题目内容

【题目】阅读理解。

This May is a busy month in Dongying. There's a lot to do. Here are some important events.

Classical(古典的)Music

Voice of Vienna Symphony Orchestra, Austria(奥地利维也纳之声交响乐团)has excellent musicians from all over the world. They have accompanied(为……伴奏)many world famous musicians and singers. They are coming to Dongying again. Come and enjoy their wonderful performances!

A Mini Marathon (5 km)

On May 8 , 2016 ,"China Wanda 2016 Yellow River Estuary ( Dongying)International Marathod' will be held. At the same time, a mini Marathon (5km) will be held, too. All the citizens who were born before May 8, 2006 are encouraged to register(报名).

Tango Dancing

Tango is fun and easy to learn. Yang Yi, a famous Chinese Tango dancer will come and show you how to do it. Are you ready? Take your partners, go and dance till you drop.

Dining - Sushi (寿司 ) Chef (厨师 ) in Town

Sushi is getting really big in Dongying. In Japan, it's become an art form. The most famous

sushi 'artist is Yuki Kamura. She's also one of the few women chefs in Japan. She will be here with you at Sushi Scene.

【1】If you want to book (预定) a ticket for the activity at 7:30 p. m on l May, you may call

A. 6090555 B. 8097628

C. 8331644 D. 8062999

2If you want to take part in the Mini Marathon, you must

A. exercise at Dongying National Fitness Center

B. be over ten years old

C. pay30

D. register before March

3If you like dancing, you can go to .

A. Snow Lotus Theatre

B. Dongying National Fitness Center

C. Dongying art Troupe

D. Sushi Scene in Dongying Hotel

4Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. If you are a student, you can get a special concert ticket at the price of50.

B. You can't register for the Mini Marathon between 11: 30 a. m. and l: 30 p. m.

C. When you take part in the Tango Dancing, you can have some free drinks.

D. You can have free sushi at Sushi Scene.

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Voice of Vienna Symphony Orchestra, Austria has never been to Dongying before.

B. Yang Yi will teach you tango every Saturday afternoon in May.

C. There are many women chefs in Japan.

D. Sushi Scene will last (持续) a month.

【答案】

【1】A

【2】B

【3】C

【4】A

【5】D

【解析】

试题分析:本题是东营五月的一系列活动的广告。有音乐会、马拉松比赛、舞会等等。介绍了时间、地点、费用及联系方式等等。

【1】A 细节理解题。题意:如果你要预定一张五月一日晚上7:30活动的票,你可以打哪个电话? A. 6090555B. 8097628C. 8331644D. 8062999。根据第一个:Classical Music下的表格内容可知,音乐会从晚上7:30开始。故选A

2B 细节理解题。题意:如果你想要参加迷你马拉松。你必须做什么?根据广告中的:All the citizens who were born before May 8, 2006 are encouraged to register可知所有选手必须年满十岁。故选B

3C 细节理解题。题意:如果你喜欢跳舞,你可以去参加什么?A. Snow Lotus Theatre B. Dongying National Fitness CenterC. Dongying art TroupeD. Sushi Scene in Dongying Hotel。根据广告内容,Tango Dancing开在Dongying art Troupe。故选C

4A 推理判断题。题意:根据短文下面哪一个不是对的?A. If you are a student, you can get a special concert ticket at the price of50.如果你是一名学生,你可以五十元买到特价票;B. You can't register for the Mini Marathon between 11: 30 a. m. and l: 30 p. m. 在早上1:30到下午1:30期间,你不能报名迷你马拉松;C. When you take part in the Tango Dancing, you can have some free drinks.当你参加Tango Dancing时,你可以喝免费饮料;D. You can have free sushi at Sushi Scene.Sushi Scene可以得到一些免费的sushi。根据迷你马拉松的广告内容,对学生是免费的。故选A错。

5D 推理判断题。题意:根据短文下面哪一个是对的?A. Voice of Vienna Symphony Orchestra, Austria has never been to Dongying before.以前Voice of Vienna Symphony Orchestra, Austria从来没有来过东营;B. Yang Yi will teach you tango every Saturday afternoon in May.五月每周六的下午,杨毅将会教探戈;C. There are many women chefs in Japan.在日本有许多女厨师;D. Sushi Scene will last (持续) a month. Sushi Scene将会持续一个月。由最后一则广告表格里的:Dates: 1-31 May可知Sushi Scene将会持续一个月的时间。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A twin sister

Something very special happened to Tamara. She never knew she had a twin (双胞胎)sister until she started university!

Tamara was born (出生)in Mexico. Her parents could not look after her so she went to live with a family in ManhattanNew York, USA.

When Tamara was twenty years oldshe started university in Long Island. She enjoyed her university life. But one day she was walking home from class, and a student smiled at her. “Hello, Adriana!” said the student. “I’m not Adriana.” said Tamara.

This happened to Tamara again and again. Tamara didn’t know why people kept calling her Adriana. One day, when a woman called her Adriana, Tamara asked, ‘‘Why do you keep calling me Adriana?”

The woman said“You look like my friend Adriana. You have the same face and the same hair. Is Adriana your sister?” Tamara said that she did not have any sisters. But she was interested in the girl named Adriana. At last she asked someone for Adriana’s e-mail address.

When Tamara wrote to Adriana, she found out that they both had the same birthday, they looked the same and both of them were from Mexico. When Tamara went to live with the family in Manhattan, Adriana moved to Long Island to live with a family there. It had to be true! Adriana and Tamara were twin sisters!

1When did Tamara know that she had a sister?

A.Before she started school.B.After she visited a woman.

C.After she went to university.D.Before she moved to America.

2How might Tamara feel when a student called her Adriana?

A.Sorry.B.Scared.C.Surprised.D.Nervous.

3What did Tamara decide to do after she talked with the woman?

A.Have a talk with Adriana's parents.B.Find something about Adriana.

C.Give Adriana a telephone call.D.Buy Adriana a birthday gift.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Tamara had two sisters all together.

B.Adriana wrote an e-mail to Tamara first.

C.Adriana’s family moved to Mexico when she went to university.

D.Tamara and Adriana were both in Long Island when they were 20.

5The passage is mainly about_____.

A.what twin sisters should be likeB.what kind of family Tamara liked

C.why Tamara disliked her twin sisterD.how two sisters knew each other

【题目】

Bill Evans was a professional baseball player. He was a very good player and had played in the World Series many times. He was also superstitious. (迷信的) Before every game, he went to a fortune-teller to find out what was going to happen. The fortune-teller had told his fortune many times and had often been correct.

One day, on the eve of an important game, he visited his favourite fortune-teller, as usual. The fortune-teller studied his hand and then said, "I see a man wearing a white coat. " And you are lying on a stretcher(担架). " This really worried Bill. He decided not to risk (冒险) it. He was afraid to get injured (受伤). The captain of Bill’s team was not happy when he told him that he was not going to play. Bill was one of the best players on the team. However, there was nothing he could say to make Bill change his mind.

Bill also decided not to watch the game, but to go to the hospital and visited one of the other players who had been badly injured a few weeks before. As he was walking into the hospital, Bill hit his head on the ground and lost consciousness (直觉). Within a few seconds, he was being carried into the hospital on a stretcher.

1What did Bill do before a game?

A. He practiced hard. B. He talked to his friends about what was going to happen.

C. He went to the hospital. D. He went to a fortune-teller.

2What did Bill think was going to happen?

A. He would be injured during the game. B. He would be injured at the hospital.

C. He would be injured by his captain. D. He would be injured by the fortune-teller.

3What did Bill decide to do?

A. Play in the game. B. Not play in the game.

C. Stop visiting fortune-tellers. D. Give up baseball.

4When did Bill go to the hospital?

A. Before the game. B. After the game.

C. During the game. D. When he was sick.

【题目】

Most people around the world agree that pandas are smart and cute animals. But can they draw? Can they do anything special? I believe they can. These days a panda becomes a popular star and attracts many visitors to the zoo.

This female panda is called Yang Yang. She comes from Vienna Zoo, Austria. Now she can use a brush to create her works of art. People like her paintings very much and 100 of them are waiting online for someone to buy at $580 each- yang Yang’s paintings will probably help the zoo to make $58,000. With the money, the zoo will have the chance to publish (出版) a new picture book about the pandas in Vienna Zoo. The plan will certainly come true because Yang Yang enjoys painting and can draw more pictures.

Two years ago, Yang Yang became a mother of twin pandas. She is a smart mother and learns to draw quickly. Many visitors would like to visit the zoo to see Yang Yang’s wonderful painting shows. They make people think of the first attempts (尝试) of a small child.

You never know, with such an amazing talent (天赋), this cute animal may be able to become a great artist!

1What does the underlined word “attracts” mean?

A. Interests. B. Protects.

C. Helps. D. Catches.

2Why does Yang Yang become popular?

A. Because she is the only panda in the zoo.

B. Because she can make money.

C. Because she can draw pictures.

D. Because she is so cute.

3What will the zoo probably use the money for?

A. Taking good care of Yang Yang.

B. Teaching Yang Yang to draw better.

C. Buying more books about pandas.

D. Publishing a picture book.

4How many cubs () does Yang Yang have?

A. One. B. Two.

C. Three. D. Four.

5What’s the best title for this passage?

A. A famous zoo in Austria.

B. How to draw pictures.

C. A panda with an amazing talent.

D. Yang Yang’s daily life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网