题目内容

【题目】 Recently, I felt like I reached a very low point in life. My relationships weren’t good, I wasn’t enjoying my classes, and I felt like I had nothing to ________. My life seemed to be full of endless homework, tests and loneliness. Nothing anyone said seemed ________ to me. I wasn’t sure what to do about myself. All I wanted was to be happy again, but I didn’t know who or what would ________ that. During these days, I had trouble sleeping. I had to take sleeping pills but still woke up in the midnight. I had no ________ but to tell my dad. He ________ the book The Secret. I bought the e-book online at once and read the whole thing that night. I’m ________ quite a stubborn (固执的) person, but the influence on my mood after finishing the book was ________. Suddenly, I felt like life was beautiful again. I had never felt such a deep and quick ________ in my life before.

In fact, the book’s message was very simple-think positively (积极地). The book had many success stories about how people were able to ________ money, soul mates (心灵伙伴) and old friends back into their lives. I started learning to thank everything in my life like them. Little by little, I realized that The Secret could only work ________ I believed these people’s success stories.

Now I’m sure I can bring myself happiness.

1A.take care ofB.come up withC.look down onD.look forward to

2A.helpfulB.colourfulC.peacefulD.powerful

3A.replyB.offerC.answerD.prevent

4A.problemB.choiceC.needD.doubt

5A.borrowedB.collectedC.returnedD.recommended

6A.usuallyB.mainlyC.finallyD.probably

7A.realB.commonC.clearD.serious

8A.breathB.noticeC.surpriseD.change

9A.drawB.controlC.imagineD.mention

10A.untilB.whenC.unlessD.before

【答案】

1D

2A

3B

4B

5D

6A

7C

8D

9A

10B

【解析】

这篇短文讲述了作者在处于生活的低谷,对什么都失去期待而不知所措时,父亲给她推荐了一本书。她在看完这本书后,又再次感觉到了生活的美好,再次回到了幸福之中。

1句意:我的人际关系不好,我不喜欢我的课程,我觉得我没有什么可期待的。

take care of照顾;come up with提出,想起;look down on俯瞰,轻视;look forward to期待,盼望。根据“My relationships weren’t good, I wasn’t enjoying my classes”可知,作者处于人生的低谷,事事都不顺心,因此可推知作者感觉没有什么可期待的。故选D

2句意:别人所说的没有什么是对我有帮助的。

helpful有帮助的;colourful五彩缤纷的;peaceful和平的;powerful有力量的。根据前文可知,作者对生活充满了失望,因此别人说的话对她是没有帮助的。故选A

3句意:我只想再快乐起来,但我不知道谁或什么会提供给我这个机会。

reply回应;offer提供;answer回答;prevent阻止。根据前文“All I wanted was to be happy again”可知,作者不知道有什么能提供给她再次快乐的机会。故此处处应为offer提供。故选B

4句意:我别无选择只能告诉我爸爸。

problem问题;choice选择;need需要;doubt怀疑。根据“but I didn’t know who or what would offer that”及语境可知,作者每晚都失眠,却又不知道该向何人述说,她没有别的选择只能告诉爸爸,故此处应为choice选择。故选B

5句意:他给我推荐了一本叫《秘密》的书。

borrowed借;collected收集;returned归还;recommended推荐。根据“I bought the e-book online at once”可知,作者的父亲给作者推荐了一本书。故选D

6句意:我通常是个很固执的人,但读完这本书后对我情绪的影响是显而易见的。

usually通常;mainly主要地;finally终于;probably或许。根据后文“but the influence on my mood after finishing the book was ____”可知,作者在读完书后有了一些改变,句中but表转折,因此作者通常是个很固执的人。故选A

7句意:我通常是个很固执的人,但读完这本书后对我情绪的影响是显而易见的。

real真实的;common普通的;clear明显的;serious严重的。根据后文“Suddenly, I felt like life was beautiful again”可知,作者读完这本书后对自己情绪的影响是很明显的。故选C

8句意:我以前从未感受到如此深刻而迅速的变化。

breath呼吸;notice注意;surprise惊喜;change改变。根据前文内容可知,作者之前对生活的失望到现在重新感受到生活的美丽,因此此处指的是“改变”。故选D

9句意:这本书有很多成功的故事,讲述了人们是如何吸引金钱、灵魂伴侣和老朋友回到他们的生活中的。

draw吸引;control控制;imagine想象;mention提及。根据前后文语境可知,这本书主要讲述了人们是如何把金钱、灵魂伴侣及老朋友吸引回他们的生活中去的。故选A

10句意:渐渐地,我意识到只有当我相信这些人的成功故事时,这本书才起作用。

until直到;when当……时;unless除非;before在……之前。根据语境可知,此处应为when引导的时间状语从句,当我相信这些人的成功事例时,这本书就会起作用。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 You may have heard the saying, women are from Venus(金星) and men are from Mars (火星). It's a nice way of saying how men and women are quite different from each other in many ways.

These differences can be seen everywhere, even in how we communicate with friends. A recent study by the University of Oxford suggested that men and women keep relationships with friends far away in different ways.

Researchers questioned 30 students about their friendships just before they left for college. They followed up the questions nine months, and then 18 months later Robin Dunbar, who headed the research, told that how long friendships among women last depended on whether they made an effort to talk more to each other on the phone. Men, on the other hand, tended to (倾向于) do things differently. They went through months of not being with friends by planning meet-ups (见面) sometimes. This was the biggest difference between men and women.

Of course, gender (性别)isn't the only thing that influences how we stay in touch. The way we keep our friendships also depends on the preference(偏好) of each person, and it can take a while to find your own way of making your friendships work. One thing that is pretty clear though is that friends who make the effort to keep in touch, even if it's only through Wechat(微信)once a week, do tend to stay friends, no matter how far it is.

1Did researchers question 30 high school students about their friendships?

________________________________________________________

2How did women keep their friendships according to the research?

________________________________________________________

3What's the passage mainly about?

________________________________________________________

4Do you think it's a good way for teenagers to keep friendships by planning meet-ups often? Why or why not?

_________________________________________________________

【题目】 American teenagers are driving less than ever before. Surveys of American teenagers show that American young people prefer chatting with their fiends online or playing games on the Internet to driving around in their cars.

For teenagers in the 50s and 60s of the 20th century, they had to have a car at an early age to show they were cool. Today, many teenagers have to choose between a car and the latest smart phones. With gas prices going up, car driving is becoming more expensive. For almost half of the people between 18 and 26, surfing the Internet is more important than owning a car. Young adults today meet their friends just through Facebook and chat, swap photos and play games together.

The golden age of the 50s and 60s of the 20th century when teenagers drove around just for fun is gone. In those days a shiny new car was something to boast about. It showed who you were. In 1978 about half of all 16-year-olds got their driver's licenses(驾驶执照)as soon as they had reached that age . In 2010 the figure dropped to only 30%.

Today driving is not as much fun as it was in the 50s and 60s of the 20th century. In the golden age car meant everything for young people. Another reason why teenagers drive less may be stricter driving tests and the fact that 16-year-olds must drive with experienced drivers over 21.

A study also shows that Americans of all ages have reduced car use , mostly because high gas prices.

1Why did teenagers in the 50s and 60s have to buy a car?

A.To go traveling with their families.B.To play games with their friend.

C.To have more talks with their friendsD.To become cool and enjoy themselves.

2What make today’s American car sales fall down according to the last paragraph?

A.High gas pricesB.Strict driving testsC.Heavy trafficD.Lack of fashion styles

3The text is organized by comparing the different needs between American teenagers in the 50s and 60s of the 20th century and ________.

A.American teenagers in 1978B.16-year-olds in Asia

C.today’s teenagers in AmericaD.middle-aged Asian

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网