arrive very late.
(2)According to the text, if a group of Englishmen, Americans and Italians hold a meeting, who will be the last to arrive?
A.The Englishmen.
B.The Americans.
C.The Italians.
(3)What do the Japanese like to do at lunchtime?
A.To drink.
B.To get to know each other.
C.To talk business.
(4)According to the writer, the British like to________.
A.arrive on time and talk business during the meal
B.arrive 15 minutes late and talk business after the meal
C.arrive a few minutes late and discuss business during the meal
(5)By giving us the two examples, the writer means to show us that_______.
A.different countries have different cultures in different parts of the world
B.the Germans are more serious and have good living habits
C.the Italians are careless people and they are never on time for everything

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网