题目内容

【题目】Thomas Edison lost his first job. For the next five years he went around the country from job to job. At last Edison went to New York. He had little money. He could not buy enough food to eat. He had no place to sleep.

For many days Edison looked for work. He was hungry. At last he found work fixing machines. He could repair the old machines. He could also make new ones. The head man liked Edison’s new machines. He was going to give Edison $40,000 for them. Edison would now have money to do what he wanted.

Thomas Edison was then 23. He used the money to build a shop in New Jersey. He had many people working for him. But he worked harder than any of them. He rested very little. Soon he was making more than 40 new things at one time.

In 1876 Alexander Graham Bell made a telephone. But it could carry voices only a short way. Edison wanted to make a better telephone. He soon made one. It could carry voices a long way.

根据短文内容,选择正确答案。

1After he lost his first job, Edison ________.

A. found no jobs in the next five years

B. worked in New York for the next five years

C. had a bad time in the next five years

D. had enough food to eat

2The head man was interested in ________.

A. Thomas Edison B. the old machines

C. the new machines D. Edison’s telephone

3Edison made a telephone. It ________.

A. was the first one in the world B. carried more voices

C. carried voices more clearly D. carried voices much farther

【答案】

1C

2C

3D

【解析】本文叙述了爱迪生青年时期颠沛流离的生活。他不断地换工作,最后通过自己的努力取得了伟大的成就。

1C细节理解题。从第一段可知,在丢掉第一份工作以后的五年里,爱迪生的生活和工作非常艰难。故选C

2C细节理解题。根据The head man liked Edison’s new machines. He was going to give Edison $40,000 for them. Edison would now have money to do what he wanted可知。The head man对爱迪生的新机器感兴趣。故选C。

3D细节理解题。从最后一段可知,爱迪生发明了能够更长距离通话的电话。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Just 28years ago,Berlin was a city divided into two by the Berlin Wall.How excited people were as the Berlin Wall came down.Since then,Berlin has become one of the coolest cities in Europe.Here are the main reasons why I think Berlin is cool.

First,Berlin has cheap hotels and everyday objects (物品).You needn't worry about spending too much money when visiting Berlin.

Second,Berlin knows how to give parties,and there is a festival here every month of the year.Perhaps the most famous is the Berlin International Film Festival (the BIFF).

Third,Berlin has beautiful buildings of its own.The Brandenburg Gate is one of the city's most famous buildings.It's the symbol (象征) of more than 200years of history.The TV Tower is as good as the Eiffel Tower in Paris and the London Eye.

Lastly,Berlin is a city of living art.Artists can create works of art on the sides of buildings.

If you want to visit a European city with culture,cheap objects and lots of colours,Berlin is the place to be.What are you waiting for?Get to Europe's coolest city before anyone else discovers it

1The Berlin Wall came down in

A. 1 969. B. 1979 C. 1989 D. 1999.

2The writer does NOT tell us that in Berlin.

A. everyday objects are cheap

B. how often a festival is held

C. people know how to give parties

D. in which month the BIFF is held

3According to the 4th paragraph(段落 ), great buildings of Berlin are mentioned.

A. two B. three. C. four D. five

4The writer suggests that we

A. create works of art

B. choose Berlin as the city to visit

C. build some towers like the Eiffel Tower

D. discover a cooler city than Berlin to visit

5Which is the best title (题目)for the passage?

A. Berlin's festivals

B. Berlin﹣a really cool city

C. Berlin's beautiful buildings

D. Berlin﹣a city of living art.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网