题目内容
5.This is Kate Smith.She is 13years old.She lives in Guangzhou.She studies in No.10Middle school.Her parents work there.They are both English teachers.They are from the UK.She likes eating unhealthy food.She doesn't like playing sports.She has one healthy habit:She sleeps for 9hours every night.Kate Smith has a brother.His name is Jack Smith.He is 11years old.He doesn't eat unhealthy food.He likes playing sports.He often runs,plays basketball,and goes swimming.He eats fruit every day.He likes eating vegetables.But he has an unhealthy habit:He sleeps for 6hours every night.
96.How old is Kate Smith?She is 13 years old.
97.Where does Kate live?In Guangzhou.
98.What does Kate like eating?She likes eating junk food.
99.What does Jack eat every day?He eats fruit every day.
100.How many hours does Jack sleep every night?He sleeps for 6 hours every night..
分析 短文介绍了凯特.史密斯和她的弟弟杰克.史密斯.详细的介绍了年龄和喜欢的食物,运动,及其习惯等.
解答 答案:96.She is 13 years old.细节理解题.根据第一段第一行句子This is Kate Smith.She is 13 years old.这是凯特.史密斯.她13岁.可知凯特史密斯13岁.故答案为She is 13 years old.
97.In Guangzhou.细节理解题.根据第一段第一行句子She lives in Guangzhou.她住在广州.可知凯特史密斯住在广州.故答案为In Guangzhou.
98.She likes eating junk food.细节理解题.根据第一段第二行句子She likes eating junk food.她喜欢吃垃圾食品.可知凯特史密斯喜欢吃垃圾食品.故答案为She likes eating junk food.
99.He eats fruit every day.细节理解题.根据第二段第二行句子He eats fruit every day.他每天吃水果.可知杰克史密斯每天吃水果.故答案为He eats fruit every day.
100.He sleeps for 6 hours every night.细节理解题.根据第二段最后一句He sleeps for 6hours every night.他每天晚上睡6小时.可知杰克史密斯每天晚上睡6小时.故答案为He sleeps for 6 hours every night.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
●Don't give your password(密码) to anyone else,and never leak out(泄露) the following information--your real name,home address,age,school,phone number or other personal information.
●Keep your credit card(信用卡) number as a secret.Check with your parents before giving out a credit card number,or somebody who knows the number will"steal"your money through the Internet.
●Never send a photo of yourself to someone online.If a friend asks to do that,you'd better make sure that it is safe,or you should say no to him or her.
●Check with your parents before going into a chat-room.Different chat-rooms have different rules and attract different kinds of people.You and your parents must make sure it's a right place for you.
●Never agree to meet someone you met on the Internet if your parents don't allow.Never meet anyone you met online alone.
●Always remember that people online may not be who they say they are.Treat everyone online as strangers.
●Never use bad language.Treat other people as you'd like to be treated.Though the conversation is not face to face,to be polite is still necessary.
任务一:根据内容完成下列表格.
| Suggestions of Being Safe And Having Fun on the Internet | |
| Suggestion 1 | Never leak out any personal information. |
| Suggestion 2 | (61)Keep your credit card number as a secret. |
| Suggestion 3 | (62)Never send a photo of yourself to someone online. |
| Suggestion 4 | Go into the right chat-rooms. |
| Suggestion 5 | (63)Never meet anyone you met online alone |
| Suggestion 6 | Treat everyone online as strangers. |
| Suggestion 7 | (64)Never use bad language. |
65.Your Suggestion:Never spend more time chatting with friends online..
| Dear Tom, My classmates,Lucy,bought a new pen.I liked it very much,so I used it without her permission.Unluckily,I broke it.Then I put it back secretly.Now she finds out the truth and is very angry with me.I don't know what to do.Can you help me? Yours, Daming |
明确要求:give some advice
指出问题:used it without her permission; put it back secretly
提出建议:say sorry to her as soon as you can; buy a new pen for her
表达祝愿:I hope that…
Dear Daming,
Now I know your problem.
-Yes,I am.( )
| A. | Am | B. | Do | C. | Is | D. | Are |