题目内容

【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
D
My experience as a volunteer was really exciting and useful. That afternoon we arrived at La Gran Vista Farm. Donald, the man who was in charge of the farm, Xenia, his wife, Terry, Max, and Larry, their 3 sons, were very friendly to us as soon as we got there. They told us what we were going to do, and we had a delicious meal with them. Within minutes I found that La Gran Vista Farm was a special place. The farmhouse was a beautiful hand-made building. It could hold about 20 volunteers.
The land was very beautiful. For the first week we worked on the farm. In the morning, Donald would divide us into 7 groups. We did the things from planting trees, cleaning the road, to taking out the rubbish. A workday was as follows: 6:30 get up, 7:00 breakfast, 8:00-11:30 work, 12:00 lunch, 13:00-15:00 work, 17:00 dinner.
Donald would come around from group to group and explain what we were doing and why. He wanted to set up a farm that was not bad for the environment. The program made me understand the importance of protecting the environment. And it took me to a new culture. I will never forget my volunteering experience on the La Gran Vista Farm. It taught me a lot.
(1)What did NOT the volunteers do on the farm?
A.Plant trees
B.Feed animals
C.Take out the rubbish
D.Clean the road
(2)How long did they work on the farm each day?
A.For five and a half hours
B.For five hours
C.For eight hours
D.For four and a half hours
(3)What did Donald want to do?
A.To protect different kinds of animals.
B.To plant as many trees as possible.
C.To set up a farm without polluting the environment.
D.To make more volunteers come to the farm.
(4)What is the passage mainly about?
A.Ways to protect the environment.
B.Ways to make a farm become famous.
C.Ways to become a volunteer in a foreign country.
D.The writer's experience as a volunteer.

【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)D
【解析】短文主要讲述了作者担任志愿者的经历及感受。
(1)细节理解题。从We did the things from planting trees, cleaning the road, to taking out the rubbish.可知没有做的事是B。
(2)细节计算题。从. A workday was as follows: 6:30 get up, 7:00 breakfast, 8:00-11:30 work, 12:00 lunch, 13:00-15:00 work, 17:00 dinner.可知工作的时间是5个半小时,故选A。
(3)细节理解题。从He wanted to set up a farm that was not bad for the environment. 可知选C。
(4)主旨概括题。文章主要讲述了作者担任志愿者的经历及感受,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

A Brief History of Time by Stephen Hawking is worth reading, especially for those who love science, space, physics, and the universe (宇宙). About half of Hawking’s text is rather hard to understand, which must be the reason why he added pictures to newer editions. Some of the “abstract (抽象)” things are hard to imagine, so the pictures help you understand.

This book is based on theoretical physics (理论物理). Most people read the cover and think that it will be way over their heads, but it’s not. There are two ways to read it. You can read the chapter overviews, which are basic and you’ll still learn a lot, but it won’t be too difficult. Or, you can read the full details (细节) in each chapter, which is how you’ll learn the most.

This book makes references (参考) to other physicists, history, and current social and economic issues (问题), and explains how each of us is involved in the universe. Dr. Hawking also openly says “I think” about things. He gives his view on matters and shows the facts to help you see what you think the answer is, so it seems as if (好像) he was talking directly to you.

The reason why I love this book more than any other physics “text” is because Dr. Hawking wrote it like a novel. He’s telling a story, the story of the universe, and it’s just fun to read!

I always want to know how and why something is, and in this book Dr. Hawking always answers this question as best he can. If he can’t give you a definite answer, he’ll tell you what he thinks and help you develop your own opinion. I truly hope that you will read this unusual book.

1Stephen Hawking added pictures to A Brief History of Time to ________.

A.make it more attractive to readersB.make it easy to understand

C.help you to develop your imaginationD.show you more about the universe

2The underlined phrase “over their heads” in Paragraph 2 means “________”.

A.higher than their headsB.rather difficult for them to understand

C.very easy for them to readD.too high for them to reach

3If you ________, you’ll learn the most about the book.

A.read the full details in each chapterB.read the chapter overviews

C.draw pictures according to the bookD.read the cover of the book

4What makes you feel as if Dr Hawking was talking directly to you? ________

A.He tells me what he thinks and helps me develop my own opinion.

B.He openly says “I think” about things.

C.He always answers how and why something is as best he can.

D.He gives his view on matters and shows the facts to help me see what I think the answer is.

5According to the writer, A Brief History of Time is ________.

A.expensiveB.boringC.interestingD.confusing

6We can get the idea from this passage that ________.

A.Hawking doesn’t answer all the questions about the universe

B.the book can’t make references to other physicists

C.the book doesn’t deal with the economy but science

D.Hawking can talk to everyone face to face

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

There are stock (股票) markets in large cities. Stock markets in Paris, London, Tokyo, Shanghai and New York are the largest and most well-known. The stock market also called Stock Exchange, is a place where people can buy or sell shares of a factory or company. And each share means certain owner-ship (股份) of a factory or company.

Different people go to stock markets. Some are rich, who want to get more: money than they already have. Others are not very rich, who buy stocks to try to become rich. Still others buy stocks as part of their plans to save money.

Of course, investing (投资) money in the stock market is not the safest way to make money. No one can tell exactly whether the shares will be doing well. The factory or company may do badly. Then stocks will go down, and investors (投资者) will lose money. The stock may go up, but sometimes even if a factory or company does a good job, the stock may still go down.

No wonder going to the stock market is compared to gambling (赌博). All are eager to make money by ‘gambling’ in the stock market. Factories and companies that need money are pleased that so many people willing to ‘gamble’. Indeed, the stock market is an attractive and complex part of the business world.

1Stock markets in ________ are the largest and most well-known.

A.Pairs, London, Washington, Shanghai and New York

B.New York, London, Tokyo, Pairs and Shanghai

C.Pairs, London, Los Angeles, Shanghai and New York

D.Pairs, London, Sydney, Shanghai and New York

2If you are an investor, you ________.

A.can tell exactly when the stock goes up and downB.may sometimes lose money

C.are sure to gain or lose moneyD.can always make money

3Which of the following statements is NOT right?

A.Going to the stock market is like gambling.

B.The stock will always go up if a factory or a company does a good job.

C.People buy or sell stocks in the hope of making money.

D.Some of the people who are not rich will probably become rich by buying or selling stocks.

4Factories and companies are pleased that so many people “gamble” because ________.

A.they need their money to do businessB.they need more people to work for them

C.they can make them richD.some people win and some lose

5The underlined word “complex” in the last sentence probably means ________.

A.completeB.worthyC.modemD.difficult to control

6The passage mainly wants to tell us ________.

A.how to buy and sell sharesB.the stock market is a gambling house

C.the common knowledge of stock marketsD.investing money in the stock market is not the safest way

【题目】根据短文理解,完成表格填空。
We all need a healthy environment, but we produce waste every day and it does harm to our environment. Though we are young, we can still do something to help. In fact, even the simplest everyday activities can make a real difference to the environment. Here are some ideas for you to live a green life.
Remember these three words: reduce, reuse and recycle. Reduce means “use less”. Don't waste things. This saves money and reduces pollution and waste going into the environment. Before we buy something new, think if it is really necessary or maybe the old one will be just as good! When we do buy things, choose local products if possible, and try not to buy too many things from abroad.
Reuse means “use again”. Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should take care of them so that they will last, and we should repair them if we can instead of throwing them away and buying new ones. Don't use a paper cup or a paper bag. It's better to use a china cup and a lunch box because you can use them again.
Recycle means “change things into something else”. Although it takes energy to change something into something else, it's better than throwing things away or burning them. Find out what can be recycled in your neighbourhood and take part in recycling programmes. We should also buy products made from recycled materials, such as recycled paper, to help save trees.
Title:to Live a Green Life

We produce waste every day and it is to us. We can do something to help.

Ideas

Dos

Don'ts

To

Use less
* Try to save something.

* Don't buy too many things from foreign .

To reuse

Use
* Use things for as long as possible.
* Buy things that last long.
* Take care of things or the old things.

* Don't use cups or bags.

To recycle

Change things into something
*Join in recycling programmes.
*Buy made from recycled materials.

* Don't things
away or burn them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网