题目内容

【题目】What is the hottest English word these years? Selfie" may be one of them. It was even named Word of the Year by Oxford Dictionaries in 2013. The word was first used in an Australian online forum in 2002. Now, almost everybody knows it.

Selfie is a photo that one takes of oneself. People usually take selfies with a smart phone and send them to a social media website. Nowadays, more and more people are taking selfies. From your best friend to your favorite pop star, selfies are taking over Renren and Sina Weibo.

What makes people love selfies? Selfies can help to remember what's going on in their personal life. "Almost every day, I take a photo of myself at school, and save it in my Qzone. These photos record my happy and sad moments." said Huang Xu, 16, from Hunan. Another usual reason for taking a selfie is to share online. They hope to make friends and share their feelings with others. "During summer vacation, my classmates and I shared many selfies online. Through these photos, we got to know each other's holidays and feelings," said Wang Lin, 15, from Henan. "I'm too shy to ask someone to take pictures of me, but it's easier to do it by myself."

Although taking selfies is popular among young people around the world, they should be careful at the places where they take selfies. People are warned(警告)not to take light-hearted selfies in serious places, such as in some traffic accidents. In order to protect art works, selfie is banned in some museums and galleries, too.

【1】The word "selfie" has a history of about .

A.2 years B.13 years

C.15 years D.20 years

【2】Which could be the best picture to match(搭配)"selfie" ?

【3】In Paragraph 3, the writer mentioned (提到) 2 young people to .

A. talk about their school lives

B. introduce the development of selfie

C. help people take a clear and beautiful selfie

D. explain the different reasons why people love selfies

4The underlined word "banned" means .

A. not visited B. not stopped

C. not allowed D. not watched

5We probably see the passage in a (an) .

A. science book B.magazine for teenager

C. instruction book D. English dictionary

【答案】

【1】B

2A

3D

4C

5B

【解析】

试题分析:自拍是近年来最热的一个英语词汇,它于2002年在澳洲第一次使用,每个人现在都知道它。它甚至被牛津词典命名为2013年的年度词。本文介绍了什么是自拍、人们喜欢自拍的原因及自拍照的分享方式及自拍照的禁止场合等等。

【1】B 推理判断题。题意:单词 "selfie" 有大约多久的历史?A.2 years两年;B.13 years十三年;C.15 years十五年;D.20 years二十年。由第一段里的:The word was first used in an Australian online forum in 2002.可知该词于2002年第一次使用,2015-2002=13.故选B。

【2】A 图片识别题。题意:下面哪一个与自拍最搭配?

上图中A是两人在对着镜头自拍,故选A。

【3】D 推理判断题。题意:在第三段中,作者提到两个年轻人是为了什么?A. talk about their school lives谈论他们的学校生活;B. introduce the development of selfie介绍自拍的发展;C. help people take a clear and beautiful selfie帮助人们拍出漂亮的自拍;D. explain the different reasons why people love selfies解释人们喜欢自拍的不同理由。本段里的黄旭说自己每天在学校自拍一张,存在QQ空间,记录自己快乐或是悲伤的时刻。而王琳讲自己胆小害羞,不愿叫人拍照,但是自拍就简单多了。所以作者以这两个人为例子说明了不同的人自拍有不同的目的。故选:D。

4C 词义猜测题。题意:有下划线的"banned" 意思是什么?A. not visited 不参观、拜访;B. not stopped不停止;C. not allowed不允许;D. not watched不观看。句意:In order to protect art works, selfie is banned in some museums and galleries, too.为了保护艺术作品,在一些博物馆和画廊,自拍也是banned的。可以推测出其意思是禁止,故选C。

5B 推理判断题。题意:我们可能在哪儿看到这篇短文?A. science book科学书;B .magazine for teenager青少年杂志;C. instruction book说明书;D. English dictionary英语词典。本文讲述的是时尚行为自拍,这与青少年的行为相关,因此最有可能在青少年杂志上看到。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Have you ever had dreams about building a robot? Or putting together a spaceship? Or even seeing your face made out of chocolate? Done. All you need is a 3-D printer!

The possibilities of 3-D printing seem endless. All the user has to do is to design an object on the computer and choose a material to print in. The printers print in hundreds of different materials including glass, sugar and even skin! When the user presses “print”, the 3-D printer spreads the material layer by layer and like magic the object is produced.

The first 3-D printer was invented in 1986 by an American, Charles Hull. But 3-D printing has only become cheap enough recently for most people to use. Designers now use 3-D printing to create unusual things. The Dutch artist Dirk Vander Kooj prints furniture made from old fridges. And doctors have used 3-D printing to print human body parts! The Telegraph reported in February that scientists from Cornell Medical College even printed a man-made ear.

But like a lot of new technologies, if 3-D printing gets into the wrong hands, it can be dangerous. In 2011 a group of four men in the US used 3-D printing to produce ATM skimmers. These were placed on an ATM and stole over $400,000 from users of the ATM. It is terrible to think that criminals* like them might one day use a 3-D printer to print a gun.

But for better or for worse, 3-D printing has been put into use. In a few years, you’ll probably be wondering how you could ever live without your 3-D printer!

1 invented the first 3-D printer.

A. Charles Hull B. Dirk Vander Kooj C. A doctor called Cornell D. Four men in the US

2What is the correct order for people to use a 3-D printer?

a.Choose a material. b.Press the print button.

c.The 3-D printer spreads the material. d.Use a computer to design an object.

A. abcd B. dabc C. acdb D. dcba

3The underlined word “ gets into the wrong hands ” in the fourth paragraph might mean in English.

A. the hands caught by the printer B. to get into trouble

C. the hands used in a wrong place D. to do something illegally

4What does the writer think of the 3-D printer?

A. It is necessary only for our work. B. It is too expensive for most people.

C. It is helpful but dangerous. D. It is useless in our daily life.

【题目】

Ballet is a type of dance. It is a kind of art that can express a feeling, tell a story, or interpret(翻译) a song. The first ballet began in the 15th century. Ballet dancers may be men and women --- ballet is not just for girls! They are strong, pretty, and flexible (柔韧的).

Many movements in ballet are unusual for the human body. Dancers turn their legs out, instead of having their knees and feet straight forward. They also point their feet and may even dance on the tips of their toes.

Dancers must go through a lot of training. Many take classes almost daily if they'd like to be professional (职业的) ballet dancers. They need to practice often to keep up their strength. That also means that dancers need to take very good care of their bodies, so their bodies can keep up with the dancing! Dancers need to be well rested and eat healthy meals. They also should drink plenty of water and listen to their bodies by resting if that's what their bodies need.

In ballet class, most teachers ask dancers to warm up their bodies at first. After that, dancers come to the center to practice other movements. They should start slowly when learning new steps, so their bodies have time to get used to the steps and not get injured.

In fact, it is not easy to become good ballet dancers. Not only do dancers need to control their bodies well, but they need to have a good understanding of music.

Ballet looks soft, but it is really an athletic activity. If you love to move your body and use it to tell stories, ballet might be a great activity for you to try!

1When did the first ballet begin?

2Why do professional ballet dancers need to practice often?

3How can people become good ballet dancers?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网