题目内容

【题目】 Helping others is a great thing to do. You can learm new things and have fun. You can help people, animals or the environment. It can make you feel good too! How can you help?

Charities(慈善机构)are organizations that help others, for example, UNICEF or the World Wildlife Fund. You can help charities by giving your time, giving money or giving things that you own. You can also help people or places you know.

Volunteering

Volunteering is when you give your time to help others. Some ways of volunteering are:

visiting old people to talk to them or help them.

walking dogs at an animal shelter(避难所).

cleaning up a park.

Fund raising

Fund-raising is when you collect money to help others. Some ways of fund-raising are:

making cakes or biscuits to sell.

doing a sponsored (赞助) activity. For example, family and friends give you money if

you finish a long walk.

Donating

Donating is when you give your things to help others. Some ways of donating are :

giving your old toys or clothes to a charity that helps sick children or poor people.

giving your old books to a library. So, what can you do to help others?

1What can you do if you want to do volunteering?

A.Walk dogs around your home.

B.Make cakes or biscuits to sell.

C.Give your old books to a library.

D.Visit old people to talk to them or help them.

2 is to give your things to help others.

A.VolunteeringB.Donating

C.The World Wildlife FundD.Fund raising

3What is the writer's purpose in writing this passage?

A.To show ways of helping others.B.To share personal experiences.

C.To explain reasons for fund-raising.D.To introduce some organizations.

【答案】

1D

2B

3A

【解析】

这是一篇说明文,主要介绍帮助别人是件了不起的事,你可以学到新东西,过得开心。帮助别人的方法有很多。你可以帮助有困难的人、动物或环境。也可以捐赠钱或东西来帮助别人,作者还列举了一些帮助别人的方法,希望大家都行动起来。

1

细节理解题,根据“Some ways of volunteering are:visiting old people to talk to them or help them. walking dogs at an animal shelter(避难所). cleaning up a park. 志愿服务的一些方式包括:拜访老人,与他们交谈或帮助他们;在动物收容所遛狗清理公园。”,可知可以帮助老人,故选D

2

细节理解题,Volunteering志愿服务;Donating 捐赠;The World Wildlife Fund世界野生动物基金会;Fund raising筹款。根据“Donating is when you give your things to help others.”可知捐赠就是你把你的东西捐给别人去帮助别人,故选B

3

主旨大意题,根据全文内容及第一段Helping others is a great thing to doYou can learn new things and have fun.帮助别人是件了不起的事,你可以学到新东西,过得开心,可知,短文主要介绍帮助别人,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Fallingwater is a house built over a waterfall in Southwestern Pennsylvania. Frank Lloyd Wright, America's most famous architect(建筑师), designed the house in 1935. It immediately became famous.

In-Depth Tour

The tour is best if you want to know why Wright created it. The number of visitors on each tour is limited and photography is allowed for personal use only. Children nine years and older should be with adults on this tour.

$65.00 per person with advance(预先的) ticket booking only Daily from 10:00 a.m. to 4:00 p.m.

Guided House Tour

This tour visits all the major rooms of the house and lasts about one hour. Photography is not allowed during this tour. The Guided House Tour allows children six years and older to enjoy the house with their parents.

Adults—$20.00 with advance booking

—$23.00 when booked on site

Youth (aged 6-12)—$14.00 with advance booking

—$17.00 when booked on site

Brunch(早午餐) Tour

The guests join their guide for brunch before they leave. Children nine years and older should stay with adults on this tour. Please allow three hours in total for this experience.

$115.00 per person with advance ticket booking only

May through September-Saturdays & Sundays at 9:00 a.m.

1How much will a couple with an 8-year-old girl pay if they buy the tickets on site?

A.$34.B.$63.C.$40.D.$54.

2What can we know about In-Depth Tour?

A.Children ten years should be with adults.B.Visitors can't take photos.

C.The ticket is bought on site.D.The number of visitors is not limited.

【题目】 英雄源于平凡,在新冠肺炎疫情发生期间涌现出了很多平凡而伟大的英雄,李华的妈妈就是其中之一,她是一位援鄂医疗队的医生。假如你是李华,请根据以下信息及提示,以“Mum is my hero” 为题完成一篇学校“战疫情”主题征文。

基本情况

1. 医生,40多岁,工作15年。

2. 瘦高个,长发,微笑。

3. 善良,热心……

援鄂行动

1. 面对危险,主动请战,剪短头发。

2. 严谨工作,救治病人,带去希望。

3. 每天工作超过11小时,奋战了一个月。

对我的影响

1. 妈妈微信告诉我……

2. 我为妈妈感到骄傲,……

要求:

1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;

2)必须包括表格中所有的相关信息,并适当发挥;

3)词数:100词左右(征文的开头己给出,不计入总词数);

4)不得使用真实姓名、校名和地名等。

Mum is my hero

My mum is a doctor_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

After hearing of the outbreak of novel Corona-virus, my mum offered to join the medical team assisting Wuhan.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

During the stay in Wuhan, my mum sometimes chatted with me on WeChat. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 Gossip means talking about other people's lives, which may be unkind or not true.

"We are going to do a gossip column (专栏) for the school newspaper," Emily said. "We take our notebooks whenever we go and write down everything happening around us."

"I already have _______ said, Austin, "I heard Lucy saying that she saw Julia's new haircut and it makes her look like a funny watermelon."

Jessica laughed. "I had _______ that, too."

This gossip-column idea was making _______ very uncomfortable. "Hold on," I said. "Don't you think kids will feel terrible to have that spread in the school?"

Emily shrugged (耸肩) . "Maybe, _______ people love gossip."

"Is that a good _______ to do it, though?" I said.

"Well, we are _______ reporting what we see and hear." said Jessica.

Austin cut in. "_______, I think Arizona was right. Gossip would make people feel bad."

Jessica said, "So does anyone have an idea for a different column?"

Emily suggested, "What if we do a friendly gossip column instead?"

"Good idea!" said Austin.

And that's exactly what we did then. We wrote down the good things or stories we saw. Here are a few good ones in our _______: Kate was seen picking up other people's rubbish and throwing it into the garbage bin. And Zoe was very _______ explaining a math problem to a classmate.

So, dear friends, "If you can't ________ anything nice, give up spreading the gossip." Even better, spread the word about the kind things people are doing.

(Adapted from Ask Arizona: The True-Friend Test)

1A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

2A.beatenB.noticedC.leftD.needed

3A.himB.herC.meD.them

4A.butB.andC.soD.or

5A.wayB.reasonC.designD.spirit

6A.justB.stillC.alreadyD.nearly

7A.In the endB.In factC.Above allD.After all

8A.magazineB.diaryC.newspaperD.novel

9A.surprisinglyB.patientlyC.happilyD.angrily

10A.hearB.sayC.smellD.see

【题目】 January 27,in order to win the new pneumonia Resistance War(抗击新型肺炎战). Ministry of Education asked to put off the start time of school in spring 2020.

However, many parents are very worried that putting of the start of school may affect children's studies. If they have such a long winter vacation. children will not learn any knowledge, read books or study at all. They may forget what they have learned before Staving at home for a long time will make them keep eating, sleeping and playing, which seriously affect their physical and mental health.

In short, the close of school influences learning and develops bad habits, so how should we avoid these problems? Local education departments have also issued a notice. that is, to organize online teaching and create a network platform(平台), where necessary courses will be shown every day, and online teaching will be given by excellent teachers of the subject, and students can learn at home through computer or mobile network.

It should be said that such a method is very good. It can not only keep students indoors and not worry about the infection(感染) of the disease, but also make them study at home, improve their learning ability, and truly achieve "no suspension of classes". Both the platform itself and the recorded lesson resources are more useful, and are welcomed by parents and teachers.

Of course, except for learning at home, it is also necessary to teach children about health knowledge, especially how to keep away from touching virus and other knowledge popularization; at the same time, it is also necessary for children to do some physical exercises or some games, which is good for physical health at home.

1Parents worried about putting off the start time of school because ________.

A.children may be infected by virusB.they don't like the idea of online learning

C.children's study may be affectedD.parents have no time to look after children

2Except for learning at home, what is also necessary according to the writer?

A.To keep playing online games.B.To keep touching different people.

C.To do some physical exercises outside.D.To teach children about health knowledge.

3The underlined word "suspension" in Paragraph 4 probably means ________.

A.planB.stopC.growthD.change

4What's the best title for this passage?

A.Special Way to Learn at HomeB.A New War with a New Chance

C.A Way to Keep Mentally HealthyD.A Method to Make Parents Worried

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网