题目内容

【题目】 LONDON(Reuters)—British milkman Steve Leech, who saved several shops and flats by putting out a fire with 320 pints of milk, was celebrating Thursday after winning a national bravery award.

Leech, 35, named “Hero Milkman” by the National Dairymen's Association, said that he had noticed smoke coming out of a shop in Cornwall, southern England, while delivering(递送) milk as usual a year ago.

“I saw the flats up above and thought I'd better do something. So I kicked the door in and started pouring milk everywhere,” Lee told Reuters Thursday.

“When firemen arrived, the fire was almost out,” he said. Firemen said he had helped save the lives of eight people living in the flats above the shops.

It was hard work opening all those bottles, especially since they have tamper-proof lids. But it was even harder trying to explain to my boss where all the milk had gone.”

1This is a(n) from London.

A.posterB.reviewC.advertisementD.news report

2Leech was awarded the prize for his .

A.hard workB.brave behavior

C.inventionD.patriotic behavior

3Which is the correct order of what Leech did about a year ago?

1 The fire was almost put out. 2 He kicked the door in.

3 He noticed smoke coming out of a shop. 4 He delivered mile as usual.

5 He poured milk everywhere.

A.12345B.42351C.34125D.43251

4The underlined sentence in the last paragraph suggests(暗示) that tamper-proof lids add to the difficulty of those bottles.

A.stealingB.breakingC.openingD.wasting

5Which is NOT TRUE according to the passage?

A.Leech put out a fire with milk at the age of 34.

B.Cornwall is in the north of England.

C.Leech saved eight people in the shops.

D.The fire was already out before firemen arrived.

【答案】

1D

2B

3D

4C

5B

【解析】

短文大意:本文是新闻类阅读,对英国送奶工Leech,用牛奶扑火救人并被授予英雄送奶工(Hero Milkman)作了报道。

1题意:这是一则来自伦敦的新闻报道。考查细节理解。根据LONDON(Reuters)伦敦(路透社)可知这是一篇新闻报道,news report新闻报道,故选D

2题意:里奇因其勇敢的行为而获奖。考查细节理解。根据British milkman Steve Leech, who saved several shops and flats by putting out a fire with 320 pints of milk, was celebrating. Thursday after winning a national bravery award. 英国送奶工史蒂夫·里奇扑灭了一场大火,挽救了几家商店和公寓,获得了国家英勇奖,可知里奇是因其勇敢的行为而获奖,故选B

3题意:大约一年前Leech做的事情的正确顺序是什么?考查细节排序。1. 火几乎被扑灭了。2. 他把门踢开了。3. 他注意到有烟从一家商店里冒出来。4. 他像往常一样送牛奶。5. 他把牛奶倒得到处都是。根据短文的叙述,…he had noticed smoke coming out of a shop in Cornwall, southern England, while delivering milk as usual a year ago.So I kicked the door in and started pouring milk everywhereWhen firemen arrived, the fire was almost out,可知43251顺序正确,故选D

4题意:最后一段划线的句子表明,防撬盖子增加了打开那些瓶子的难度。考查句意理解。hard work困难的工作,especially尤其,强调困难的程度;根据It was hard work opening all those bottles, especially since they have tamper-proof lids(打开所有的瓶盖都很费劲,尤其是因为瓶盖是防篡改的)可知防篡改瓶盖更增加了打开这些瓶子的难度,故选C

5题意:根据这篇文章,哪一个是不正确的?考查细节判断。A. 里奇在34岁时用牛奶扑灭了一场大火。B. 康沃尔在英格兰的北部。C. 里奇在商店里救了8个人。D. 消防队员到达之前,火已经扑灭了。根据he had noticed smoke coming out of a shop in Cornwall, southern England,可知康沃尔在英格兰的南部,Cornwall is in the north of England.说法错误,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
For thousands of years, people have lived with dogs. Ancient paintings on the walls of caves show people living with dogs. Almost a third of the homes in the United States and England have dogs, and these dogs come in a wide variety of shapes and sizes,
The largest dog in the world was a dog named Zorba. When Zorba, a mastiff, was seven years old in 1989, he was 94 centimeters (37inches) tall. In other words, Zorba was more than half as tall as an adult man. At his largest, Zorba weighed more than a heavy weight boxer at 156 kilometers (343 pounds).
In comparison, the smallest dog was a Yorkshire terrier from England. This dog was only the size of a matchbox, measuring 7.1 centimeters (2.8 inches) tall and 9.5 centimeters (3.75 inches) from nose to tail. It weighed about as much as a common book, and even a young child could easily pick it up with one hand. It passed away in 1945 when it was only two years old.
Some dogs are wonderful, not for their sizes, but for their brains. One incredible(难以置信的)dog is Parton who has used a wheelchair since a car accident in 1991.
In 2001, Parton was hit by a car while crossing a road with Endal, and thrown out of his chair. Endal quickly moved Parton into the recovery place, covered him with a blanket(毯子), and pushed his mobile phone close enough for him to reach. Then, once he saw that Parton was all right, Endal ran back and forth to a nearby hotel, barking until people came out to help.
Endal was rewarded for his bravery by being awarded a medal, and he has been the subject of a number of TV documentaries.
(1)Why do people have dogs as pets?
A.Dogs used to live in caves.
B.Dogs are easy to be taken care of.
C.Dogs come in all shapes and sizes.
D.The passage doesn't tell us about it.
(2)The underlined word “mastiff” in Paragraph 2 probably means ________
A.a kind of painting
B.a kind of dog
C.a place in England
D.a kind of accident
(3)The world's smallest dog weighed half as much as _______ according to the passage.
A.a child's hand
B.a matchbox
C.a common book
D.a car
(4)What is the right order that Endal saved Parton according to the passage?
a. Moving Parton into a recovery place.
b. Running back and forth to a nearby hotel.
c. Covering Parton with a blanket.
d. Pushing Parton's phone close for him to each.
A.a b c d
B.b c d a
C.a c d b
D.a c b d

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网