题目内容
【题目】Mickey Mouse’s ears are well known all over the world, and this year will be an especially fun one for Disney. The company is celebrating 60 years since its first theme park, Disneyland, opened in California, US in 1955.
Disney has opened many more parks all over the world since it made history in California, Shanghai Disneyland is expected to open in 2016, bringing Disney’s popular parks here to the Chinese mainland for the first time.
So why has Disneyland been so popular for 60 years? Well, it’s described as “the Happiest Place on Earth” and “a place for the young and young at heart”. Many Americans have grown up with the parks, as ex—Disneyland president Paul Pressler said in 1995: “ There is an emotional relationship that people have with this park.”
Disneyland was one of the first theme parks anywhere in the world that had “lands” and rides with themes. Disney’s storytelling in rides like roller coasters is a big reason for their parks’ success. “We tell a story in everything we do,” Pressler said. Disney rides such as The seven Dwarves Mine Train and Peter Pan’s Flight come from its movies. One ride from its 2013 hit movie Frozen will surely be coming soon, perhaps at the new Shanghai Disneyland.
Disney’s parks haven’t always been popular everywhere, however. When Disneyland Paris opened in 1992, some French people felt that American culture was invading(入侵)France. But still, the park stayed open and today it is a popular place for European visitors.
Whatever you may think of them, you can’t say that on their 60 th birthday, Disney’s parks aren’t still going strong. How many Disney theme parks will you have visited by the time their 70 th birthday comes around?
![]()
【1】 The firs Disneyland opened in California in ____.
A. 1955 B. 1992 C. 1995 D. 2013
【2】This year will be especially fun for Disney because____.
A. it is going to celebrate its 60 th birthday
B. it’s described as “the Happiest Place on Earth”
C. Americans have a special relationship with Disneyland
D. Mickey Mouse’s ears are well known all over the world
【3】The underlined expression “Young at heart” in Paragraph 3 refers to ____.
A. young people B. people with young hearts
C. American people only D. Disneyland president
【4】Which of the following is TRUE about Disneyland?
A. Disneyland has been built in US only.
B. Shanghai Disneyland has been opened.
C. People still don’t like Disneyland Paris.
D. Disney’s storytelling in rides helps it succeed.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】B
【4】D
【解析】
试题分析:本文介绍的是迪斯尼乐园,今年是其成立60周年庆典,明年上海迪斯尼将会开园。它是世界上最快乐的地方,它是世界上著名的主题公园之一。六十年来,迪斯尼一直在壮大,在它七十岁生日之前,你将会参观多少个迪斯尼主题公园?
【1】A 细节理解题。题意:加利福尼亚的第一家迪斯尼开办于什么时间? A. 1955;B. 1992;C. 1995;D. 2013。由第一段最后一句“The company is celebrating 60 years since its first theme park, Disneyland, opened in California, US in 1955.”可知加利福尼亚的迪斯尼开办于1955年。故选A。
【2】A 细节理解题。题意:今天对于迪斯尼来讲特别有趣是因为什么?A. it is going to celebrate its 60 th birthday将会庆祝其六十岁生日;B. it’s described as “the Happiest Place on Earth”它被描述为世上最快乐的地方;C. Americans have a special relationship with Disneyland美国人对迪斯尼有特殊的关系;D. Mickey Mouse’s ears are well known all over the world米老鼠的耳朵全世界有名。由第一段最后一句“this year will be an especially fun one for Disney. The company is celebrating 60 years since its first theme park, Disneyland, opened in California, US in 1955. ”可知本题选A。
【3】B词义猜测题。题意:第三段有下划线的表达“Young at heart”指的是什么?A. young people年轻人;B. people with young hearts有年轻的心的人;C. American people only仅指美国人;D. Disneyland president迪斯尼的主席。句意:a place for the young and young at heart(一个为年轻人及young at heart的人的地方。)可以推测出young at heart指的人心理年轻的人。故选B。
【4】D 推理判断题。题意:有关迪斯尼下面哪一个是对的? A. Disneyland has been built in US only.只有美国才建有迪斯尼;B. Shanghai Disneyland has been opened.上海迪斯尼竣工了;C. People still don’t like Disneyland Paris. 人们还是不喜欢迪斯尼公园;D. Disney’s storytelling in rides helps it succeed. 迪斯尼的游乐项目助其成功。由第四段的“Disney’s storytelling in rides like roller coasters is a big reason for their parks’ success”可知答案D正确。
【题目】The more you travel, the more you want to. Here are the top five places I want to travel to in 2015.
India | I’ve wanted to go to India for years. I am crazy about the Taj Mahal. My family are going there in October, so I finally get a chance to visit my dream place. |
Greece | I’d like to go to Greece in summer to enjoy white beaches, white houses, tasty food and delicious wine. For years Greece has been popular with people who look for a cheap holiday. |
China | I want to go to China because it has a long and rich history. I would like to visit the Great Wall and the Forbidden City. I’m going to the Museum of Terracotta Warriors and Horses. |
| I’ve visited it a few times. In 2015 I’d like to visit the countryside there. The people in Scotland are always so much fun. |
The Maldives | As a lover of scuba-diving and fresh seafood, I hope 2015 will be my year to visit the Maldives. White beaches and wooden houses, I am coming. |
【1】Where has the writer been several times?
A. China. B. Greece.
C. Scotland. D. The Maldives.
【2】 Which of the following is true according to the passage?
A. The writer wants to dive in the Maldives.
B. The world’s largest palace is in Greece.
C. The writer will visit the central part of Scotland.
D. The writer became interested in India two years ago.