题目内容

【题目】根据短文( B )

任务1根据英文释义及首字母提示,拼写单词。

The Chinese and Western eating habits are different. Everyone has his or her own plate of food in the western countries. In China, we put the dishes on the table and everybody shares. It is always polite to let guests or older people at the table taste every dish first.

Although there are no strict rules on how to set chopsticks and spoons, there are some things

you should never do during a Chinese meal. Firstly, and the most importantly, we will put your chopsticks on the dish instead of putting them upright (直立的)in the rice bowl. If you stick your chopsticks in the rice bowl, it seems you want someone at the table to die. Don’t tap on your bowl with your chopsticks. Beggars tap on their bowls, so this is not polite, especially when you eat in a friend’s home.

1b __________a person who lives by asking people for money or food

2s __________to have or use something at the same time as sb. Else

任务2:同义句转换,每空一词。

3We will put our chopsticks on the dish instead of putting them upright (直立的)in the rice bowl.

Chopsticks will _______ ______ on the dish instead of putting them upright in the rice bowl.

任务 3:根据短文内容简答问题。

4Where does everyone have his or her own plate of food?

_______________________________________

【答案】

1beggar

2share

3be put

4In the western countries.

【解析】试题分析:文章介绍了中国和西方的饮食习惯是不同的,在中国吃饭的一些注意事项,并解释了具体理由。

1】细节理解题。根据句意:靠向别人要钱或食物的人是乞丐。故答案是beggar

2】细节理解题。根据句意; 同时和别人一起拥有和使用某种东西就是分享。可知答案share

3】句型转换题。根据句意;我们将把我们的筷子而不是把它们竖盘(直立的)在饭碗。根据instead of+名词,代词,动名词。根据题意可知是改为将来时的被动语态will be done可知答案是be put

4】回答问题。问题:哪里的人每个人有自己的盛食物的盘子?根据文中Everyone has his or her own plate of food in the western countries故答案In the western countries.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Do you know some world famous brands (品脾), such as Nike, adidas, Kappa...? What do you think of them? Do you use their products(产品)? Here are some students' opinions:
Sam: I am a Nike fan. Many of Nike's advertisements are fun and its products are great! I have a pair of Nike basketball shoes.
Joe: In my eyes , top brand means high quality, So I love top brand products though they're very expensive. I was glad Mum bought me a Kappa T-shirt last month.
Sally:The logos(标识) of famous brands are usually unique and nice. It's cool to own products with those logos. Sometimes I wear my adidas coat.
Jack:Many top brand products are advertised by spokesmen(代言人). I love the spokesmen of many top brand products. I've got many Nike socks.
Susan: I know it's popular for young people to have famous brand products these days. But my parents both lost their jobs. I have no interest in following the fashion. I only choose the products that are not expensive.
Adam: As a student, I don't earn money myself. It's not easy for my parents to support me. So I only use some ordinary products. I don't agree students use the famous brand products.
(1)Joe loves top brand products because he thinks ______.
A.top brand means high quality
B.top brands' advertisements are fun
C.it's cool to own top brand products
D.the spokesmen of top brand products are his favourite
(2)What does Sally think of the products of famous brands?
A.She thinks they are expensive.
B.She thinks it's cool to own them.
C.She thinks they are popular
D.She thinks they don't suit her.
(3)Among the six students, who don't have top brand products?
A.Sam and Joe.
B.Sally and Jack.
C.Susan and Adam.
D.Jack and Sam.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网