A survey of reading habits shows adult Chinese read 7.78 books a year on average(平均), and children and teenagers under 17 read 8.81 books, according to survey results released on Wednesday in Beijing. This year’s survey, the 15th edition, was conducted and released by Chinese Academy of Press and Publication starting in 1999. The survey focused on the data in 2017.

Compared with 2016, growth was stable,” said Xu Shengguo, a member of the academy’s research team. “We see it is the result of government efforts. It also shows the reading platforms are different. Besides books in print, there are e-books on computers, smartphones and kindles.”

Xu said although the number is still rising, the average of books Chinese people read are outnumbered by Japan with 11, South Korea with 9, France with 8 and the United States with 7.

The survey found 67.5 percent of urban residents(城市居民)had a habit of reading books in 2017, while 49.3 rural residents(农村居民)did. In recent years, digital reading has grown in the countryside.

73 percent of adult Chinese read digitally, including online, mobile, digital readers and smart phones, compared to 68.2 percent in 2016.

When it comes to favorite types of books, Chinese readers love literature most, followed by lifestyle, history and psychology. As for digital reading, urban love stories are the most popular, followed by history/military, literature classics and fantasy.

Other interesting points from the survey:

●On average, about one in ten adult Chinese reads more than ten books in print in 2017, and about one of twenty reads more than ten digital books.

●12 percent of Chinese read books for more than one hour a day on average.

●Adult Chinese spent 80.43 minutes a day on their smartphones in 2017, a more than six-minute increase from 2016. During this period of time, an average of 27 minutes is spent on WeChat.

●22.8 percent of adult Chinese listened to audio books regularly in 2017, an increase of 5.8 percent compared to 2016.

1.How many ways can people use to read e-books according to Para 2?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

2.What is the meaning of the underlined sentence “Compared with 2016, growth was stable.”?

A. The books Chinese read in 2016 on average are more than those in 2017.

B. The books Chinese read in 2016 on average are fewer than those in 2017.

C. The books Chinese read in 2016 on average are as many as those in 2017.

D. The books Chinese read in 2016 on average are better than those in 2017.

3.How long did Chinese spend on their smartphones in 2016?

A. 74.43 minutes. B. 80.43 minutes. C. 27 minutes. D. 86.43 minutes.

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Chinese only read books in print.

B. Chinese love literature classics most for digital reading.

C. More and more rural residents prefer to have digital reading these years.

D. 12 percent of adult Chinese read books for over one hour a day on average.

5.The purpose of the passage is to _________________.

A. show us why Chinese read books

B. encourage more Chinese to read on the smartphones

C. talk about the basic situation of Chinese reading in 2017

D. prove Chinese love reading better than people in any other country in 2017

1.C 2.B 3.A 4.C 5.C 【解析】文章大意:本文主要向我们讲述的是关于调查2017年中国人阅读的一些情况,并列举了一些调查中其他有趣的事情。 1.细节理解题。根据Besides books in print, there are e-books on computers, smartphones and kindles.除了印刷书籍,电脑、智能手机...

Community(社区)service means doing volunteer jobs for the public.It teaches valuable lessons about the duties of a citizen(公民).Today,in the United States,important services are provided through thousands of organizations created to meet needs not provided by government at the local,state,and national levels.These activities help to create a sense of great care for the public.

There are close connections between community service programs and civic(公民的)education in schools.At every level of school,students can be involved in community service projects.In the primary grades,one of the purposes for students is to learn basic civic values that include fair play,respect for the opinions of others,and the rights and duties of a citizen in our society.By taking part in community service programs,very young children can learn how to solve problems,work in groups as leaders or group members,and accept the duties for their decisions and actions.Besides,children develop knowledge of their community—its leaders,organizations,social groups,and standards of civic behavior.

Community service programs can provide the chances for students to learn social study skills.These include higher-level processes and skills of information collecting,critical thinking,and decision making.Community service programs also teach processes and skills for group discussions,leadership and teamwork.

Through community service programs,children can learn how people play roles in a discussion to work out the local problems.Students can volunteer to teach young children in child care centers or help in senior citizen centers.

1.From the passage,we know play a main role in community service.

A. the adult citizens

B. the volunteer organizations

C. the students at school

D. the local and state governments

2.What is the meaning of the underlined sentence in Paragraph 2?

A. Children can learn about their community at school.

B. Civic education is about knowledge of community.

C. School students can offer community service programs.

D. Communities provide chances for school civic education.

3.Which of the following must be learnt in the primary grades?

A. Basic civic values.

B. Social study processes.

C. Skills for information collecting.

D. Processes of decision making.

4.What does the underlined word “These” in Paragraph 3 refer to?

A. The students.

B. Social study skills.

C. The chances.

D. Community service programs.

5.This passage is mainly about .

A. how the students set up community service organizations

B. how schools get involved in community service programs

C. what can be learnt by joining in community service projects

D. the volunteer jobs that the students can do in their community

1.B 2.D 3.A 4.B 5.C 【解析】 本文介绍美国的社区服务。社区服务意味着为公众做志愿者工作。社区服务与在校的公民教育密切相关,通过参加社区服务,孩子们能学到很多。 1.B 推理判断题。从文中第一句Community(社区)service means doing volunteer jobs for the public.和第三句中im...

“Do you want to come with me?” Kelly asked her brother, “I’m going to meet some friends at the bike course. We’re going to practice for the race next week.”

“No, thanks,” Marcus replied. He was sporty. Most sports were a piece of cake to him. He knew he would win.

When the race day finally arrived, Marcus and Kelly rode their bikes to the Oak Park Trails with their parents.

“My stomach feels like I ate some butterflies,” Kelly told Marcus when they saw the crowd of kids.

“Don’t worry. You’ll do fine,” Marcus said.

The starter shouted “Go”. Marcus quickly rode to the front. A few minutes later there wasn’t anyone ahead of him! Marcus raced along the trail. Time passed, and he was surprised that the course was so long.

His tired legs felt like they weighed a hundred pounds. All at once, a flash of color caught his eye. There was a line of bike riders ahead him! “How could this be?” Marcus said to himself as he pushed forward. “I must have taken a wrong turn,” he thought Marcus tried hard, but he realized his speed wouldn’t be enough this time and bike course was just as important.

After the race, Marcus saw his sister at the finish line, and he rode over to her. “Wow, you must have done a good job in the race. What place did you get?” Marcus asked Kelly.

“I came in third place. Mom and Dad said I would even receive a medal(奖牌)!” Kelly answered excitedly.

“That’s great! I came in ninth place. But I’ll do better next year because I’ll be smart enough to practice the course with you,” Marcus replied with a smile.

1.When Kelly said “My stomach feels like I ate some butterflies,” we know that she felt ______.

A. excited B. surprised C. nervous D. angry

2.What does the underline word “this” refer to?

A. Marcus felt very tired. B. Marcus took a wrong turn.

C. Some bike riders lost their way. D. Some bike riders were in front of Marcus.

3.What would probably happen the following year?

A. Marcus would prepare for the race.

B. Marcus would receive a medal in the race.

C. Marcus would train his sister on the course.

D. Marcus would ask his friends to take part in the race.

1.C 2.D 3.A 【解析】文章大意:本文讲述了马库斯的妹妹Kelly邀请马库斯和她一起去上自行车课,好参加下周的比赛,但马库斯认为运动对他来说小菜一碟,他认为他会赢。结果他得了第九名,而他妹妹得了第三名。最后他决定和他妹妹一起去上自行车课,好为明年的比赛做准备。 1.细节理解题。根据下文“Don’t worry. You’ll do fine,” Marcus sai...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网