题目内容

【题目】

People all over the world eat eggs. Most of the eggs we eat come from hens. Eggs are easy to cook. They can be cooked in lots of ways such as fried or hard-boiled. Eggs can be used with other things to make cakes and ice-cream.

The fresh test

Put your egg in a pan of water and use the guide below to find out how old your egg is.

What happens to the egg Age of the egg

Sinks(下沉)to the bottom of the pan and stays there 3-6 days old

Sinks, but floats at an angle(角度) Just over 1 week old

Sinks, and then stands on end About 2 weeks old

Floats on top or just under the surface Over 2 weeks old

Eggs last a long time. You can keep them for about four weeks in your fridge.

1What’s the main idea of Paragraph 1?

A.The use of eggs.B.The birth of chickens.

C.The difference between them.D.The way of keeping them.

2What makes a yolk dark orange?

A.The color of the shell.B.The hen's food.

C.The age of the egg.D.The vitamins in the egg.

3What color is the egg white before it is cooked?

A.White.B.clear.C.Yellow.D.Brown.

4What does the table above show?

A.How heavy an egg can be.B.How long to cook an egg in a pan.

C.How to make an egg sink.D.How to check the age of an egg.

5How long can you keep the eggs in your fridge?

A.3-6 days.B.Just over 1 week.C.About 2 weeks.D.About four weeks.

【答案】

1A

2B

3B

4D

5D

【解析】

本文介绍了鸡蛋的成分,烹饪方法以及判断鸡蛋新鲜程度的方法。

1概括归纳题。根据Eggs are easy to cook. They can be cooked in lots of ways such as fried or hard-boiled. Eggs can be used with other things to make cakes and ice-cream.可知,第一段主要介绍了鸡蛋的使用,故选A

2推理判断题。根据the color depends on what the hen eats可知,蛋黄的颜色是橘黄色,主要取决于母鸡吃的食物,故选B

3细节理解题。根据Before it is cooked, the white is not white; it is clear.可知,蛋清在烹饪之前不是白色的,是透明的,故选B

4推理判断题。根据What happens to the egg Age of the egg可知,上面的表格表明如何检查鸡蛋的年龄,故选D

5细节理解题。根据You can keep them for about four weeks in your fridge.可知,你可以在冰箱里保存鸡蛋大约4周,故选D

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据the color depends on what the hen eats可知,蛋黄的颜色是橘黄色,主要取决于母鸡吃的食物,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Pizza: the World's Favorite Food

Food, and the way we eat it, is always changing. As society develops, we learn new ways of growing, processing and cooking food. What we ate 200 years ago was very different from what we eat today. Also, when people travel to live in other countries, they take their knowledge of cooking with them. And food must fit modern lifestyles and local tastes, too. One food that has done this successfully is pizza.

The pizza we recognize today first appeared in Italy in 1889. A famous baker from Naples made a special Pizza for the Italian royal (皇室的) family. He was very worried they wouldn't like it, but they did. Queen Margherita loved the dish so much, and the baker named it after her. Since then, this simple meal of bread, cheese and tomato has traveled the world, and it has adapted (适应) to local cultures. The pizza began its journey in the 1890s, when many Indians moved to New York in search of a better life. There they continued to make pizzas, and the first pizzeria opened in 1905.

At first it was only popular with Indians, but by the late 1940s, Americans discovered a taste for it. Today they spend $37 billion a year on pizzas. That's more than $100 per American.

The Pizza continued its travels around the world, adapting all the time. In Sweden, for example, it is usual to have bananas on pizzas. In Belgium, people eat chocolate pizzas with marshmallows on top. Japan is a nation of seafood lovers, so not surprisingly, they love octopus and squid, as well as roasted seaweed, toppings. Australians sometimes choose kangaroo or crocodile on their pizza.

The popularity of the pizza is also related to our changing lifestyles. In today's super-fast society, people often don't have the time or energy to cook. So, they order take-out and very often, it's a pizza. Sometimes you don't even have to pick it up, it's delivered (递送) to your home. If you don't even have time to sit down, buy a single slice and eat it standing up.

The Pizza has come a long way. From its beginnings in an Italian city, it has grown to become one of the world's favorite foods.

1What do people like taking when they travel to live in other countries?

_____________________

2Did the Italian royal family like the pizza?

_____________________

3When did the pizza move to New York?

_____________________

4In which country do people love pizzas with bananas?

_____________________

5What does the passage mainly talk about?

_____________________

【题目】 Good news! For the coming film festivalthere are some promotions(优惠)in Times Cinema. This festival lasts seven daysfrom FridayJune 20th to ThursdayJune 26th.Here is the poster.

Film

Price

70

80

(50% off for

students)

50

70

Date

June 20th

June 22nd

June 24th

June 21st

June 22nd

June 25th

June 21st

June 22nd

June 26th

June 20th

June 23rd

June 24th

Time

9:00 a.m.

4:30p.m

8:20p.m.

10:00 a.m.

7:10 p.m.

9:30p.m.

9:20a.m.

3:10p.m. 5:30 p.m.

7:50 a.m.

9:50 a.m.

11:50 a.m.

Tips

50% off on Tuesday for all

Free for children under 6 years old

A free bottle of soft drink for students with student ID during the film festival For more details, please call us on 55560679.

1Which movie can you watch on the afternoon of June 24th?

A.Frozen.

B.Captain America

C.Where are we goingDad?

D.Holmes.

2You can find the following information on the poster except________

A.the price of films

B.the place of the cinema

C.the time of the film festival

D.the phone number of the cinema

3If you want to watch Captain America with your father and your five-year-old brother. You need to pay________

A.80B.100C.120D.240

4When can you watch films with 50% off?

A.On June 20th.B.On June 23rd.

C.On June 24th.D.On June 26th.

5Which of the following is TRUE about the poster?

A.All the people can be offered a free bottle of soft drink.

B.All the people will pay for the tickets during the film festival.

C.People will not be allowed to enter the cinema without student ID.

D.People without student ID can also enjoy the special price on Tuesday.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网