题目内容

【题目】Colors can influence a person's mind and body. According to scientists,colors can change feelings,influence behavior and even cause physical reactions(反应).

Research shows that babies cry more in yellow bedrooms,and families are easier to fight in yellow kitchens. But yellow isn't all bad. The color is known to improve confidence and learning. A yellow classroom may be good for your headache,and at the same time it might actually help you solve those challenging math problems.

Other colors also have helpful effects on people. For example,blue helps the body relax,and orange tends(趋向于) to improve a person's mood and make a person want to eat.

Colors were used to treat illnesses. Four thousand years ago,the Egyptians built healing temples of light,which filtered(过滤) some of the sun's rays(光线) and bathed patients in some colors to treat some illnesses.

Recently,studies have shown that colors can influence us though we don't see them. Kurt Goldstein,a famous scientist,is sure that a blindfolded(蒙住眼的) person will experience physical reactions under rays of different colors. In other words,the skin reads colors,and our bodies,minds and emotions reply to them.

1Yellow doesn't fit for ________.

A. bedroom B. classroom C. hospital

2What color can help improve a person's mood?

A. Yellow. B. Brown. C. Orange.

3The ancient Egyptians built healing temples of light to ________.

A. treat some illnesses B. collect the sun's rays C. improve confidence and learning

4From the last paragraph,we know ________.

A. Kurt Goldstein is a blind expert

B. though we don't see colors,they still affect us

C. our bodies,minds and emotions can't reply to colors

5What is this passage mainly about?

A. Different people need different colors.

B. Some colors have bad effects on people.

C. Colors can affect a person's mind and body.

【答案】

1A

2C

3A

4B

5C

【解析】

试题本文为一篇科普文章,说明了颜色可以影响一个人的身心的现象即使看不到的颜色,它们也能对人们产生影响

1细节理解题。根据第二段最后一句A yellow classroom may be good for your headache,and at the same time it might actually help you solve those challenging math problems.可知,黄色适用于医院和教室,所以排除选项B.C。 故选:A。

2细节理解题。根据第三段第二句For example,blue helps the body relax,and orange tends(趋向于) to improve a person's mood and make a person want to eat.可知, 橙色往往来改善一个人的情绪。故选:C。

3细节理解题。根据第四段最后一句...which filtered(过滤) some of the sun's rays(光线) and bathed patients in some colors to treat some illnesses.可知,被用来治疗疾病。故选:A。

4细节理解题。根据最后一段第一句Recently,studies have shown that colors can influence us though we don't see them.可知, 虽然我们看不见颜色,但它们仍然影响着我们。故选:B。

5主旨大意题。根据文章大意可知,本文主要介绍了颜色对人们身心的影响。所以 “Colors can affect a person's mind and body.”符合文意。故选:C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A woman was waiting for her flight(航班) at an airport.

She bought a bag of cookies, found a place to sit and took out her _____. She started to read and _____ noticed that a man, sitting beside her, took a cookie from her _____. She just tried not to see this. So she ate the cookies quickly and at the same time watched how the shameless _____ was stealing her cookies. She thought to herself, “If I wasn't such a nice person, I would hit him in the eye.”

When only one cookie was left, she looked with interest and _____ what he would do. He smiled, took the _____ cookie and broke it in half. She thought, “This guy is so impolite; he didn't even show any _____!”

After her flight was called, the woman collected her baggage(行李) and headed to the gate. She took her seat in the _____, and started to look for her book, which was almost complete. As she reached her baggage, she gasped(喘气) with _____, as there was an unopened bag of cookies. A terrible thought crossed her mind, “If my cookie bag is here, the other one was his and he just tried to share.” She realized that she was the ______ one, but it was too late to say sorry to him.

1A. book B. phone C. ticket D. wallet

2A. proudly B. hardly C. really D. suddenly

3A. box B. hand C. bag D. seat

4A. pilot B. worker C. thief D. waiter

5A. planned B. asked C. found D. wondered

6A. big B. first C. small D. last

7A. interest B. thanks C. courage D. pleasure

8A. hall B. airport C. plane D. car

9A. surprise B. happiness C. sadness D. pain

10A. polite B. impolite C. direct D. indirect

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网