题目内容
I am sitting on a beach on this hot summer day and watching two children,a boy and a girl,playing in the sand.They are working hard at building a sandcastle(沙堡).Just when they are successful, a big wave(波浪)comes along and puts it down.
I think the children may cry because all their hard work turns to nothing, but they surprise me. They run up away from the water, hand in hand, and sit down to build another one.
They really teach me a lesson. We can't always be successful.Being sad is doing no good.What we need to do is to start again, hand in hand with our friends.
1.What's the weather like?
A. It's sunny but cold. B. It's windy and cool.
C. It's sunny and hot. D. It's windy but warm.
2.Who is playing in the sand?
A.Two children.
B. Four children.
C.Two children and the writer.
D.It's not mentioned(提到).
3.What do the children do after a big wave puts down the sandcastle?
A. They cry sadly.
B. They just sit on the beach.
C. They start to build another one.
D. They start to sing.
4.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The writer is a teacher.
B. The wave destroys(毁坏)the sandcastle.
C. The write knows the children.
D. The children are sad because they're not successful
5.What's the main idea of the passage?
A. Friends are always there with you.
B. Children know more about life.
C. All of us want to be successful.
D. Starting again is the best way.
1.C
2.A
3.C
4.B
5.D
【解析】
试题分析:短文大意:这篇短文主要讲述了作者在海滩上观看两个孩子堆沙堡的故事,从而告诉我们在面对失败时,一味的悲伤没有好处,重新开始才是最好的途径。
1.I am sitting on a beach on this hot summer day 描述,可知这是一个炎热晴朗的夏日。故选C。
2.and watching two children,a boy and a girl,playing in the sand.描述,可知一个男孩和一个女孩在沙滩上玩。故选A。
3.They run up away from the water, hand in hand, and sit down to build another one.描述,可知他们有开始在另一个地方建造第二个沙堡。故选C。
4.Just when they are successful, a big wave(波浪)comes along and puts it down.描述,可知海浪摧毁了这两个孩子的沙堡。故选B。
5.
考点:考查人生百味类阅读