题目内容

【题目】 January 27,in order to win the new pneumonia Resistance War(抗击新型肺炎战). Ministry of Education asked to put off the start time of school in spring 2020.

However, many parents are very worried that putting of the start of school may affect children's studies. If they have such a long winter vacation. children will not learn any knowledge, read books or study at all. They may forget what they have learned before Staving at home for a long time will make them keep eating, sleeping and playing, which seriously affect their physical and mental health.

In short, the close of school influences learning and develops bad habits, so how should we avoid these problems? Local education departments have also issued a notice. that is, to organize online teaching and create a network platform(平台), where necessary courses will be shown every day, and online teaching will be given by excellent teachers of the subject, and students can learn at home through computer or mobile network.

It should be said that such a method is very good. It can not only keep students indoors and not worry about the infection(感染) of the disease, but also make them study at home, improve their learning ability, and truly achieve "no suspension of classes". Both the platform itself and the recorded lesson resources are more useful, and are welcomed by parents and teachers.

Of course, except for learning at home, it is also necessary to teach children about health knowledge, especially how to keep away from touching virus and other knowledge popularization; at the same time, it is also necessary for children to do some physical exercises or some games, which is good for physical health at home.

1Parents worried about putting off the start time of school because ________.

A.children may be infected by virusB.they don't like the idea of online learning

C.children's study may be affectedD.parents have no time to look after children

2Except for learning at home, what is also necessary according to the writer?

A.To keep playing online games.B.To keep touching different people.

C.To do some physical exercises outside.D.To teach children about health knowledge.

3The underlined word "suspension" in Paragraph 4 probably means ________.

A.planB.stopC.growthD.change

4What's the best title for this passage?

A.Special Way to Learn at HomeB.A New War with a New Chance

C.A Way to Keep Mentally HealthyD.A Method to Make Parents Worried

【答案】

1C

2D

3B

4A

【解析】

本文是一篇新闻报道。由于疫情的影响,教育部发布了关于推迟开学时间的通知。地方教育部]也发布通知,组织在线教学,创建网络平台,让孩子在家学习,既不担心疾病的感染,又提高学习能力,同时还要教给孩子健康方面的知识。

1

细节理解题,家长们担心推迟开学时间……A 儿童可能被病毒感染;B 他们不喜欢在线学习;C 儿童学习可能受到影响;D 父母没有时间照顾孩子。根据However, many parents are very worried that putting off the start of school may affect children's studies.然而,许多家长非常担心推迟开学可能会影响孩子的学习可知,许多家长非常担心推迟开学可能会让孩子的学习受到影响。故选C

2

细节理解题,作者认为,除了在家里学习,还有什么必要?A 继续玩网络游戏;B 不断接触不同的人;C 在外面做一些体育锻炼;D 教孩子们健康知识。根据Of course, except for learning at home, it is also necessary to teach children about health knowledge, especially how to keep away from touching virus; at the same time, it is also necessary for children to do some physical exercises or some games, which is good for physical health at home.可知当然,除了在家里学习之外,还需要教孩子们一些健康知识,尤其是如何远离病毒;同时,孩子们也有必要做一些体育锻炼或游戏,这有利于身体健康在家里。结合选项可知, D. To teach children about health knowledge.教孩子健康知识符合以上说法。故选D

3

词义猜测题,第4段中带下划线的“suspension”一词可能是指“……”。A 计划;B、停止;C 增长;D、变化。根据to organize online teaching and create a network platform组织开展网络教学,搭建网络平台和第四段中的make them study at home, improve their learning ability让他们在家里学习,提高他们的学习能力可知,这样做的目的是实现不停课。因此可以推测,划线词suspension意思为“停止”。故选B

4

最佳标题,这篇文章最好的标题是什么?A、在家学习的特殊方式;B、有新变化的新战争;C、保持精神健康的方法;D、一种使父母不受伤害的方法。由于疫情的影响,开学时间推迟。为了不让孩子的学习受到影响,地方教育部门]通知,组织在线教学,创建网络平台,让孩子在家学习。文章中提到online learningleaning at home,因此文章是介绍一种特殊的学习方式一 通过网络平台在家学习。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Helping others is a great thing to do. You can learm new things and have fun. You can help people, animals or the environment. It can make you feel good too! How can you help?

Charities(慈善机构)are organizations that help others, for example, UNICEF or the World Wildlife Fund. You can help charities by giving your time, giving money or giving things that you own. You can also help people or places you know.

Volunteering

Volunteering is when you give your time to help others. Some ways of volunteering are:

visiting old people to talk to them or help them.

walking dogs at an animal shelter(避难所).

cleaning up a park.

Fund raising

Fund-raising is when you collect money to help others. Some ways of fund-raising are:

making cakes or biscuits to sell.

doing a sponsored (赞助) activity. For example, family and friends give you money if

you finish a long walk.

Donating

Donating is when you give your things to help others. Some ways of donating are :

giving your old toys or clothes to a charity that helps sick children or poor people.

giving your old books to a library. So, what can you do to help others?

1What can you do if you want to do volunteering?

A.Walk dogs around your home.

B.Make cakes or biscuits to sell.

C.Give your old books to a library.

D.Visit old people to talk to them or help them.

2 is to give your things to help others.

A.VolunteeringB.Donating

C.The World Wildlife FundD.Fund raising

3What is the writer's purpose in writing this passage?

A.To show ways of helping others.B.To share personal experiences.

C.To explain reasons for fund-raising.D.To introduce some organizations.

【题目】 Have you ever been swimming in a pond, stream, or lake and had a leech(水蛭) stick on you? You probably shouted and tried to force it away as fast as you could. But leeches aren’t really sick, and sometimes they can save lives.

In ancient Egypt and later medieval(中世纪) Europe, doctors put leeches on patients. They believed that the spineless wormlike living things can cure all kinds of illnesses by sucking(吮吸) a patient’s blood. In Europe and in the United States, millions of leeches were used throughout the 1800s. Doctors used leeches to treat a number of illnesses, from obesity to headaches. People soon learned that leeches could not cure most diseases and were not a good treatment for patients. However in 1985, a Harvard University doctor changed people’s thinking once again. He was trying to reattach(重新接上) a patient’s ear, which had been cut off. He had trouble reconnecting the veins because the patient’s blood kept clotting(). He used a leech to draw out the blood and saved the ear.

Since then, leeches have often been used in surgery where body parts are reattached. During surgery, a leech is placed on the area where the surgeon does not want the blood to pool and clot. Then the leech produces a thing that keeps the veins(静脉) open and stops the blood from clotting. The leech sucks up excess blood, allowing fresh blood to flow, which helps the patient get well.

Some people are scaredto death at the thought of having a blood sucking thing attached to them. But why not welcome a leech if it can save your life?

1What is the passage mostly about?

A.Patient’s interest inleeches.

B.How and where leeches live.

C.The medical uses of leeches.

D.Leeches in ancient medicine.

2When were leeches first used?

A.In medieval Europe.

B.In ancient Egypt.

C.In 1985 by a Harvard University doctor.

D.In the 1800s in Europe and in the United States.

3When a leech is placed on a patient, which one happens first?

A.The leech produces a thing.

B.The patient’s veins open.

C.The patient’s blood flow faster

D.The leech sucks up excess blood.

4Why did a doctor in 1985 decide to try using leeches?

A.He needed a way to close the wound.

B.He wanted to change people’s thought.

C.He believed in the mystery of nature.

D.He needed to keep blood from clotting

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网