题目内容
| Family member | What does he/she look like? |
| My father | My father is very tall. He has curly hair. He’s handsome. |
| My mother | My mother is not beautiful. She is short. She is only 1.5 meters. She has black hair. And she is fat. |
| My sister | My sister is a lovely girl. She has long curly hair. She’s of medium build. |
| My brother | My brother looks like my mother. He is short, too. He is very heavy. |
- 1.
What does the writer’s father look like?
- A.He is very short
- B.He is short and has black hair
- C.He’s of medium build
- D.He is tall and has curly hair
- A.
- 2.
Who is short and heavy?
- A.The writer’s mother and brother
- B.The writer’s mother and father
- C.The writer’s father and sister
- D.The writer’s father and brother
- A.
- 3.
What does the writer look like?
- A.He is handsome
- B.He is heavy and tall
- C.He has long curly hair
- D.We don’t know
- A.
- 4.
According to the passage, which is right?
- A.There are four people in the writer’s family
- B.The writer’s mother is a beautiful woman
- C.The writer’s father and sister have curly hair
- D.The writer’s brother looks like his sister
- A.
DADC
试题分析:这篇短文中作者主要以表格的形式介绍了自己的家人的一些外貌特征。
1.根据My father My father is very tall. He has curly hair. He’s handsome.描述,可知选D。
2.根据表格第三行和第五行描述,可知作者的母亲和哥哥又矮又胖。故选A。
3.这个表格中作者主要介绍了自己的父母和哥哥姐姐,没有关于自己的描述,故选D。
4.根据表格第二行和第四行描述,可知作者的父亲和姐姐长着卷发。故选C。
考点:关于家人外貌表格类阅读
点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。
试题分析:这篇短文中作者主要以表格的形式介绍了自己的家人的一些外貌特征。
1.根据My father My father is very tall. He has curly hair. He’s handsome.描述,可知选D。
2.根据表格第三行和第五行描述,可知作者的母亲和哥哥又矮又胖。故选A。
3.这个表格中作者主要介绍了自己的父母和哥哥姐姐,没有关于自己的描述,故选D。
4.根据表格第二行和第四行描述,可知作者的父亲和姐姐长着卷发。故选C。
考点:关于家人外貌表格类阅读
点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。
练习册系列答案
相关题目
| Invitation The White family invites all the exchange students to a Barbecue Party. Saturday, July 3rd, 2~6 p.m. | Summer Concert Listen to local jazz group Blue Wind in Central Park! The concert is free. Everyone is welcome! Sunday, July 10 at 6:00 p.m. |
| Great Short Story Competition Are you under sixteen years old? Do you want to win a free trip to Disneyland? All you have to do is to write a short story containing these three words: monster, thrilling and Disneyland. Write your story now and email it to Rebecca@163.com before July 30. | Waiters Wanted Age: between 20 and 40 Language: one foreign language (English or French) Requirements: ◆must be willing to work late ◆must be outgoing and friendly Working place: Red Rose Restaurant Tel: 0431—82233301 |
- 1.
The Barbecue Party will be held on _____
- A.Saturday
- B.Sunday
- C.Tuesday
- D.Monday
- A.
- 2.
Monster, ______ and Disneyland are the three words need to be contained in the story
- A.thrilled
- B.outgoing
- C.friendly
- D.thrilling
- A.
- 3.
If you want to be a waiter, your age must be between ______ to 40
- A.6
- B.16
- C.20
- D.30
- A.