题目内容
【题目】If your mother told you to eat carrots so you’d be able to see in the dark, she was right. It turns out that feeding kids carrots is just one of a number of things to keep eyes healthy. Other things include regular eye exams, and sunglasses or hats are also very helpful, experts say.
While eye disease is sometimes hereditary(遗传的), some are still preventable(可预防的), said Dr. Ron Weber, an Atlanta-based ophthalmologist. For example, nearsightedness, “not only has a genetic(基因的) component but is also influenced by how kids use their eyes during childhood,” he told Reuters Health by phone.
He said that extended close work, such as reading, has long been thought to cause nearsightedness. Recent support has come from a study in which people with a higher level of education were more likely to have nearsightedness, because they spend more time reading or working on computers. Another study showed that children who spend more time outdoors are less likely to become nearsighted.
But these findings don’t mean kids should be stopped from reading or working on the computer. Instead, Weber suggests, make sure a child’s environment is bright enough while they are doing close work. Parents should also help kids get into the habit of holding their reading material at the perfect distance – about 18 to 22 inches, he said. Finally, taking a break every five minutes or so, to let the eyes relax and focus on an object in the distance, will also help.
One of the most important things a parent can do to help head off eye disease and vision problems is to make sure their child gets regular eye exams, beginning early in life. “The majority of vision problems in children are preventable and treatable,” said Dr. Ida Chung.
【1】What does the writer want to tell us in the passage?
A. It is important to keep your eyes healthy.
B. People seldom pay attention to eye health.
C. It is necessary to give your kids carrots.
D. All the eye disease are hereditary.
【2】Which one is good for our eye health according to the third paragraph?
A. Spend more reading on computers.
B. Spend more time indoors.
C. Spend more time doing outdoor activities.
D. Spend more time working on computers.
【3】The underlined part in the last paragraph means__________.
A. treat B. stop C. cover D. increase
【4】 Which can be the BEST title for this passage?
A. Eating carrots
B. Eye disease
C. How to keep eyes healthy
D. The importance of eye health.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】
试题分析:短文大意:该文主要介绍了一些如何保持眼睛健康的建议,旨在告诉读者保持眼睛健康的重要性。
【1】A主旨大意题。根据短文描述可知作者主要介绍了一些如何保持眼睛健康的建议,旨在告诉读者保持眼睛健康的重要性,所以该选A。
【2】C细节理解题。根据第三段中Another study showed that children who spend more time outdoors are less likely to become nearsighted.可知孩子们花更多的时间在户外不太可能成为近视。所以该选C。
【3】B词义猜测题。根据后一句“The majority of vision problems in children are preventable and treatable,” said Dr. Ida Chung可推知划线词意思是“阻止”,所以该选B。
【4】C标题归纳题。细读全文可知该文主要介绍了一些如何保持眼睛健康的建议,所以该选C。
【题目】选词填空完成短文。
well soft second better may strongly afraid sand stay up if times house |
we can't stop an earthquake(地震), but we can do things to make sure they don't destroy(毁坏) whole cities. first, it is not a 【1】 idea to build houses along lines where the 【2】 of the earth's plates(板块) join together. Second, if you think there_【3】_ be an earthquake, it is better to build houses on rocks , not on __【4】_. Third, you must make the houses as 【5】 as possible. Weak buildings will fall down in an earthquake, but strong ones may 【6】Scientists are 【7】 that one day an even bigger earthquake will hit the part around San Francisco(旧金山) . They call it " the big one ". However, people today are still building more___【8】__ .The population in and around San Francisco is now ten 【9】 more than it was in 1906.This means that 【10】 there is another earthquake, a great many houses and buildings will be destroyed.