题目内容
【题目】根据短文内容, 完成下列各题。
B
David eats well every day. For breakfast, he has bread, eggs and milk. At school, he has vegetables and rice for lunch. After lunch, he eats an apple. In the evening, he has chicken and fruit salad at home. David dislikes milk, but Mom says it is healthy. So he drinks it every day. After eight in the evening, he doesn't have food. Every day, David does some sports to be healthy. He plays tennis in the morning and plays basketball after school.
(1)David has for lunch.
A.bread
B.vegetables
C.chicken
D.salad
(2)画线单词“dislikes”的汉语意思是“”。
A.不喜欢
B.不讨厌
C.不了解
D.不在意
(3)David doesn't eat food after in the evening.
A.7
B.8
C.9
D.10
(4)David plays after school.
A.tennis
B.ping-pong
C.soccer
D.basketball
(5)Which of the following is TRUE?
A.David is not healthy.
B.David has a pear after lunch.
C.David plays sports every day.
D.David can't play tennis.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)D
(5)C
【解析】(1)根据he has vegetables and rice for lunch. 可知选B。
(2)David dislikes milk, but Mom says it is healthy. 句意:大卫______牛奶,但是妈妈说它很健康。两句话是转折关系。dislikes中单词like,所以有“喜欢”的意思。故选A。
(3)根据After eight in the evening, he doesn't have food. 可知选B。
(4)根据plays basketball after school.可知选D。
(5)题干:下列哪个陈述是正确的 ?根据David eats well every day. 可排除A;根据After lunch, he eats an apple. 可排除B;根据Every day, David does some sports to be healthy.可知C正确;根据He plays tennis in the morning可排除D。故选C。
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
E
Mike is a middle school student. He is 16 years old. He had a bad cold last night. He felt bad and couldn't eat anything. So he went to see a doctor. The doctor gave him a bottle of medicine. But he doesn't know when to take the medicine. Can you tell me what the doctor means? These are the instructions (用法说明):
You should shake (摇晃)it before you take. Take it three times a day after meals. |
(1)Mike should take a day.
A.6 teaspoonfuls
B.4 teaspoonfuls
C.2 teaspoonfuls
D.1 teaspoonful
(2)Mike can keep the medicine in.
A.any place
B.hot water
C.a cool place
D.the sun
(3)Which child can't take this medicine?
A.Tom, 6 years old.
B.Jack, 10 years old.
C.Lucy, 15 years old.
D.Joe, 2 years old.
(4)Mike should after June 1st, 2014.
A.take the medicine
B.not take the medicine
C.take the medicine twice a day
D.take the medicine four times a day