题目内容
【题目】 January 27,in order to win the new pneumonia Resistance War(抗击新型肺炎战). Ministry of Education asked to put off the start time of school in spring 2020.
However, many parents are very worried that putting of the start of school may affect children's studies. If they have such a long winter vacation. children will not learn any knowledge, read books or study at all. They may forget what they have learned before Staving at home for a long time will make them keep eating, sleeping and playing, which seriously affect their physical and mental health.
In short, the close of school influences learning and develops bad habits, so how should we avoid these problems? Local education departments have also issued a notice. that is, to organize online teaching and create a network platform(平台), where necessary courses will be shown every day, and online teaching will be given by excellent teachers of the subject, and students can learn at home through computer or mobile network.
It should be said that such a method is very good. It can not only keep students indoors and not worry about the infection(感染) of the disease, but also make them study at home, improve their learning ability, and truly achieve "no suspension of classes". Both the platform itself and the recorded lesson resources are more useful, and are welcomed by parents and teachers.
Of course, except for learning at home, it is also necessary to teach children about health knowledge, especially how to keep away from touching virus and other knowledge popularization; at the same time, it is also necessary for children to do some physical exercises or some games, which is good for physical health at home.
【1】Parents worried about putting off the start time of school because ________.
A.children may be infected by virusB.they don't like the idea of online learning
C.children's study may be affectedD.parents have no time to look after children
【2】Except for learning at home, what is also necessary according to the writer?
A.To keep playing online games.B.To keep touching different people.
C.To do some physical exercises outside.D.To teach children about health knowledge.
【3】The underlined word "suspension" in Paragraph 4 probably means ________.
A.planB.stopC.growthD.change
【4】What's the best title for this passage?
A.Special Way to Learn at HomeB.A New War with a New Chance
C.A Way to Keep Mentally HealthyD.A Method to Make Parents Worried
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】A
【解析】
本文是一篇新闻报道。由于疫情的影响,教育部发布了关于推迟开学时间的通知。地方教育部]也发布通知,组织在线教学,创建网络平台,让孩子在家学习,既不担心疾病的感染,又提高学习能力,同时还要教给孩子健康方面的知识。
【1】
细节理解题,家长们担心推迟开学时间……A、 儿童可能被病毒感染;B、 他们不喜欢在线学习;C、 儿童学习可能受到影响;D、 父母没有时间照顾孩子。根据However, many parents are very worried that putting off the start of school may affect children's studies.然而,许多家长非常担心推迟开学可能会影响孩子的学习可知,许多家长非常担心推迟开学可能会让孩子的学习受到影响。故选C。
【2】
细节理解题,作者认为,除了在家里学习,还有什么必要?A、 继续玩网络游戏;B、 不断接触不同的人;C、 在外面做一些体育锻炼;D、 教孩子们健康知识。根据Of course, except for learning at home, it is also necessary to teach children about health knowledge, especially how to keep away from touching virus; at the same time, it is also necessary for children to do some physical exercises or some games, which is good for physical health at home.可知当然,除了在家里学习之外,还需要教孩子们一些健康知识,尤其是如何远离病毒;同时,孩子们也有必要做一些体育锻炼或游戏,这有利于身体健康在家里。结合选项可知, D. To teach children about health knowledge.教孩子健康知识符合以上说法。故选D。
【3】
词义猜测题,第4段中带下划线的“suspension”一词可能是指“……”。A、 计划;B、停止;C、 增长;D、变化。根据to organize online teaching and create a network platform组织开展网络教学,搭建网络平台和第四段中的make them study at home, improve their learning ability让他们在家里学习,提高他们的学习能力可知,这样做的目的是实现不停课。因此可以推测,划线词suspension意思为“停止”。故选B。
【4】
最佳标题,这篇文章最好的标题是什么?A、在家学习的特殊方式;B、有新变化的新战争;C、保持精神健康的方法;D、一种使父母不受伤害的方法。由于疫情的影响,开学时间推迟。为了不让孩子的学习受到影响,地方教育部门]通知,组织在线教学,创建网络平台,让孩子在家学习。文章中提到online learning和leaning at home,因此文章是介绍一种特殊的学习方式一 通过网络平台在家学习。故选A。