题目内容
17.根据材料内容,回答下列问题.How to Protect Animals
Animals are our best friends.They are important to us.They live together with us on the earth.If there are no animals,we will not live,either.So we should take good care of them to help us protect our homes.Then how to protect the animals?
First of all,we should understand the importance of protecting wild animals.As we know,animals are an important source(来源) of food.Every animal has its place in the balance(平衡) of nature.If we destroy(毁坏) a kind of animal,we will have many other problems very soon.For example,when farmers kill a large number of hawks(鹰),the mice will destroy farmers'stores of rice.Because hawks eat mice.Without hawks,the number of mice is becoming more and more.
Then,let people know how to protect animals.First,ask people to stop killing wild animals and keep the balance of nature.Second,we should protect animals'habitat.If we see other people destroy animal homes,we should stop this behavior(行为).
Protecting wild animals is the duty(责任) of each of us.Let us protect animals together!
81.Why are wild animals important to us?
If there are no animals on the earth,we will not live.
82.What will happen when farmers kill a large number of hawks?
The number of mice will become more and more and they will destroy farmers'stores of rice.
83.What does the underlined word"habitat"mean in Chinese?
栖息地.
84.How should we protect wild animals?
We should stop people from killing wild animals and protect their habitat.
85.What does the writer want to tell us?
Let us protect animals together..
分析 短文讲了人类应该如何保护动物,保护动物对我们的重要意义,鼓励我们每个人都要保护动物,阻止人们去杀害及其破坏它们的栖息地.
解答 答案:81.If there are no animals on the earth,we will not live.细节理解题.根据第一段第一行句子If there are no animals,we will not live,either.如果没有动物,我们就无法生存,可知如果没有动物,我们就无法生存,故答案为If there are no animals on the earth,we will not live.
82.The number of mice will become more and more and they will destroy farmers'stores of rice.细节理解题.根据第二段第二行句子when farmers kill a large number of hawks(鹰),the mice will destroy farmers'stores of rice.Because hawks eat mice.Without hawks,the number of mice is becoming more and more.当农民杀死大量的老鹰时,老鼠会破坏农民的大米,因为鹰吃老鼠,没有老鹰,老鼠的数量越来越多.可知老鼠的数量会越来越多,他们将摧毁农民的大米.故答案为The number of mice will become more and more and they will destroy farmers'stores of rice.
83.栖息地.词义猜测题.根据上下文Second,we should protect animals'habitat.If we see other people destroy animal homes,we should stop this behavior(行为).
其次,我们应该保护动物的…,如果我们看到别人破坏动物的家园,我们应该阻止这种行为.可知应说我们应该保护动物的栖息地,如果我们看到别人破坏动物的家园,我们应该阻止这种行为.所以habitat意为栖息地.故答案为栖息地.
84.We should stop people from killing wild animals and protect their habitat.细节理解题.根据第三段第一行句子First,ask people to stop killing wild animals and keep the balance of nature.Second,we should protect animals'habitat.If we see other people destroy animal homes,we should stop this behavior(行为).首先,要求人们停止捕杀野生动物,保持生态平衡.其次们应该保护动物的栖息地,如果我们看到别人破坏动物的家园,我们应该阻止这种行为.可知我们应该阻止人们杀害野生动物,保护它们的栖息地.故答案为We should stop people from killing wild animals and protect their habitat.
85.Let us protect animals together.细节理解题.根据最后一段句子Protecting wild animals is the duty(责任) of each of us.Let us protect animals together!保护野生动物是我们每个人的责任,让我们一起保护动物!可知作者想要告诉我们让我们一起保护动物.故答案为Let us protect animals together.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
-____( )
| A. | Yes,she is. | B. | No,it isn't. | C. | Yes,it's. |