题目内容

【题目】 Living in a new era of high technology, more people choose to ask for help by using crowd funding (众筹) online. Some people think it’s convenient and people can get help in time when they are in trouble. There are some other people refusing to donate money in this way. They don’t think the money can be used properly. The following are what some people think about the new way of donating money.

Jackson

Thanks to the crowd funding, I have a chance to succeed in starting a company. About three years ago, I got help from almost eighty thousand strangers. With the money raised from them, my dream to have my own company came true. Next year, my workmates and I plan to donate some of my money to other people in need if the company goes well.

Maria

I often do volunteer work in my free time. I’ve been volunteering for nearly six years. But I am unfamiliar with how crowd funding works. I don’t think I have time and energy to check whether the online information about the people is true. So I never use crowd funding. I prefer to help people in my neighborhood.

Jean

Everyone in my family was upset and lost hope when they knew I had a serious illness. I was really thankful to the nurse who told us to try to raise money with help of crowd funding. At first, my parents thought it was unbelievable and impossible to get the money. When they realized they had no choice but to carry out the nurse’s advice, they tried and got the money for my operation. I will try my best to work harder and repay the helpers’ love to me.

1Who are more likely to get help from crowd funding?

A.People who are in danger.B.Patients who need money badly.

C.People who want to make more money.D.People who want to be rich.

2Who helped Jackson when he wanted to start a company?

A.His workmates.

B.The volunteers.

C.Many strangers.

D.We don’t know.

3What does the underlined word “unfamiliar” mean in Chinese?

A.陌生的

B.赞成的

C.羞愧的

D.反感的

4Which of the following is TRUE?

A.Jackson wants to donate all his money to other people in need.

B.Maria has been a volunteer in her neighborhood for nearly six years.

C.A nurse helped Jean work out her crowd funding plan.

D.Nearly all the people think they can get help at once when they are in trouble.

【答案】

1B

2C

3A

4C

【解析】

文章介绍的是生活在一个高科技的新时代,更多的人选择通过网上的众筹来寻求帮助。这种捐款方式有些人认为是好的,而有些人认为不好,以及举例三个人对此的看法。

1细节理解题。根据文中表格第三行Everyone in my family was upset and lost hope when they knew I had a serious illness. I was really thankful to the nurse who told us to try raise money with help of crowd funding. 我的家人知道我得了重病,都很难过,失去了希望。我真的很感谢护士告诉我们试着在群众资助的帮助下筹集资金。可知,特别需要钱的病人更有可能获得帮助,故选B

2细节理解题。根据文中About three years ago, I got help from almost eighty thousand strangers. With the money raised from them, my dream to have my own company came true. 大约三年前,我得到了八万陌生人的帮助。有了他们的钱,我的梦想实现了,我有自己的公司。可知,是很多陌生人帮助他,故选C

3词义猜测题。根据文中I often do volunteer work in my free time. I’ve been volunteering for nearly six years. 我经常在空闲时间做义工。我做志愿者已经快六年了。以及how crowd funding works. 众筹如何运作。可知这里表达的是对众筹不熟悉,故选A

4细节理解题。根据文中Next year, my workmates and I plan to donate some of my money to other people in need if the company goes well. 明年,如果公司发展顺利,我和我的同事计划把我的一部分钱捐给其他需要帮助的人。可知A选项错误;根据文中I’ve been volunteering for nearly six years. 我做志愿者已经快六年了。可知文中并没有说是否在附近做志愿者,所以B选项错误;根据文中I was really thankful to the nurse who told us to try raise money with help of crowd funding. At first, my parents thought it was unbelievable and impossible to get the money. When they realized they had no choice but to carry out the nurse’s advice我真的很感谢护士告诉我们试着在群众资助的帮助下筹集资金。一开始,我父母认为这是难以置信的,不可能得到钱。当他们意识到他们别无选择只能执行护士的建议时,可知C选项是正确的;根据文中Some people think it’s convenient and people can get help in time when they are in trouble. 有些人认为这很方便,人们遇到困难时可以及时得到帮助。可知是一些人,并不是所有人,所以D项错误,故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网