题目内容
【题目】阅读下面材料, 从每题所给的A, B, C, D四个选项中选出最佳选项。A
Imagine that you are going on a trip to Ireland. The first three days of your trip are planned below. Read the schedule and use it to answer the questions below.
Day 1 |
Day 2 |
Day 3 |
(1)How many cities will the tourists see during the trip?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(2)Where can the tourists see the golden chair?
A.At Temple Bar.
B.In Dublin Castle.
C.On St. Patrick's Street.
D.In Blarney Castle.
(3)What will the tourists do in the evening of the third day?
A.Ride a horse.
B.Enjoy a meal.
C.Watch a football match.
D.Watch a performance.
(4)What kind of transportation will the tourists use during the trip?
A.Train, bus and boat.
B.Bus, train and plane.
C.Horse, bus and bike.
D.Boat, car and bus.
(5)How many days will the trip probably last?
A.Only one day.
B.No more than three days.
C.Exactly two days.
D.At least four days.
【答案】
(1)B
(2)B
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】文章大意:文章介绍了爱尔兰之旅的三天安排。
(1)归纳总结题。根据文中原句Your trip begins in the capital city, Dublin. Ride the train to the city of Limerick. Ride the train to the city of Cork.可知游客在旅程中参观三个城市Dublin, Limerick, Cork, 故选B。
(2)细节理解题。根据文中原句Walk to Dublin Castle. Visit the Throne Room to see the golden chair where the kings and queens from England once sat. 可知游客能在都柏林城堡看见金椅子,故选B。
(3)细节理解题。根据文中原句Evening: Watch a Gaelic football match. Rest for the next day's horseback riding lesson. 可知第三天的晚上游客看一个足球比赛。故选C。
(4)细节理解题。根据文中原句Ride the train to the city of Limerick. Ride a boat along the River Shannon. Take a bus to nearby Blarney Castle. 可知游客在旅程中用的交通方式是乘火车,乘船,乘公共汽车,故选A。
(5)推理判断题。根据文中原句 第三天晚上Rest for the next day's horseback riding lesson. 可知第四天还有活动,故选D。