题目内容
【题目】![]()
People all over the world eat eggs. Most of the eggs we eat come from hens. Eggs are easy to cook. They can be cooked in lots of ways such as fried or hard-boiled. Eggs can be used with other things to make cakes and ice-cream.
The fresh test Put your egg in a pan of water and use the guide below to find out how old your egg is. |
What happens to the egg Age of the egg |
Sinks(下沉)to the bottom of the pan and stays there 3-6 days old Sinks, but floats at an angle(角度) Just over 1 week old Sinks, and then stands on end About 2 weeks old Floats on top or just under the surface Over 2 weeks old Eggs last a long time. You can keep them for about four weeks in your fridge. |
【1】What’s the main idea of Paragraph 1?
A.The use of eggs.B.The birth of chickens.
C.The difference between them.D.The way of keeping them.
【2】What makes a yolk dark orange?
A.The color of the shell.B.The hen's food.
C.The age of the egg.D.The vitamins in the egg.
【3】What color is the egg white before it is cooked?
A.White.B.clear.C.Yellow.D.Brown.
【4】What does the table above show?
A.How heavy an egg can be.B.How long to cook an egg in a pan.
C.How to make an egg sink.D.How to check the age of an egg.
【5】How long can you keep the eggs in your fridge?
A.3-6 days.B.Just over 1 week.C.About 2 weeks.D.About four weeks.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】D
【5】D
【解析】
本文介绍了鸡蛋的成分,烹饪方法以及判断鸡蛋新鲜程度的方法。
【1】概括归纳题。根据Eggs are easy to cook. They can be cooked in lots of ways such as fried or hard-boiled. Eggs can be used with other things to make cakes and ice-cream.可知,第一段主要介绍了鸡蛋的使用,故选A。
【2】推理判断题。根据the color depends on what the hen eats可知,蛋黄的颜色是橘黄色,主要取决于母鸡吃的食物,故选B。
【3】细节理解题。根据Before it is cooked, the white is not white; it is clear.可知,蛋清在烹饪之前不是白色的,是透明的,故选B。
【4】推理判断题。根据What happens to the egg Age of the egg可知,上面的表格表明如何检查鸡蛋的年龄,故选D。
【5】细节理解题。根据You can keep them for about four weeks in your fridge.可知,你可以在冰箱里保存鸡蛋大约4周,故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据the color depends on what the hen eats可知,蛋黄的颜色是橘黄色,主要取决于母鸡吃的食物,故选B。
【题目】 Good news! For the coming film festival,there are some promotions(优惠)in Times Cinema. This festival lasts seven days,from Friday,June 20th to Thursday,June 26th.Here is the poster.
Film |
|
|
|
|
Price | ¥70 | ¥80 (50% off for students) | ¥50 | ¥70 |
Date | June 20th June 22nd June 24th | June 21st June 22nd June 25th | June 21st June 22nd June 26th | June 20th June 23rd June 24th |
Time | 9:00 a.m. 4:30p.m 8:20p.m. | 10:00 a.m. 7:10 p.m. 9:30p.m. | 9:20a.m. 3:10p.m. 5:30 p.m. | 7:50 a.m. 9:50 a.m. 11:50 a.m. |
Tips | 50% off on Tuesday for all Free for children under 6 years old A free bottle of soft drink for students with student ID during the film festival For more details, please call us on 55560679. | |||
【1】Which movie can you watch on the afternoon of June 24th?
A.Frozen.
B.Captain America
C.Where are we going,Dad?
D.Holmes.
【2】You can find the following information on the poster except________.
A.the price of films
B.the place of the cinema
C.the time of the film festival
D.the phone number of the cinema
【3】If you want to watch Captain America with your father and your five-year-old brother. You need to pay________.
A.¥80B.¥100C.¥120D.¥240
【4】When can you watch films with 50% off?
A.On June 20th.B.On June 23rd.
C.On June 24th.D.On June 26th.
【5】Which of the following is TRUE about the poster?
A.All the people can be offered a free bottle of soft drink.
B.All the people will pay for the tickets during the film festival.
C.People will not be allowed to enter the cinema without student ID.
D.People without student ID can also enjoy the special price on Tuesday.