题目内容

【题目】 People usually talk about two groups of colours, warm colours and cool colours. Warm colours are red, orange and yellow. They usually make people more _______. For example, red is exciting. Therefore, sociable (好交际的) people who like to work with others like _______. Cool colours are green, blue and purple. These colours can make people _______. When people are in a place with cool colours, they are usually quiet. People who like to spend time _______ often prefer blue.

Scientists also find that warm colours can produce a comfortable feeling and time seems to pass more quickly in a room with warm colours _______ in a room with cool colours. _______ a warm colour such as red and orange, is a good colour for a restaurant. Cool colours are better for offices, because it can make people _______ are working feel calm and _______.

Scientists don't know why people think some colours are warm and others are cool. However, almost _______ agrees that warm colours remind people ________ warm days and cool colours remind them of cool days.

1A.activeB.nervousC.seriousD.quiet

2A.blueB.redC.greenD.purple

3A.stand upB.warm upC.calm downD.break down

4A.againB.quicklyC.carefullyD.alone

5A.andB.exceptC.orD.than

6A.SoB.BecauseC.ButD.Or

7A.whereB.whoC.whenD.what

8A.boredB.nervousC.relaxedD.excited

9A.nobodyB.anybodyC.everybodyD.somebody

10A.onB.atC.inD.of

【答案】

1A

2B

3C

4D

5D

6A

7B

8C

9C

10D

【解析】

本文是一篇说明文。文章主要介绍了冷暖两种色调的特点和应用。

1句意:它们通常能让人更加活跃。

active活跃的,积极的;nervous紧张的;serious严肃的;quiet安静的。根据后文“red is exciting.”红色是使人激动的,可知暖色调是让人活泼的。故选A

2句意:因此,喜欢与他人一起工作的好交际的人喜欢红色。

blue 蓝色;red红色;green绿色;purple紫色。根据前文“Warm colors are red…red is exciting.”暖色调如红色,橘色和黄色能给人活泼的感觉,让人们更加地活跃,好交际的人一般也比较活泼,喜欢这些颜色,所以要选择暖色调。故选B

3句意:这些颜色让人平静。

stand up站立起来;warm up温暖;calm down(使)平静下来;break down发生故障。根据后文“When people… usually quiet.”当人们身处在冷色调的房间里,他们通常会安静下来,可知冷色调使人冷静。故选C

4句意:喜欢独处的人更偏爱蓝色。

again再次;quickly快速地;carefully小心地;alone单独地。根据上文“sociable (好交际的) people who like to work with others like red.”喜欢暖色调的人喜欢和他人一起工作,那么相反,喜欢冷色的人喜欢独处。故选D

5句意:科学家们同样发现了暖色调能产生一种温暖的感觉,与充满冷色调的房间相比,待在暖色调的房间里时间似乎会过得更快。

and和;except除了;or否则;than 更。前文more quickly提示此句为比较级,是暖色调房间和冷色调房间二者的对比。故选D

6句意:因此红色和橘色这类的暖色调适合用在餐厅里。

So所以;Because因为;But但是;Or否则。前文叙述了人待在暖色调空间比待在冷色调空间里感觉时间流失的更快,所以此处讲到冷暖色调的实际应用,带有顺承性和递进关系。故选A

7句意:冷色调更适合办公室,因为它能让正在工作的人感到镇静。

where指代地点;who指代人;when指代时间;what什么。本题考查定语从句,are working是从句,先行词是people,是人,所以关系词用who。故选B

8句意:……感到镇静和放松。

bored感到无聊;nervous紧张的;relaxed 放松的;excited激动的。根据前文“When people are … usually quiet”可知冷色调能让人安静,让人心绪平和,与calm相近的是relaxed。故选C

9句意:但是,几乎所有人都认同暖色调让人想起温暖的日子,冷色调让人想起寒冷的日子。

nobody没有人;anybody任何人;everybody每一个人;somebody有些人。本文都在讨论冷暖色调给人不同的感觉,这是一种大家都这样认为的、一种普遍的感觉,所以用everybody。故选C

10句意:暖色调让人想起温暖的日子,冷色调让人想起寒冷的日子。

on在……上;at在(某处);in在……里面;of……的。根据“cool colours remind them of cool days.”可知,前后结构是一样的,remind of想起……。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We live in a world full of many different kinds of people. (A)我们想要和别人和睦相处We also want to be liked by others, The following ways will make others like you.

Do This and You’ll Be Welcome Anywhere

Become really interested in other people. A show of interest must be true. It must bring good results to the person showing the interest, but also to the person receiving the attention. It is a two-way street—both of you get an advantage.

A Simple Way to Make a Good First Impression(印象)

Smile as often as possible. Your smile is a sign of (B) ______(kind). When someone feels stressed from his or her teachers or parents, your smile is like the sun breaking through the clouds, your smile can help him or her realize that all is (B)_______(hope)---that there is still joy in the world.

If You Don’t Do This, You Are Getting into Trouble

Remember a person’s name. A person’s name is the sweetest and the most important sound in any language. We should realize the magic in a name. The name makes the person different from others; it makes him or her special among all others. If you remember a person’s name, the relationship between both of you will become much closer.

An Easy Way to Become a Good Talker

Be a careful listener first. Ask questions that other persons will like to answer.

(C)Encourage them to talk about themselves and their achievements. What you need to do is just to listen, because people are much more interested in themselves.

1根据短文内容回答问题。

How many ways can you get to make people like you?

__________________________________________________

2将(A)处画线句子翻译成英语。

__________________________________________________

3用括号内所给词的恰当形式填入(B)处,使句意完整正确。

_________________________________________________

4将(C)处画线句子翻译成汉语。

__________________________________________________

5请给短文拟拟一个英文标题。

___________________________________________________

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答问题。

During the Spring Festival, people enjoy not only reuniting(相聚)with their family, but also tasting the delicious food.

Dumplings

With a history of nearly 2,000 years, dumplings are the most popular traditional food in China. They’re indispensable(不可缺少的)on Chinese New Year’s Eve dinner tables, especially in the north. The food is usually made before noon on New Year’s Eve and eaten at midnight. Sometimes, people put coins or nuts inside to make lucky dumplings.

Yuanxiao

The custom of eating yuanxiao was first recorded in the Song Dynasty. At that time, people in Mingzhou-known today as Ningbo-created the food. They made different kinds of fillings, rolled them into balls, and then boiled them in a pot.

Rice cakes

During the Spring Festival, many people eat rice cakes, which symbolizes(象征)the idea that life is improving year by year.

Other traditional Spring Festival food

If you go to Guangxi you can see people enjoy eating zongzi during the Spring Festival. Eight-treasure rice, or babao fan in Chinese, is an indispensable food for people in Shanghai on Chinese New Year’s Eve. It represents reunion, good luck and health.

1When do people usually make dumplings?

__________________________________________________________________

2Was the custom of eating yuanxiao first recorded in the Song Dynasty?

__________________________________________________________________

3What does eating rice cakes symbolize?

__________________________________________________________________

4Where can we see people enjoy eating zongzi during the Spring festival?

__________________________________________________________________

5What is the passage mainly about?

__________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网