题目内容
【题目】 Do you want to know how someone is feeling? You can look at his or her face to find out. But there might be a better way: Close your eyes. Just listen.
Michael Kraus is a doctor. He did a study. The study shows that people should listen to voices. It is the best way to learn how people feel. The study says just listening is better than just watching someone speak. But it is also better than watching and listening at the same time! It might seem smart to listen to people and watch them at the same time. But Dr. Kraus says this can cause problems. “It might split your attention,” he says.
Dr. Kraus said something else, too. Sometimes, people's faces can hide their feelings. They might not want to show they are sad or mad. It is harder to hide your feelings with your voice. “That might be why listening is the best way to know how someone feels”, Dr. Kraus says. For the study,Dr. Kraus did a few tests. One test used 266 people. They were all strangers. They were put together in pairs to talk to each other. They talked about movies and TV. They also talked about food and drink. The strangers had these talks in two places, both in a room with the lights on and in a dark room. After alking, the people wrote down their own feelings and what they thought their partners felt. What Kraus found was a surprise. People were better at knowing their partner's feelings when the lights were off. Another professor Boris Paskhover did some research and concluded the same results.
Sophie Scott is a communication expert. She works at a university in England. Ms. Scott said the study is interesting. But she does not think it is perfect. Ms. Scott said that other studies have shown other things. Their results were different. Ray Wilkinson is a teacher. He teaches about communication. Mr. Wilkinson’s studies show that people use their bodies to show how they are feeling, too. They might change their face or body movements. They can do this to make a point. Mr.Wilkinson said that sometimes, your words and face do not match. They might send different messages. But that might not be a mistake. Sometimes, people do this on purpose. It can be part of what we are trying to share.
【1】According to Michael Kraus' opinion, what's the best way to know how people are feeling?
A.To just listen to voices.B.To listen to and watch them.
C.To only watch their faces.D.To stare at their eyes.
【2】The word “split” in Paragraph 2 most probably means “___________”.
A.focusB.foolC.coverD.divide
【3】In Paragraph 3, what does Dr. Kraus' test show?
A.People usually hide their feelings with their voices.
B.People know others' feelings better with the lights off.
C.It is hard to hide real feelings on people's faces.
D.It is not easy for strangers to know each other by talking.
【4】According to passage, who has the same ideas with Dr. Kraus'?
A.The people in the study.B.Sophie Scott.
C.Boris Paskhover.D.Ray Wilkinson.
【5】From the last paragraph, we can learn that__________
A.Different studies in learning people's feelings have similar results.
B.Ray Wilkinson thinks words and their bodies can express feelings.
C.People's words and faces don't match because they like sharing mistakes.
D.Sophie Scott does not think these studies are meaningful.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】
本文是一项研究报告,介绍的是某位学者的研究成果,即人们在闭上眼睛听别人讲话时,其感觉更好,更能理解对方的意思和感觉。文章介绍了几位专家的研究结论及其分析。
【1】细节理解题。根据文中“The study shows that people should listen to voices”和“It is the best way to learn how people feel”可知,听人们的声音是了解其感受的最好方法,故选A。
【2】词义猜测题。根据文中“It might seem smart to listen to people and watch them at the same time”和“But Dr. Kraus says this can cause problems”及“It might split your attention”可知,一边听人们讲话,一边观察他们,似乎是精明的,但这会导致问题,即分散你的注意力,故选D。
【3】细节理解题。根据文中“People were better at knowing their partner's feelings when the lights were off”可知,当电灯关闭时,人们对彼此的感觉了解更好,故选B。
【4】细节理解题。根据文中 “Another professor Boris Paskhover did some research and concluded the same results”可知,另一位教授鲍里斯·帕斯卡胡佛做了同样的研究,得到了同样的结果,故选C。
【5】细节理解题。根据文中"Mr. Wilkinson's studies show that people use their bodies to show how they are feeling, too"和"It can be part of what we are trying to share"可知,威尔金森的研究表明,人们利用语言和身体表达感情,故选B。
【题目】Ⅶ.任务型阅读
Have you ever regretted(后悔)what you did in the past?Anyone around you will have no difficulty in telling his regrets.As we get older,we look back and wish that we had made better choices.What can we do to avoid future regrets?
Make better plans
If you begin to do something, you need to make a plan before doing it. The earlier, the better. You will know what comes first and what comes last. You' ll also know what you should do and what you shouldn' tdo. If changes happen, you can have more time to deal with them.
Live a more active life
You can go around more often. More outdoor activities can keep you relaxed. You also need to be kind."Thank you"can bring a smile to someone's face. Learn to say "sorry"and don't be angry with others.
Find the right friend
A friend may make your life and he or she can break your life as well. So you need to think twice when you choose a friend. Good friends will always better your ideas.
When you have problems,ask others for help.That little help may get you good results.
Never fear failure
Everybody fails.Even the greatest person failed.We should not fear failure,because failure is not the end of the road.We must take failure as a chance to learn and improve ourselves.
Life is good.We don't have to live in our past,but we do hope that we can plan better,live better,and work better when we have the chance to do so.
Title:【1】 to avoid future regrets | |
Make better plans | Make a plan before 【2】 to do Make something. Know what you should do or 【3】. |
【4】a more active life | Do outdoor 【5】 more often to relax. Be kind to the people who are 【6】 you. |
Find the best friend | Think 【7】 when you choose a friend. 【8】 to others for help if you have problems. |
Never fear failure | Don't be 【9】 of failure. Take failure as a chance to learn and make ourselves 【10】. |