题目内容
【题目】阅读理解
![]()
Hanging Out in an English Garden
Not everybody in Britain has a garden(but most houses in Britain do).If you don't have one,you can grow house plants, perhaps by the window or in the bathroom. Bill Jones loves his garden,just as most other Britons do.
Bill retired(退休)five years ago .Now you'll find him tidying(清理)the fallen leaves on cold afternoons in autumn and winter,getting everything ready in spring and cutting(修剪)the grass in summer. He is almost 70,but gardens are not only for elderly people—Bill's grandson(who is ten)often likes to help him.
Bill lives in a village .Last year,the village won a competition(比赛)for the most beautiful gardens in the United Kingdom. Bill grows beautiful red roses. But he also grows vegetables .And sometimes there are competitions for these too. Bill wants to win a prize for growing the biggest carrot.
【1】Bill retired at the age of ______.
A.55B.75C.65D.70
【2】What does Bill usually do with his garden during the summer?
A.Collect fallen leaves.B.Get ready for planting.
C.Cut the grass.D.Plant some flowers.
【3】From the last paragraph,we know that Bill ______.
A.won a competition for the most beautiful gardenB.grows grass,flowers and vegetables
C.holds a competition for growing vegetablesD.won a prize for growing the biggest carrot
【4】With this story,the writer tries to tell us ______.
A.about the greatest gardener in BritainB.Bill Jones' busy life after retirement
C.the role that gardens play in British people's livesD.the importance of competition in Britain
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】
本文讲述了比尔·琼斯退休后忙碌的生活,他清理秋季、冬季寒冷的下午的落叶,在春天做准备,和修剪夏天的草。比尔住在一个村庄里。去年,他在村子里赢得了比赛,是英国最美丽的花园。
【1】细节理解题。根据“Bill retired(退休)five years ago .He is almost 70”所以他65岁退休,故选C。
【2】细节理解题。根据“getting everything ready in spring and cutting(修剪)the grass in summer.”修剪夏天的草,故选C。
【3】细节理解题。根据“Bill grows beautiful red roses. But he also grows vegetables”比尔种植美丽的红玫瑰,但他也种蔬菜,故选B。
【4】主旨大意题。A. about the greatest gardener in Britain关于英国最伟大的园丁;B. Bill Jones' busy life after retirement比尔·琼斯退休后忙碌的生活;C. the role that gardens play in British people's lives花园在英国人生活中所扮演的角色;D. the importance of competition in Britain竞争在英国的重要性;本文主要讲述了比尔·琼斯退休后忙碌的生活,故选C。
【题目】What do you think our life will be like in 2050? Some people are talking about it on QQ.
Blue Sky | I think there won’t be any TV channels in 2050.People will be able to choose a programme from a “menu” and a computer will send the programme to the television.In 2050, we will be able to feel the things we see on TV with our hands. |
Julia | In 2050, there won’t be enough water.Some places will be drier and people will not be able to have enough food.There may be serious water shortage (缺乏). |
Ashley | Don’t be so worried about that, Julia! People will work out this problem.And I think there will be less water pollution.Water will be much cleaner than it is now. |
Linkin | I quite agree with Ashley.And I believe in 2050 doctors will be able to help blind and deaf people see and hear again.All people will be healthy because they will take a kind of special medicine when they are born. |
【1】Blue Sky thinks the computer will send the to the television.
A. channelsB. picturesC. menusD. programmes
【2】Julia thinks in 2050.
A. the water will be much cleanerB. there will be more water pollution
C. people won’t have enough foodD. some places will have more water
【3】Who agrees with what Ashley has said?
A. Blue SkyB. JuliaC. LinkinD. No one.
【4】Ashley thinks people will have in the future.
A. more healthy foodB. less healthy food
C. cleaner waterD. dirtier water
【5】Linkin thought that a kind of medicine would be able to make people .
A. become richB. keep healthyC. live happilyD. stay serious