题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

The Chinese are very generous with money when it comes to educating their children. Some parents send their children to the best schools or even abroad to England, the US or Australia, regardless(不管) of how much this costs. Many also want their children to take after-school activities where they either learn a musical instrument or ballet, or other classes that will give them a head start in life. The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is, so parents often spend a great deal of money on education. Even poor parents buy a computer for their son or daughter.

However, what most parents fail to see is that the best education they can give their children is usually very cheap. Parents should know their children’s different skills. They will usually be good in some areas while poor in others. What most parents fail to realize though, is that today's children lack(缺乏) confidence.

The problem is that parents are only educating their children on how to take tests and how to study well. They are not teaching them the most important skills that can be helpful to their growth. These skills can also build their confidence.

Parents can help achieve this by teaching their children practical skills like cooking, sewing and other housework.

Teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life. Cooking needs patience and time. It is an enjoyable but difficult experience. A good cook always tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully. The result, a well-cooked dinner, will give a child a lot of satisfaction and confidence.

An old machine, such as a broken radio or TV set that you give your child as a toy may make him curious. If he spends hours looking at it, and trying to mend it, your child might become an engineer when he grows up. It is better to do such than teach a child to read a book. These activities can teach them to think, and to use their minds.

How Chinese parents should 【1their children

Common practice

Being 【2with money when it comes to education.

Sending them to the 【13schools at home or even abroad.

Making them take after-school activities in order to 【4 them a head start in life.

Spending 【5 money on education.

Bad results

Children are not_【6】_

Suggested ideas

Teaching their children 【7 skills, which are the most important.

Cooking.

Sewing.

Other housework.

Repairing a 【8 radio or TV.

【9 results

Making the children hardworking and confident.

Teaching the children to think and to use their【10.

【答案】

【1educate

【2generous

【3best

【4give

【5much

【6confident

【7practical

【8broken

【9Good

【10minds

【解析】

试题分析:这篇文章讲述了中国大多数家长在教育子女方面的偏差,作者认为应该让孩子多学习一些对他们自身成长有用的技能。

【1educate考查主旨理解题。句意:中国的父母应怎样教育孩子。 本篇主要谈论教育孩子问题。Should是情态动词;故填educate。

【2generous 考查细节理解题。句意:当谈到教育时花钱就是大方。根据第一段第一句The Chinese are very generous with money when it comes to educating their children.可知填generous。

【3best 考查细节理解题。句意:送孩子到国内甚至国外最好的学校。根据第一段第二句Some parents send their children to the best schools or even abroad to England,可知填best。

【4give考查细节理解题。句意:为了在人生中提供给他们好的开端让他们上辅导班。根据第一段第三句Many also want their children to take after-school activities where they either learn a musical instrument or ballet, or other classes that will give them a head start in life.可知填give。

【5much 考查细节理解题。句意:在教育上花很多钱。根据第一段倒数第二句so parents often spend a great deal of money on education.可知填much。

【6confident 考查细节理解题。句意:孩子不自信。根据第二段最后一句What most parents fail to realize though, is that today's children lack(缺乏) confidence.可知填confident。

【7practical考查细节理解题。句意:教孩子实践技巧,那是最重要的。根据第三段第二句They are not teaching them the most important skills that can be helpful to their growth.可知填practical。

【8broken考查细节理解题。句意:修理坏的收音机或电视机。根据最后一段第一句An old machine, such as a broken radio or TV set that you give your child as a toy may make him curious.可知填broken。

【9Good考查主旨理解题。句意:好的结果。根据表格右边内容可知填Good。

【10minds考查细节理解题。句意:教孩子去思考和表达他们的想法。根据最后一段最后一句可知These activities can teach them to think, and to use their minds.可知填minds。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

Plan on travelling around the USA? There are four websites that may help you.

http://usaholidays.com

This is the latest offering that features 101 holiday ideas to the USA. You have many choices,ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a cycling and wine-tasting trip in California’s Napa Valley. It’s a really clever design.

http://byways.org

The National Scenic Byways Program covers 150 memorable roads. Some are natural scenic routes,others focus on history or man-made attractions. For each,you’re provided with a map telling the route’s length and how long is allowed.

http://www. oyster.com

This is the best website for reviews of hotels in US cities and tourist sites. There are photos of each hotel. Importantly,these are not provided by the hotels,but more honestly reviewed in New York.

http:// seaworldparks.com

SeaWorld in San Diego can make dreams come true,but the price is a little expensive for most people. So turn to http://seaworldparks.com,giving big discounts (折扣) on tickets, hotels and dinging at Sea World.

【1】How many holiday ideas does http://usaholidays.com offer?

A. 4. B.100 . C. 101. D. 150.

【2】What is covered in the National Scenic Byways Program?

A. Exciting cycling. B. Memorable roads.

C. Photos provided. D. SeaWorld visit.

【3】Which of the following is the best website for reviews of hotels?

A. Http://byways.org.B. Http://usaholidays.com.

C. Http://www. oyster.com.

D. Http:// seaworldparks.com.

【题目】阅读理解
  Many people like to travel during their vacations. Some people travel in tour groups because they think it is safe and cheap. A tour guide takes care of the group and makes sure the group can see a lot of interesting and beautiful sights. Other people like traveling alone or with friends. If you travel by yourself, you are free to see what you want to see.
People travel for many reasons. Some people travel to learn more about other countries’people, culture, food and languages. Some people travel for adventure(冒险). They want to do some different things, such as skiing, bungee jumping(蹦极跳)and mountain climbing. Other people like to shop when they travel. They look for new things or cheap ones.
There are different ways to travel. Some people take trains, boats or buses, some fly, and others drive cars. Some people like to travel slowly and spend a long time in each place, while others like to take quick tours and visit more places in a short time.
How do you like to spend your vacation?
(1)What does“sights”mean in Chinese in the first paragraph?
A.视力
B.看见
C.风景
D.情景
(2)Why do some people like traveling alone?
A.Because they want to see interesting sights.
B.Because they have different ways to travel.
C.Because they are free to see what they want to see.
D.Because they want to learn more about people from other countries.
(3)According to the passage, people travel for______.
A.adventure
B.learning more about another country
C.shopping
D.all of the above
(4)Some people take quick tours because______.
A.they travel by car
B.they like to visit many places in a short time
C.they have much time for traveling
D.they want to spend a long time in each place
(5)If a person travels for adventure, he may choose______to get a different experience.
A.eating
B.shopping
C.bungee jumping
D.sleeping

【题目】书面表达

2014年12月31日晚23时35分,上海外滩陈毅广场发生拥挤踩踏事故。这次事故致36人死亡,49人受伤,伤者多数是学生。为了进一步增强中学生的安全意识,提高自我保护能力,学校将开展以“安全”为主题的英语演讲比赛。请你根据以下要点提示和要求写一篇演讲稿。

慎重交友

make friends, be careful, especially online…

遇险报警

be in danger, keep calm, call the police for help…

安全饮食

buy and eat food carefully, read instructions and dates, go bad…

遵守交通规则

obey the traffic rules, keep to the right in the street…

要求:1. 内容必须包括所给的全部要点,可适当发挥。

2. 表达清楚,语句通顺,意思连贯,书写规范。

3. 词数80左右。文章开头结尾已给出,不计入总词数。

How to Keep Safe

As teenagers, we should always keep safety in mind. But how can we keep safe? Here are some of my suggestions.

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

In a word, safety must come first!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网