题目内容

【题目】 阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第1-10小题大空格里填入一个最恰当的单词,并将答案填写在答题卡标号为1-10的相应位置上。

注意:每个空格只填1个单词

Former Apple CEO Steve Jobs Passed Away

Steve Jobs, the founder and former CEO of Apple, died on October 5 at the age of 56. Jobs had been fighting with cancer since 2004. In August 2011, he quit as CEO.

When asked what Steve Jobs is best remembered for, many of us would name a particular product: the iPod, the iPhone or the iPad, for example. But in the eyes of Eric Jackson, a reporter with Forbes magazine, Jobs brought much more to the world than these popular devices. Some of the lessons he taught us were equally inspiring.

Jobs taught us how to face failure. He was fired by the successor(继任者)he himself chose. Despite this, Jobs didn't hide away. He picked himself up and continued to follow his passion.

Another valuable lesson he taught us was to listen to that voice in the back of your head the voice that tells you if you’re on the right track or not. Most of us simply decide that we’re going to work in finance or become a doctor because our parents tell us this is what we should do. But Jobs believed and showed that it is wise to listen to that voice in your head, whatever it is telling you to do.”Steve was among the greatest American innovators— brave enough to think differently, bold enough to believe he could change the world, and talented enough to do it.” Said the US President Barack Obama.

Jobs’ death

Steve Jobs, who started Apple, died of __【1】_ on October 5.

__2_ for people remembering Jobs

﹡Many people are fond of particular devices, _3_ the iPod, the iPhone and the iPad.

﹡Some people, such as Erick Jackson, are inspired by his words.

_4___ that Jobs

taught us

Facing failure bravely

Even though Jobs was fired by the successor he himself chose, he still __6___ his passion.

__5__ to the voice in your head

It is wise to __7___ whatever the voice in your head is telling you to do.

Remarks on Jobs from the US __8__

As one of the greatest American innovators, Jobs was brave enough to think in a _9__ way, bold enough to believe he could change the world, and had the _【10__ to do it.

【答案】

【1】cancer

【2】Reasons

【3】including/like

【4】Lessons

【5】followed

【6】Listening

【7】do

【8】President

【9】different

【10】talent/gift

【解析】

试题分析:这篇短文给我们讲述的是苹果公司的开创人之一—斯蒂芬乔布斯。乔布斯虽然已经去世了,但是人们对他还是非常的怀念,因为他教会了我们如何去面对失败,而他带领苹果公司生产的产品也受到很多人的喜欢。就连美国总统奥巴马也给予他很高的评价。

【1】根据短文的开头Steve Jobs, the founder and former CEO of Apple, died on October 5 at the age of 56. Jobs had been fighting with cancer since 2004.可知,乔布斯是苹果公司的前CEO,他于10月5日去世,他从2004年以来一直和癌症做斗争。由此我们可以知道,乔布斯死于癌症,故这里填cancer。

【2】根据短文第二段的内容可知,这一段中作者讲述的是虽然乔布斯去世了,但是人们非常怀念他,原因有很多。有的人是喜欢苹果公司的产品,而有的人是因为受到了乔布斯的激励。因此这里应该填Reasons,原因。

【3】根据短文第二段的内容可知,人们怀念乔布斯的原因有很多,有的人是喜欢苹果公司的产品,这里的iPod, iPhone和iPad都是苹果公司的产品的例子,故根据句意我们可以填like,像或者including,包括,后面都跟名词形式。

【4】根据短文的第三段和第四段的前半部分可知,这里作者讲述的是从乔布斯身上我们学到的东西,他教会了我们如何去面对失败,还教会了我们要听从自己内心的声音。根据第四段的开头Another valuable lesson he taught us…可知,这里应填Lessons。

【5】根据短文第三段中He was fired by the successor(继任者)he himself chose. Despite this, Jobs didn't hide away. He picked himself up and continued to follow his passion可知,虽然乔布斯被自己亲自选择的继任者给开除了,但是他没有放弃,而且继续跟随他的热情。由此可知这里应填follow的过去式形式。

【6】根据短文第四段的前半部分可知,乔布斯教给我们的另一件事是listen to that voice in the back of your head, 听从自己内心的声音。根据原文的意思,这里我们可以填follow,跟随,跟从,应该用过去式形式。

【7】根据短文第四段中But Jobs believed and showed that it is wise to listen to that voice in your head, whatever it is telling you to do.可知,乔布斯认为听从我们内心的声音,不管它告诉你去做什么,这样做是非常明智的。由此可知这里应该填do。

【8】短文第四段的最后是美国总统奥巴马对乔布斯的评价,他认为乔布斯是一个伟大的创新者,他足够勇敢,也足够自负,也有这个能力去改变这个世界。president 名词,总统。

【9】根据短文的最后奥巴马所说的话”Steve was among the greatest American innovators— brave enough to think differently, bold enough to believe he could change the world, and talented enough to do it.” Said the US President Barack Obama.可知,奥巴马认为乔布斯很勇敢有不同的想法。根据原句中的differently可知,这里我们应用形容词different,修饰后面的名词way。

【10】根据短文的最后奥巴马对乔布斯的评价”Steve was among the greatest American innovators— brave enough to think differently, bold enough to believe he could change the world, and talented enough to do it.” Said the US President Barack Obama.可知,奥巴马认为乔布斯有这个天赋去改变这个世界。talent 和gift 都是天赋的意思。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文, 从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
C

A ten-year-old girl raised over 30, 000 pounds for a children's hospice in just eight months. What she did was to play her violin to the people who passed by in the street.
Madison Glinski from the U. K. made a New Year's resolution to help poor children last year. She planned to try and raise 500 pounds for a local children's hospice before Christmas. Every day after school, Madison played the violin in front of a coffee shop. She played so well that many people stopped to enjoy her performance. People liked her idea of helping children in need so they were willing to give her money. Since she began playing the violin in the street at Easter, she had raised a surprising 32, 520 pounds by the end of the year. She also raised money by selling her own toys.
Madison's mother supported her daughter's idea. She said. “Madison has a musical talent. She has played the violin since the age of four. I am glad that she has used it to help others. She has a special interest for it.”
It is not the first time for Madison to help others. A few years ago, Madison asked her parents if they could all go to Africa at Christmas to help the children there. She collected toys, shoes, school things and clothes from her friends and neighbors to take to Africa. They had a special Christmas win the children in Africa. As soon as the family returned, Madison started to plan for the next trip.
“As long as there are homeless kids. I will never stop helping them,” Madison says.
(1)According to the passage, Madison Glinski had raised _______ pounds by the end of the year.
A.500
B.30, 000
C.32, 520
D.35. 520
(2)To raise money for poor children. Madison ________。
A.worked in a local children's hospice
B.played her violin to the people in the street
C.went to Africa at Christmas with her parents
D.collected toys, shoes, school things and clothes
(3)What does “supported" probably mean in the passage?
A.agreed with
B.worried about
C.heard from
D.played against
(4)What do you think of Madison Glinski?

【题目】

With the help of the Internet, shopping is becoming an easy job. You don’t need to go to the street, looking for things from shop to shop. You just click the mouse to choose the things you like at any time or any places you like. And in a few minutes, the shopping is over. And the next three to seven days, the thing you buy online will come to your house.

It sounds fun, easy and quick. But sometimes you may meet something bad from online shopping. If you are not careful enough, you may buy some fakes. They are cheap copy things. And you want to give them back. But the owner of the shop online may not keep in touch with you. If you give them Chaping, They may do something bad to you. We often read this kind of news on the newspaper. It is terrible. And if you want to be different, it is a good idea not to buy clothes online. Once you put on the coat and go out. You will find many people wear the same clothes in the street. You may feel uncomfortable. But the next example will make you mad. According to the survey of March 15th Party this year, many kinds of Japanese food, such as Japanese Calbee and Xinxie Rice, is dangerous. After eating them, you may have a bad body.

1How long will you get the hat if you buy one online?

A. Three to four days B. Four to seven days C. Three days to a week D. About a month

2If you don’t want to look the same, it’s not good to buy __________online

A. shoes B. mobile phone C. clothes D. Kalbee

3The underline word “fake ” means___________in Chinese.

A. bad things B. shanzai things C. clothes D. Japanese food

4After eating so much Calbee, it’s easy to____________

A. feel healthy B. look beautiful C. grow tall D. get ill

5What do you think of bad things of shopping online?

________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网